Más is érzi azt, hogy nem jó helyre, és nem jó időben
született?
magyarország nem jó hely, soha nem is volt egy földi paradicsom, attól még hogy a miénk.
az időben nem nagyon mászkálnék vissza, főleg a fejlett (de még mindig nem eléggé fejlett) orvostudomány miatt ragaszkodnék a mostanihoz.
2011. dec. 27. 17:07
2/10 A kérdező kommentje:
Egyébként családot gondoltam, mint születési hely, csak nem jól fogalmaztam. De ez a megközelítés sem rossz.
család az ugyanebből jön, 18 év fölött már te döntöd el, hogy milyen a kapcsolatod a családoddal.
de lúzer országban meg 28 évesen is velük laksz, ha tetszik, ha nem.
2011. dec. 27. 17:14
4/10 A kérdező kommentje:
Rengeteg ember érzi: aki képtelen bármit is kezdeni az életével és inkább a körülményeket vádolja, minthogy bevallaná, vele van a baj.
2011. dec. 28. 10:48
Erre azt mondom hogy pld. egy középiskolai osztályban nem csak az első sorban ülő eminens tanulók vélik úgy hogy csak és csak is ők fognak érvényesülni. Mindenki képes valamire az átlag szinten az biztos. Gondold végig mit szeretsz igazán csinálni és tanuld meg olyan szinten hogy később meg is tudjál valahogyan élni belőle. Valamilyen feltételek adottak úgy mint a családod amibe beleszülettél. Használd őket,aknázd ki a saját javadra de mindig legyen egy célod aminek ezeket alárendeled.Nézz meg egy gólyafészket ágakból van összerakva és ott él szaporodik a gólyapár. Nem sopánkodik hogy nem eléggé puha stb.
2011. dec. 28. 13:39
7/10 A kérdező kommentje:
Értem én, de nem Gólyának születtem. Ha Gólya lennék, talán én sem sopánkodnék. Az állatokat ösztöneik hajtják, nem gondolkodnak ilyenen. Én emberként nem tudok a mai világba beilleszkedni, mert nem tudok a kellő szinten gondolkodni. Ösztöneim sincsenek. Ez a szr.
A gólyát csak példának hoztam fel.Leírom akkor azt amit én vallok magaménak,nem kell vele azonosulni és elsőre kissé szokatlan lesz. Felkészül a lélek /szellem/ a testbe való leszületésre,előtte általában kiválasztja a szüleit majd rábólint a feltételekre és leszületik.Hozza az életfeladatait és az azok végrehajtásához elegendő képességeket,eszközöket. Szabadon dönt hogy mit választ megoldásra és mit napol el későbbre,milyen képességeit eszközeit használja fel és mit tartalékol. Annyi bizonyos hogy túl nagy puttony iszonyú teher s csak látszólag tálentum. Gondold el hányan végezték máglyán mert "idő előtt" leszülettek és olyanokat tudtak amire az adott kor a fizikai megsemmisítéssel válaszolt. Tudom hogy te nem gólya vagy a létformákat és azok fő jellemzőit ismerem.
2011. dec. 28. 20:18
9/10 A kérdező kommentje:
Nagyon irigyellek, hogy amit a lélekről gondolsz, azt teljesen komolyan is veszed. Talán hit kérdése, abból meg a legkevesebb van nekem, pedig nem vagyok vallásüldöző sem. (és tényleg irigyellek, nem iróniából írtam!)
Kérdés, hogy mi lenne az én feladatom, amit vállaltam elvileg. Mert most úgy tűnik, hogy az a legnagyobb feladatom, hogy ezt kitaláljam.
A saját út keresése a feladatunk. Mindenkinek. Olyan baromságokban hinni, hogy rossz helyre születtünk: a gyengék kifogása. Kudarckerülés: nem érhet csalódás, nem szégyenülök meg, ha meg sem próbálom.
Erről szól Coelho néhány regénye, de az ókori filozófusok is ezt vallották: Ismerd meg önmagad, és találd meg a helyed, a célod.
2011. dec. 29. 20:22
Kapcsolódó kérdések: