Érnek egyáltalán valamit pszichológussal vagy pszichiáterrel folytatott beszélgetések?
1. Ha a pszichológus érti a szakmáját
2. A "beteg" meg ki akar lábalni a bajából, akkor igen.
Sajnos elég sok a nem igazán jó szakember, és még több az a páciens, akinek tetszik, hogy mindenki vele foglalkozik, ö meg csak azért sem jön rendbe.
Biztosan. Eleve sokszor már önmagában az segít az embernek, ha elmondja, mi a baja. Könnyít is rajta, meg így megláthatja az összefüggéseket, amik elvezetik a megoldáshoz. Persze ezt egy jó barát is meg tudja tenni, de a legtöbb embernek nincs olyan barátja, akinek van ideje rá, hogy meghallgassa, jól tud hallgatni, és nem nyomja tele utána az illető fejét közhelyes ostobaságokkal.
De sokszor a hallgatás nem elég. Tudni kell tanácsot adni, könnyíteni az emberen. Ehhez szakmai felkészültség szükséges, ami egy átlagembernek nincs.
Én egy időbe jártam pszichológushoz mert egy közeli barátom tragikus halálát én fedeztem fel.
Nekem nagyon sokat segített. Sikerült feldolgoznom a történteket és ma már mindenféle elfojtás nélkül tudok róla beszélni.
Az én doktorom nagyon aranyos. A történtek utána is ellátogattam hozzá havonta, majd olyan 20 éves korom óta pedig félévente. Olyankor kiadom magamból a világ fájdalmát is. Néha megoldhatatlannak tűnő problémákra találok megoldást abba a másfél órában.
Szeretem is tisztelem mint orvost, mert nekem olyan mint egy gyóntató pap. Soha nem ítélkezik, de mindig segít nekem.
Természetesen szerintem ez orvostól is függ. Nekem szerencsém van, hogy a szüleim anno hozzá járattak.
Én amondó vagyok, hogy ha valakinek szüksége van arra, hogy kibeszélje testi-lelki gondjait, akkor mindenképp forduljon pszichológushoz (vagy ahogy előttem is írták...egy jó baráthoz aki meghallgat). :)
szerintem fas.ravaló az összes kö.ög pszichologus meg pszichiater. mocskos ge.ik. nezzetek meg par lobotomias videot amit ujszulteken vegeznek a rohadt mocskos k annyát az osszes fa..opo buzer..ncsnak. egyek meg makus a tompito agysejtpusztito gyogyszereiket amitol soha senki nem gyogyul meg. senkit nem ismerek aki meggyogyult volna, mindenkibol az a kozhelyszeru "kezelheto jogyerek" lett ontudat es erzelmek nelkul mar a legkisebb adagnyi gyogyszer utan, amire egy het alatt orokre raszoknak az emberek. nehogy elmenjetek a buzeransokhoz.
ennyi a velemeny. remelem nemtiltanak ki engem :):)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!