Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Előfordulhat mind2 betegség?...

Előfordulhat mind2 betegség? FONTOS

Figyelt kérdés

Előfordulhat egy 22 évesn lánynál Deperszonalizációs zavar ( [link]

és

Téveszmés zavar ( [link]

is?

Passzolnak nagyon :/

Esetleg valakinek tapasztalat alapján +tanács a hivatkozásokon kívül?Kétsége leszek/vagyok esve...

2011. dec. 29. 18:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szerintem inkább kissé hipochonder vagy és sajnos ha túl sokat foglalkozol ezzel, akkor tényleg beteggé válhatsz. Öngerjesztő a dolog..

Inkább foglald el magad valamivel, keress új hobbit vagy ilyesmi. Az hogy pár tünet passzol, nem azt jelenti, hogy beteg is vagy, nem kell aggódnod. Idővel úgyis kiderül. :)

2011. dec. 29. 18:27
 2/11 A kérdező kommentje:
Szinte mind. Csak azért kerestem rá ezekre mert vki kérdezte,hogy az egyik stimmel-e és úgy láttam meg a másikat. De ez a 2 betegség túlzottan passzol. Amúgy hipós nem vagyok,nem szoktam beképzelni magamnak betegséget,beteg sem voltam ,max 1-2 alkalommal....
2011. dec. 29. 18:31
 3/11 anonim ***** válasza:
Ha ennyire aggaszt a kérdés, sztem menj el egy szakemberhez, pl .: pszichológus, pszichiáter, akár egy alkalom is megnyugtathat olyannyira, hogy nem is fogod már félelmetesnek látni a helyzeted...Egyébként pedig a téveszmés zavar és a deperszonalizáció ég és föld, nekem deperszonalizációm van, kellemetlen de minél többet foglalkozom vele annál jobban hatalmába kerít, néha meg is feletkezem róla.
2011. dec. 30. 12:51
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm. A kettő viszont miért nem lehet egyszerre? Ütik egymást? Nem teljesen értem ezt...
2011. dec. 30. 14:10
 5/11 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező: egyik link sem működik. Hogy lehet ez?
2011. dec. 30. 23:36
 6/11 A kérdező kommentje:
2011. dec. 30. 23:48
 7/11 A kérdező kommentje:
2011. dec. 30. 23:49
 8/11 A kérdező kommentje:
Elvileg már működik... :/
2011. dec. 30. 23:49
 9/11 anonim ***** válasza:

"Előfordulhat egy 22 évesn lánynál Deperszonalizációs zavar"

Előfordulhat. Ajánlott a kivizsgálás, mert lehet szervi oka is. Van migréned vagy epilepsziád? Füvezel? Ezekkel is összefügghet.

"Téveszmés zavar"

A téveszmés nem tudja magáról, hogy téveszmés, pont ez a betegség lényege. Pl. azt gondolja, hogy a szomszéd bejár hozzá és kilopkodja a mézet a spájzból, vagy kilopja a pénzt a kabátzsebéből, de nem az a panasza, hogy téveszméje van, hanem szentül meg van győződve, hogy lopkodnak tőle. Egyébként ez öregeknél szokott előfordulni.

Az esetedben szorongásról lehet szó. Aki szorong, az hajlamos betegségeket beképzelni magának, meg az olvas orvosi oldalakat. Szorongásban deperszonalizáció, derealizáció is előfordul.

2011. dec. 31. 00:22
 10/11 A kérdező kommentje:
Migrén van :/ Szorongás is lehet,nem tudom...
2011. dec. 31. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!