Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szorongás? Mit tegyek ellene?

Szorongás? Mit tegyek ellene?

Figyelt kérdés

Ez már sajnos fél éve tart, egész nyáron kínzott.Úgy érzem 3 fő oka lehet a problémámnak.CSALÁDI,(sajnos nem nagyon vagyunk együtt, se nem beszélgetünk, ha meg hozzám szólnak ingerlékeny vagyok), ISKOLAI( gimnazista vagyok, tanulok is azt érzem, de nem jönnek az eredmények, tanáraim elég furák és nem lehet náluk megfelelni), SZERELMI ( megfogadtam nem próbálkozom komolytalan lányokkal, de kivételt tettem, és nagyon rosszul sült el. Nem csak nem sikerült ,de még meg is aláztak.)

Ezek miatt érzem magam lelkileg nagyon-nagyon rosszul. például ha megfogom a karom vagy a fejem, érzem az ereim lüktetését, ha lefekszem akkor meg a szívemét. Nem bírok nyugodtan megmaradni sehol sem. Valamikor beszúr a mellkasom ,valamikor a légzés nem úgy megy ,mint kéne. Júniusba voltam orvosnál, komplett vizsgálatot csinált(EKG , vérnyomás, oxigénszint és ultrahang). Azt mondta minden rendben, és hogy ez vegetatív idegrendszeri eltolódás. Napi egy frontint szedek rá, de nem érzem , hogy akármi is javult volna tőle.Pszichológián nem voltam.

Talán két dolog ,ami egy kicsit el tudja feledtetni velem ezeket: a sport és a barátok.

Szembe kéne néznem a problémáimmal vagy mégis, hogyan tudnék meggyógyulni? Mert ez a gyógyszeres dolog tudom , hogy nem fog menni.

17/ F

2012. jan. 2. 09:59
 1/7 anonim ***** válasza:
az autogén tréninget tudom javasolni, mint alternatív módszer, de azt meg a pszichológus tudja neked megtanítani. a háziorvostól kérdezd meg, hogy hol van a környéketeken olyan pszichológus, aki tb-re is ellát. a lányokat most hanyagold, koncentrálj az iskolára, a családoddal meg próbálj meg egy kicsit türelmesebb lenni.
2012. jan. 2. 10:40
 2/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Én teljesen ezt éreztem az elmúlt hónapokban mint Te. Sőt még sokszor érzem is...

Még az okok is hasonlóak mint a Te esetedben...család, iskola, szerelem...engem ezek tönkre tettek. Voltam mélyponton nagyon és tudom, hogy még leszek is. Ijesztő számomra is az, hogy a szívem nem jól működik, mindig ideges vagyok, feszült vagyok és nyugtalanságot érzek. Orvos nekem sem segített, mert azt mondta minden rendben van, pedig én éreztem, hogy baj van. Pánikba estem és nem tudtam mit tegyek...úgy éreztem elveszett ember vagyok és mindig csak rosszabb lesz.

Egyet tudtam tenni és ezt javaslom Neked is : elsősorban fogadd el a helyzetet, hogy most ez van...nem kell semmit szeretni csak elfogadni és kihozni belőle a legjobbat. Amikor mélyponton vagy bízz ÖNMAGADBAN és a sikereidben. Legyen mindig előtted egy cél, amit el akarsz érni...ÉS EL IS FOGOD ÉRNI!!! Tudom ez nagyon nehéz és nem sok segítség, de hidd el idővel javulni fog a helyzeted. Én is azt érzem amit Te, és tudom, hogy milyen érzés.

De a legfontosabb, hogy próbáld irányítani az életed, ne pánikolj (nekem is nehezen megy, hogy így tegyek)és mindig legyenek céljaid. 17 éves vagy...az egész élet előtted áll és ha most túllépsz ezen a nehéz időszakon lehetsz még nagyon nagyon boldog ember :)

KITARTÁST mindenhez!!!

