Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szed vagy szedett itt valaki...

Szed vagy szedett itt valaki antipszichotikumot?

Figyelt kérdés

Ha igen, mit?

És mit tapasztaltál?

Mellékhatások?

Köszi.

2011. dec. 30. 19:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
48%

Már megbocsáss!

De te vagy itt az ellenőr, vagy mi a csuda?

2011. dec. 30. 23:21
 2/12 anonim ***** válasza:
AZ MEG MI A F+SZ?
2011. dec. 30. 23:40
 3/12 anonim ***** válasza:
én szedtem seroquel xr 300at tourette szindrómára szedtem ,és egyáltalán nem használt,valamint jelenleg haloperidol tabit szedek ésaz használ de iszonyat fáradt vagyok tőle
2011. dec. 31. 00:20
 4/12 A kérdező kommentje:

Kedves első! Miért lennék ellenőr? Tudtommal ez a gyakorikerdesek.hu, aminek a nevében is benne van, hogy itt kérdezni lehet.

Kedves Utolsó! Köszi, nekem a tiéddel (seroquel) megegyező hatóanyagút írtak fel, Te tapasztaltál attól is álmosságot? Hízást?

Köszi!

2011. dec. 31. 08:18
 5/12 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Mert úgy kérdeztél, mint egy jegyellenőr. De neki karszalagja van, így tudjuk, hogy ő jogosult megkérdezni az utasokat, hogy van e jegyük. Természetesen neked is van, ha karszalagot teszel fel, vagy mással megindoklod a kérdésedet. Pl: "Nekem aspirint írt fel az orvosom. Ha lennétek szívesek megosztani velem a tapasztalataitokat e téren".

Nem tudom, tudtál e követni?

2012. jan. 1. 18:18
 6/12 A kérdező kommentje:

Elnézést, titokban, sietve írtam ki a kérdést, míg egyedül voltam a szobában. (Nem tudják, hogy ilyen gyógyszereket szedek.)

Szóval újra:

Ketileptet írt fel nekem az orvos bipoláris zavarra, szed vagy szedett valaki hasonló hatóanyagú antipszichotikumot? Ha igen, mit tapasztalt tőle? Milyen mellékhatásai voltak? Hízás jelentkezett?

Még nem váltottam ki, mert nagyon ódzkodom a lehetséges mellékhatásoktól és az elhízástól.

Köszi.

2012. jan. 2. 20:08
 7/12 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Így mindjárt másként fest a dolog. Magam gyógyult pánikbeteg vagyok, ezért érdekelt a kérdésed. A válaszom a határozott igen. Ki kell váltani a gyógyszert, és szedni kell, az előírt módon. A Te betegségedre rákerestem a wikipédiában, de csak a legutolsó mondatot írom le neked.

"A betegek megfelelőn beállított gyógyszeres kezelés mellett teljes értékű életet élhetnek."

Esélyed sincs rendesen élni, e nélkül. Ne vacillálj, ne mérlegelj. Váltsd ki, és szedd. Ha kíváncsi vagy a fejleményekre. iratkozz fel a www.bura.hu lapra, ahol ugyanolyan betegek vannak, mint te, ugyanolyan gyógyszereket is szednek, és szívesen megosztják a tapasztalataikat. Én 4 évig leveleztem ott, és hidd el, felért egy nagyon jó terápiával.

2012. jan. 3. 18:54
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszodat, tegnap már kiváltottam. Meg fogom nézni az oldalt is, hallomásból már ismerem, de még nem jártam ott. Köszi!
2012. jan. 5. 19:05
 9/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Talán még annyit, mert a nők ettől félnek a leginkább. A kórházi orvosom válaszát írom le neked: A gyógyszer nem hizlal. A zabálás hizlal. Nem összekeverendő. A másik dolog: a kezdeti mellékhatások mindenkinél jelentkeznek. Ettől nem szabad megijedni, 2 hét alatt nyomtalanul elmúlnak. Utána a gyógyszer beszedését a napi rutin részévé kell tenni, és nem is kell vele foglalkozni. Pszichiátert szükség szerint látogatni. A további teendőkről majd ő tart eligazítást. Önállóan semmit nem szabad a gyógyszerrel kapcsolatosan megváltoztatni. Ha valamilyen szörnyűséges következik be, akkor is elsőnek irány a doki. Jó egészséget kívánok.

2012. jan. 6. 13:08
 10/12 anonim ***** válasza:

Ketileptet szedtem én is, de rajtam csak rontott. A tüneteimen nem enyhített, viszont agyilag annyira lelassultam, hogy elvesztettem a racionális gondolkodás képességét ami amúgy segített felismerni, hogy éppen mi történik velem és így kontrollálni is valamennyire. Csak ösztönből cselekedtem, nem voltam normális.

Hízást nem okoz önmagában, de pajzsmirigy alulműködést és eszméletlen éhséget igen, amikor már csak este szedtem 25mg-t, a bevétele után 20 perccel szénhidrátot kellett zabálnom, mert úgy éreztem, éhen halok és aludni sem tudtam volna.

A magasabb dózisnál, 400mg környékén iszonyatos rémálmaim voltak, amik valóságosabbak voltak a valóságnál és ébredés után órákig a hatása alatt voltam.

Paranoiás lettem, mert a zombi agyammal semmit nem tudtam végiggondolni és emiatt mindentől féltem. Mindez úgy történt meg, hogy lassan csúsztam bele és észre sem vettem, hogy baj van velem.

20 kilót híztam, ebből még van rajtam 5, gyógyszert nem szedek semmit, mert közben kiderült, hogy teljesen más bajom van, tehát ha te valóban bipoláris vagy, lehet segíteni fog, de én, akinek nem volt szüksége erre a gyógyszerre, ezt tapasztaltam.

A csökkentésnél az elvonási tünet brutális, halálfélelmem volt többször, bármi másról leállni egyszerűen nehéz, ennél gyilkos, emiatt nem szednék semmit, amink quetiapine a hatóanyaga, de bízz az orvosodban, mást úgysem tehetsz.

2012. jan. 13. 17:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!