Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek mit csináljak,...

Szerintetek mit csináljak, hogy legyen önbizalmam?

Figyelt kérdés

Nem tudom magam egyenlőnek érezni a többi emberrel. Most vagyok 2. éves egyetemista. 1 vizsgám nem is sikerült,mert annyira féltem a kudarctól,h be se mentem,mert ez szóbeli volt. Állandóan attól rettegek,h nem sikerül a sulim és a tanulás is már nagyon nehezen megy a szoronngás miatt. Amióta ide költöztem egy barátom sincs,nem tudok brátkozni. Ha beszélek, a hangom nagyon halk és vékony, ezért nagyon kellemetlen beszélnem is másokkal. Egyedül az alkoholtól tudom ledobni a gátlásaim és egy új ember leszek,de az meg nem megoldás. Van párom,de állandóan attól félek,h elveszítem a félénkségem miatt. Na meg az ő társaságában a lányok úgy néznek ki,h hűűűűű és ez nekem olyan kellemetlen. A családomtól nagyon távol vagyok, ezért hozzájuk sem tudok fordulni :(

21/L

2012. jan. 2. 15:32
 1/2 A kérdező kommentje:

Vagy ezzel a kérdésemmel inkább pszihológushoz forduljak?

Csak azt meg nagyon nem akartam :(

2012. jan. 2. 16:43
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Fontos: ne a többieket, hanem saját magadat próbáld legyőzni!

Motivációnak ott a párod: biztosan nem véletlen van Veled! ;)

Az, hogy a társaságában sok lány van, csak csökkenti az önbizalmadat?! Inkább növelnie kellene!! Hiszen ott vannak a csinos lányok, de ő mégis Veled van. :)

Próbáld meg máshogyan felfognod a dolgot.

Senki nem lát beléd, senki nem látja, hogy félsz, azt sem látják, hogy mit tudsz- vagy mit nem tudsz- megtenni. Ezért legyen mindig önbizalmad. Elbuksz, nem sikerült.. Na és?! Te attól még tök jó csajszi vagy. :)

Az alkoholt felejtsd el. Az nem fog jóra vezetni. Sem a párkapcsolatodban, sem az életedben. (De ezt te is tudod)

Mindig motiváljon az, hogy Téged szeretnek, és légy kitartó, soha ne add fel, hiszen ha feladod, az még rosszabb, mintha meg sem próbáltad volna. Ügyes leszel, menni fog ez! :):)

2012. jan. 2. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!