Egy közösen átélt tragédia után hogyan segíthetnék a barátomnak? Lassan függővé válik és nem tudom mit tehetnék
Ezek szerint megtetted, amit lehetett. Továbbra is legyél elérhető számára, szerintem.
Hogyan érted azt, hogy nem veszítheted el őt is?
Kedves kérdező!
És ez a te barátod, honnan veszi a xanaxot? Egyébként kétlem, hogy aki eddig nem szedett szereket, az most hirtelenjében elkezdi.
Köszönöm az eddigi válaszokat. Én is kérdeztem már tőle, hogy honnan veszi a xanaxot, mert már emlegette 2 mondat között, hogy lassan le kell állnia vele a doki szerint...Annak ellenére, hogy azt hiszem ismerősök, felfoghatatlan, hogy egy orvos ezt nem veszi észre. Bár nem az orvos hibája, biztos valahogy kijátsza vagy nem tudom.
Kedves első válaszadó, igen úgy értettem, hogy nem veszíthetem el őt is, hogy nem hagyhatom, hogy vele is történjen valami hasonló tragédia, nem halhat meg...azt már én sem élném túl. Sajnos nem tudom milyen hatásai vannak a xanaxnak, okozhat-e a túladagolása halált...próbáltam utána nézni, de ahány honlap, annyiféle. Inkább könyvekben kell keresgélnem azt hiszem.
Köszönöm a válaszokat, még nem tudom mit fogok tenni, de küzdök érte.
Második válaszoló vagyok
Az, hogy a túladagolása mikor tud bekövetkezni, az nagyban függ attól, hány miligrammosat szed a barátod. Ezt kéne megtudni, és akkor máris többet tudnék mondani.
Viszont arra nagyon ügyelj, hogy xanax-ra alkoholt fogyasztani nagyon veszélyes.
Az első hozzászóló vagyok.
Kedves kérdező, idézlek:
"Kedves első válaszadó, igen úgy értettem, hogy nem veszíthetem el őt is, hogy nem hagyhatom, hogy vele is történjen valami hasonló tragédia, nem halhat meg...azt már én sem élném túl."
Így már értem, ugyanis először azt véltem, attól félsz "csupán", hogy a barátod függősége elszakíthat titeket egymástól. De ezek szerint úgy véled, a Xanax-ba bele is halhat (?), és ez a fő ok, amit nehezen viselnél - ezt megértem.
Azonban annyit hozzátennék: bár én is mélyen érző ember vagyok, és sokat jelent számomra, ha párkapcsolatban vagyok, de egy ember élete -jelen esetben a tied- nem függhet egy szakítástól! Azt viszont megérteném, hogy ha tényleges veszély lenne ,hogy meghalhat barátod, az még inkább fájdalmas lehet számodra, de szurkolok, hogy rendeződjön a helyzetetek. Ha -neadjisten'- valami miatt mégis elszakadnátok, próbálj erős lenni, nem szabad, h párkapcsolattól függjön az életed; gondolj bele , milyen sok a tartósan magányos ember és és nem hal bele... legalább te éld túl ,de remélem, a barátod is! Látod, többen is említik: xanax függőségbe nehéz meghalni, szóval remélem, mindketten túlélitek.
Sajnos gyakorlati tanáccsal nem tudok szolgálni esetedhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!