Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Gyakori ájulással milyen...

Gyakori ájulással milyen orvoshoz forduljak kivizsgálás céljából?

Figyelt kérdés
2011. dec. 24. 19:52
 1/9 anonim ***** válasza:
Háziorvoshoz, ő majd továbbküld ahova kell.
2011. dec. 24. 19:54
 2/9 A kérdező kommentje:
Nincs háziolvosom.
2011. dec. 24. 20:05
 3/9 A kérdező kommentje:
orvosom
2011. dec. 24. 20:05
 4/9 anonim ***** válasza:

Hát ez épp elég jó indok hogy válassz egyet. Ha mélyrehatóbb szakorvosi vizsgálatokra lesz szükséged ahova beutaló kell akkor mi lesz veled?

Mert az alap vérvizsgálaton, vérnyomásmérés után ha nem mutat semmit neurológiai kivizsgálás, esetleg kardiológiai, stb. is kéne.

2011. dec. 24. 20:12
 5/9 A kérdező kommentje:
Tudom hogy kellett volna már intéznem ezt a dolgot,csak nem rég költöztem és aztán nem sokra rá már munkába álltam és így nem jutottam el az orvosig!
2011. dec. 25. 08:43
 6/9 anonim ***** válasza:

1. Válassz 1 háziorvost, és kérj labort, kardio és idegrendszeri vizsgálatot.

2. Ne bízz abban, hogy a háziorvosod, tudja, mi a bajod, és hová kell menned. Tapasztalatból mondom. Ez akár pszichés eredetű is lehet, de ha szervi baj és nem azzal kezelnek, az is végzetes lehet. Légy résen.

2011. dec. 25. 18:24
 7/9 A kérdező kommentje:

Kb 5év alatt 10x ájultam el,eddig mindig azért mert olyan dolog ért amitől bepánikoltam!Tegnap pl mert elég szépen elvágtam az ujjam!Múlt hónapba mert műtétről volt szó...és még sorolhatnám azt a többi nyolcat!(Nem igazán csak véres dolgok miatt pánikoltam!)Szóval nem tudom mi okozza ezt nálam,de a tegnapi már elég ilyesztő volt!Most nehezen tudott párom felébreszteni,és annyira sem voltam képben mint a többi ájulásnál!Sőt azt sem tudtam hol vagyok és nem láttam rendesen mert sokáig ugrált elöttem a kép jobbra-balra!:-S

Nem kívánom senkinek ezt az érzést!(A hányinger,hidegrázás,erőtlenség eddig is volt a történés után de most még a fejem is fájt!)

2011. dec. 25. 21:33
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha valaki hosszú állástól vagy nagy undortól, érzelmi behatástól ájul el collapsusnak hívják. Ilyenkor mindenképp a legjobb ha lefekszik a hátára az illető(ha addig nem ájult még el) és valaki felemeli a lábát 30°os szögben. Ha legközelebb is ez történne veled így járjatok el, és persze orvos.
2011. dec. 25. 21:44
 9/9 anonim ***** válasza:

A tüneteid alapján kezdődő pánikbetegségre gyanakodok, de ettől függetlenül valószínűleg életmódot is kell majd váltanod, sok vitaminra, teára, diétára, de legfőképp felügyeletre lenne szükséged. A pánikbetegség megállapításához viszont szükség van egy teljes körű idegi, keringési, légzési, emésztési vizsgálatra, általában a stressz/szorongás ezt támadja meg akár valós testi problémákat okozva(gyomorfekély). Sajnos az is előfordulhat, hogy az orvosok sokszor hanyagul végzik a munkájukat, és lehet, hogy sem ők, sem a körülötted lévő emberek nem veszik komolyan a problémád.

Ha bármilyen segítségre lenne szükséged keress meg, mert én is hasonló helyzetben vagyok, csak nálam már szívritmuszavar, légzési és emésztési elégtelenségek, izomgörcs, halálfélelem is volt már. Ezt nem feltétlenül konkrét félelem váltja ki, hanem a benned felgyülemlett stressz is elindíthat egy kémiai folyamatot (adrenalinmérgezés).

Ha nem akarod ezeket is megtapasztalni az eddigiek után, még most kezdd el kezeltetni magad, és akkor nem kell függőséget okozó gyógyszereket szedned, csak nyugtató gyógynövénykészítményeket.

Sajnos ezek a kivizsgálások, mentálhigiéniás kezelések sok időbe telnek, főképp, hogy 2-3 órás sorbaállásokra kell számítani, ami a pánikbeteg állapotát tovább rontja. Figyeld meg, hogy az orvosi dolgokon kívül van-e benned félelem a tértől (magaság, zártság, stb), vagy emberektől (tömeg, érintés, stb), esetleg az átlagosnál nem vagy-e feszültebb, türelmetlenebb (sorban állás, várakozás). Ezekre jó felkészülni előre macskagyökér+orbáncfű készítményekkel, pl tea vagy tabletta formájában, vegyél magnéziumot, kálciumot és b komplex vitaminokat, ezek mind az idegrendszer működését segítik.

Arra is vigyáznod kell, hogy ne alakuljon ki benned félelem az ájulás és reszketés miatt, mert abban a stádiumban már öngerjesztő folyamat indulhat el.

Bízok benne, hogy nincs komolyabb bajod, és mihamarabb kilábalsz. Sok szerencsét!

2011. dec. 26. 07:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!