Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez biztos nem normális dolog!...

Ez biztos nem normális dolog! Hogy juthat ide egy 22 éves lány?

Figyelt kérdés

Néha csak úgy előtörnek a sötét gondolatok. Mint most épp karácsonykor. Régóta gyötör a gondolat, hogy valami nincs rendben az agyamban, a lelkemben, kinek hogy tetszik, de ez már sok. Kifejezetten örülnék, ha teszem föl valami súlyos betegségem lenne és meghalnék a francba. Amikor volt némi szívritmuszavarom a stressz miatt, rimánkodtam a szívrohamért.

Gondolom nevetségesen hangzik, de ez van. Nincs ami itt tartson. A Quimby unom c. számával tudnám jellemezni az egészet.

Voltatok már hasonló helyzetben? Ki vagy mi segített ki?

2011. dec. 26. 22:26
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
mezei depi :D de az már rég rossz, ha egyedül nem tudom magam jólérezni. Szerintem.
2011. dec. 27. 01:09
 12/22 anonim ***** válasza:

"az már rég rossz, ha egyedül nem tudom magam jólérezni."

"rossz, ha egyedül nem tudom magam jólérezni."

"egyedül nem tudom magam jólérezni."

egyedül <- ? -> jólérezni

[link]

2011. dec. 27. 01:17
 13/22 A kérdező kommentje:
jóó, hajnali 1 van :D:D:D érted, hogy értettem...nem tudok már értelmesebben fogalmazni.
2011. dec. 27. 01:22
 14/22 anonim ***** válasza:
Én meg elmeállapotom függvényében nem tudok megfogalmazni egy kifejezni magának.
2011. dec. 27. 01:27
 15/22 anonim ***** válasza:
74%

Elég sovány próbálkozás életcélkeresésre a párkapcsolat. Az nem cél, legjobb esetben is csak a szerelem nevű mánia, és mint olyan, múlandó.

A mentalitásoddal van a baj. Eszedbe sem jut segíteni magadon, csak vársz, csak vársz valamire, valakire, párkapcsolatra, halálra, bármire. Eleve úgy fogalmazol, mintha ebből az állapotból csak másvalaki segíthetne ki. ,,Ki vagy mi segített ki?"

A való életben Csipkerózsika alvás közben is öregszik, és ha nem kel fel, nem biztos, hogy kelleni fog bárkinek is.

Művelődés ezen segít némileg, vagy egyszerűen a logika.

Mi az emberek célja? Család-gyerek, egzisztencia-megélhetés-ház-kocsi-nyaraló-legyen mit enni, szerelem-társ, munka-mert a pénz önmagában nem elég, és nem is áll magától a házhoz-amit élvezel, vagy hivatástudattal tudsz csinálni.

Ha ezt az egészet úgy ahogy van, elveted, akkor azért depizel. Vagy képtelenek érzed rá magad, esetleg nincsk edved hozzá. Vagy bevállalod, vagy szenvedsz. Persze nő vagy, így kereshetsz egy pasit, aki eltart. Vagy a gyerek sem kötelező, de olyan férfit nehéz találni, akinek szintén nem fontos a gyerek de kibírja egy nő mellett évekig.

2011. dec. 27. 12:20
 16/22 anonim ***** válasza:

Tanulsz vagy dolgozol? Szerintem, elsősorban ilyen jellegű kötelezettségedben kéne valami örömöt lelned, célkitűzést keresned. (Még, ha nem is élvezed túlzottan, amit csinálsz, valami "csak azért is megmutatom" életérzést belevihetnél.) Vagy e mellé társítani valami hobbit, ami örömet okoz.

Amúgy nagyon egyetértek az előző hozzászólóval. Mindenképp saját kezűleg kéne megtalálnod az életed értelmét, nem várni valami megmentőre, vagy a csodára.

2011. dec. 27. 12:37
 17/22 anonim ***** válasza:

12:20

"Mi az emberek célja? Család-gyerek, egzisztencia-megélhetés-ház-kocsi-nyaraló-legyen mit enni, szerelem-társ, munka-mert a pénz önmagában nem elég, és nem is áll magától a házhoz-amit élvezel, vagy hivatástudattal tudsz csinálni."

Mondjuk az se feltétlenül jó, ha ezt valaki előírja magának, mert "ez az ember célja", aztán gürcöl a magára kényszerített célok rabszolgájaként.

2011. dec. 27. 17:03
 18/22 anonim ***** válasza:

,,Mondjuk az se feltétlenül jó, ha ezt valaki előírja magának, mert "ez az ember célja", aztán gürcöl a magára kényszerített célok rabszolgájaként."

Nem mondtam, hogy kötelező. És azt sem, hogy én ezt teszem. De tény, hogy akinek hivatástudata van, aki dolgozik egy célért(általában ezek azok), az boldog lehet, aki pedig nem: az depizik és a társadalom salakjának része. Ha kitér a saját élete elől, abba vagy belebetegszik, beleőrül, végső megoldás az öngyilkosság és a halál, ja és előtte lehet egy kis kitérőt tenni a bűnözés világában is.

2011. dec. 27. 21:11
 19/22 anonim ***** válasza:
54%

"De tény, hogy akinek hivatástudata van, aki dolgozik egy célért(általában ezek azok), az boldog lehet"

Boldog is lehet, meg neurotikus is, meg sok minden egyéb is.

"aki pedig nem: az depizik és a társadalom salakjának része"

A társadalom salakja? Miféle duma ez?

2011. dec. 27. 22:26
 20/22 anonim ***** válasza:
Túl filozofáljátok srácok.
2011. dec. 27. 22:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!