2012. jan. 2. 11:13
 3/7 A kérdező kommentje:

1. válaszoló:

ezt a traininget javasolták már nekem, egyik barátomnak is segített. Ki is kéne próbálnom.

2. válaszoló:

látom nem vagyok egyedül ha Te is ezen mentél/mész át.

Megpróbálom összeszedni magam és akkor ahogy mondtad, remélem sikerülni fog.

Köszönöm a válaszokat!

2012. jan. 2. 12:03
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is volt hasonló, csak xanaxot írtak fel, az erősebb és függőséget okoz, de legalább elmúltak a rohamok. Nekem még ultrahangos vizsgálatot se csináltak, mert gondolom lusták voltak, pedig a kizáráshoz szükség lett volna rá, ez rádob az idegességre.

Ha már kiderült hogy biztosan nem testi eredetű a dolog, akkor nincs min aggódnod, idővel el fog múlni. Szedj b komplex vitaminokat, meg magnézium cink mangán tablettát, lúgosító étrendre is ráállhatsz.

Örülj, hogy tudsz sportolni és vannak barátaid, nekem súlyosabb tüneteim vannak, és senki sem tud igazán segíteni.

Ajánlom még a buteyko légzéstechnikát, macskagyökér, orbáncfű teát, meditációt(légzésgyakorlatok, megnyugvás), jógát, sportot (nem hirtelen megterhelőt).

Ha lehet szüntesd meg a stresszforrást, sajnos sokszor szinte lehetetlen, ez a gond.

Ha bármi kérdésed van, keress meg, de az a baj, hogy velem nem nagyon foglalkoztak az orvosok, sok dologra magamtól kellett rájönnöm, ezért akarok neked is segíteni. Ha már normális háziorvosod van, és elmész pszichológushoz, az is félsiker.

2012. jan. 2. 12:15
 5/7 anonim ***** válasza:

A kamaszkor önmagában is ilyen nehézségekkel jár, (hangulat ingadozás, feszültség, fokozott érzékenység) ezen mindenki átesik. Hogy erre még egyéb problémák rátesznek, az csak szerencsétlen egybeesés. Ha magad nem írtad volna, én tanácsolnám a sportot, plusz nagyon fontosak ilyenkor a vitaminok. Igaz máskor is, de most fokozottan.

Felelőtlen és pénzéhes az az orvos, aki ilyen gyógyszert felír egy fiatalnak. Én nem szedném, a gyerekemnek meg főleg nem engedném.

2012. jan. 2. 12:35
 6/7 anonim válasza:

a frontint szerintem sürgősen mellékeld, apám ilyet szed jó pár éve, és függő lett tőle, ha nem szedi be remeg, minden baja van.

mellesleg én is szorongással küzdök, csak nekem izzadásban jelenik meg, elképesztően izzadok ha kilépek otthonról, nagyon rosszul érzem magam tőle.

milyen ez a training pontosan? érdemes lenen pszichológushoz menni, vagy természetgyógyászhoz?

2012. jan. 4. 06:39
 7/7 anonim ***** válasza:

Prima:

Ez nem pénzéhség, sajnos bizonyos esetekben muszáj gyógyszert szedni, a frontin még egy enyhébb dolog. Van még valeriana ami macskagyökérkivonat, meg valami orbáncfűkivonatféle is létezik, én ezeket teában iszom.

Függőség:

Az a baj, hogy ha nem szedi az ember a gyógyszereket, akkor hosszútávon tönkreteszi a szervezetét a roham. Nekem pl a magas vérnyomástól szétreped a fejem, ha nem szedném, lehet agyvérzést kapnék, meg a szívem is szokott görcsölni, pedig "egészséges".

Kérdező:

Neked nincsenek hasmenéses tüneteid? Az a rossz a gyomor és bélideggel, hogy nem emészti meg az ételt rendesen a szervezet, ezért gyenge marad az ember.

2012. jan. 7. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!