Üdv! Van olyan vény nélküli antidepresszás, vagy kedélyjavító amire meg mertek esküdni?
Februártól kezdve állandó fejfájással küzdök, amivel már legalább március óta járok orvoshoz. Ez a fejfájás csak alkalomszerű volt, de egyre erősödött, és gyakoribb is lett.
Kb egy hete azonban állandósult, és sokszorosára rosszabbodott, nincs nap amikor ne szednék fájdalomcsillapítót.
Sok történetet írok, rajzolok a magam szórakoztatására, a szerelmi életem is rendben van, szóval semmi más okom nincs "szomorkodni" de a fájdalom már komolyan kikészíti az idegeim, és a bizonytalanság, mert az ovosok se mennek semmire. De nem is ezzel kapcsolatba kérnék segítséget, hanem egyre inkáb hatalmasodik el rajtam a lelki fáradság. Nincs olyan nap amikor ne sírnám el magam a kilátástalanság miatt, mert szó szerint minden számomra kedves tevékenységben leálltam, és ha kényszerből ülök asztalhoz, akkor sem megy, és ettől becsavarodok. Végzős vagyok, most kellene igazán hajtanom, és terveim vannak, de egy hete szó szerint nem csinálálok semmit, csal alszok (feltünően sokat 10-12 órát) és bambulok a tv előtt)
Pls, hogyta tudtok valami tutibiztosat, írjátok meg, nagy szükségem lenne rá! Tudom, hogy nem megoldás, és mindent megpróbáltam mielött ide írok most, de egyszerüen kell valami ideiglenesen, mert pár nap múlva suli, és nincs időm henyélni, de erőm sincs még a számomra kedvelt tevényekségekre sem. Segítsetek!
Az egyetlen antidepresszáns hatású gyógynövény az orbáncfű, ezenkívül csak a pszichiáter által felírt dolgok vannak.
Még jó nyugtató a Valeriána, levendula, citromfű.
A fejfájás okát ki kell vizsgáltatni, a tüneteit pedig fájdalomcsillapítóval kezelni kell.
"Kb egy hete azonban állandósult, és sokszorosára rosszabbodott"
Az ilyen esetek sürgősek. Sokféle fejfájás létezik, meg kell határozni, pontosan miről van szó és ehhez kell igazítani a kezelést.
Az esetedben a rossz hangulat oka a fájdalom. Ez nem kedélybetegség, hanem egy kellemetlen szituáció, ami rontja a hangulatot. Nem sok értelmét látom az antidepresszánsok szedésének, annál fontosabb lenne valamit kezdeni a fejfájással.
"szó szerint nem csinálálok semmit, csal alszok (feltünően sokat 10-12 órát) és bambulok a tv előtt)"
A hangulatot a tévézés és a túlalvás is rontja.
12:31
Vezess naplót a fejfájásodról:
- mikor kezdődik és mikor ér véget
- milyen jellegű (szorít, szúr, éget stb.)
- hol jelentkezik (halánték, szem körül, tarkón, körbe, fél oldalon, stb.)
- mi befolyásolja (fekve rosszabb vagy járva? Köhögésre? stb.)
- egyéb jelenségek (könnyezés? látás megváltozása? szédülés? stb.)
Ezeket meg majd célszerű megmondani az orvosnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!