Hogyan vehetném fel a kapcsolatot egy pszichológussal névtelenül?
Figyelt kérdés
A helyzetem elég súlyos, a családi hátterem ennek ellenére rendezett, és kezdek egyre biztosabb lenni benne, hogy orvosi segítségre van szükségem, mégsem merem/tudom ezt elmondani senkinek, félek, hogy a problémáim miatt végleg elromlik valami. Tudna valaki segíteni, írni egy oldalt vagy valamit, ahol hozzáértőkkel tudok beszélgetni anélkül, hogy a személyazonosságomat fel kellene fednem? Ti mit tanácsoltok?2011. dec. 30. 23:33
11/12 anonim válasza:
Primitívség bárkit is piszkálni azért, mert pszichológushoz jár.
Az önértékelési probléma az szerintem messze nem a "csak" kategóriába tartozik.
Ezek a névtelenül segítő dolgok nem igazán fogják megoldani a problémád, mindenképp el kéne látogatnod személyesen is. Persze első lépésnek jó, hogy telefonon vagy interneten kérdezősködsz, beszélgetsz.
12/12 anonim válasza:
Amit írsz, annak alapjan nem önértékelési problémák állnak a háttérben, és mielőbb szakemberhez fordulsz, annál hamarabb jön a segítség. A zonban azt tudnod kell, hogy a pszichoterápia sikerének alapja a bizalom. ha nem mersz megnyilni, ha nem vállalod fel magad a pszichológus előtt, akkor egész biztos, hogy nem tud segíteni. Nem mágus, hogy beléd lásson. Az természetes érzés, hogy félsz szakemberhey fordulni, főleg ha ilyen a környezeted, hogy kigúnyol emiatt. De kell egy döntsét hozni, éretlen, valószínűleg töménytelen pszichés problémát rejtegető emberek véleményére hallgatsz, és nem mész szakemberhez, csak, hogy ne gúnyoljanak, és így egyre nagyobb problémáid lesznek, vagy választod a segítséget, és a javulás után mosolyogva szánod a sok zavarodott gúnyolódót, akiknek esélyük nem lesz kikerülni saját korlátoltságukból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!