Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Vannak itt olyanok, akik...

Vannak itt olyanok, akik szerint a pszichiátria nem tudomány?

Figyelt kérdés
Valaha olvastam ilyen állítást a válaszok között,de mégis valaki meg tudja indokolni,akkor örülnék neki.
2011. dec. 19. 21:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
38%
Igen, de most hiányoznak
2011. dec. 19. 21:35
 2/13 anonim ***** válasza:
A pszichiátria tudomány. Kétség sem fér hozzá. Szerintem te a pszichológiára gondolsz, hogy az nem tudomány. A pszichiátria más, hisz az az elmét gyógyítja, van akinél bizonyos folyamatok nem alakulnak ki, vagy nem következnek be,nincs megfelelő kapcsolat jobb és bal agyféltek között, nem termelődik ez vagy az (betegségtől függően). Szóval megannyi dolog ami kimutatható (pl vérből etc). Ezen nincs mit kételkedni. Pszichológián maximum lehet, de abban sem nagyon.
2011. dec. 20. 00:31
 3/13 zeronibble válasza:
Szerintem nem ilyen kemény a helyzet, de van bőven hova fejlődnie a pszichiátriának is. A keleti vallások megértése sokkal nagyobb gyógyerővel bír lelki egyensúly és mentális tisztulás terén, mint akármelyik pszichiáter munkássága, ez is látható, kipróbálható. Persze a hétköznapokban valóban kezelhetetlen esetek és az intézetek már más szempontok alapján mérlegelendők... Nem sarlatánság, de nem is nagyon igyekszik túltenni magát a régi hibáin. Itt főleg a (szerintem nagyon) megengedő tünetegyüttes-definíciókra (pár tünet még nem betegség, holott elég, hogy önmagának tartós szenvedést okozzon az illető, és teszi ezt teljesen tudattalanul), a kényszeresen gyógyszeres kezelést alkalmazókra (pszich értelemben kényszeres), a sokszor elvált házaspár-békítőkre, hasonlókra gondolok.
2011. dec. 20. 00:37
 4/13 homo ludensz ***** válasza:
A pszichiátria a lelki(psziché) betegségek gyógyításának a tudománya. A neurológia és az ideggyógyászat területe az agy mint szerv funkcionális működésének a vizsgálatát öleli fel. Mindegyik orvos és a szakterületük határos. Ez nem kérdőjelezhető meg. A pszichiáter nem orvos általában bölcsész diplomával rendelkezik és arra tanul rá míg képzett pszichiáterré nem válik. A munkája annyiban tér el az előbbiekétől hogy a gyógyszeres kezelés mellett vagy helyett ő beszélgetéssel ill. kibeszéltetéssel igyekszik gyógyítani. Az agy még fel nem tárt területei és a lélek bonyolultsága miatt nehezebb a munkájuk mint egy sebészé mikor röntgenezés után begipszel egy törött lábat. Az emberek a gipszelt lábat látják de a lélek törését nem,hiszen azt nem lehet begipszelni.
2011. dec. 20. 11:08
 5/13 homo ludensz ***** válasza:
Bocs. pszichológust akartam írni a pszichiáter a neurológus és az ideggyógyász után.
2011. dec. 20. 11:14
 6/13 anonim ***** válasza:

Én inkább áltudománynak nevezném, ugyanis haszontalan. Kíváncsi lennék, hány olyan ember van, aki valóban komoly problémákkal pszichiáterhez került és a gyógyszerek segítettek rajta. És vajon hány olyan ember lehet, aki pszichológushoz járt és meggyógyult, továbblépett.

Milyen 'tudomány' az, amelyik a legtöbb 'betegségre' nem ismer valódi gyógymódot, legfeljebb tünetmentessé tehetik a beteget. Hány embert nyilvánítottak vajon gyógyulttá?

Ott van a nagybátyám...kicsit stresszes időszaka volt, elment orvoshoz, elküldte pszichiáterhez, írt neki nyugtatót, egy darabig járt hozzá és szedte a gyógyszert, majd fél-1 év után megunta, otthagyta, azóta nem szedi a gyógyszert és semmi baja. Ha az orvosra hallgat még most is odajárna, tömné a tabikat, amiktől belassul...

Én is járok pszichiáterhez, és látom h az ott lévő emberek jó nagy részének semmi szüksége nem lenne se gyógyszerre, se pszichiátriai megfigyelésre, pszichológusra annál inkább. Vagy bárkire, aki törődik a lelki világával.

2011. dec. 20. 11:49
 7/13 anonim ***** válasza:

"A pszichiáter nem orvos általában bölcsész diplomával rendelkezik és arra tanul rá míg képzett pszichiáterré nem válik."

ez tévedés...a pszichológusok végeznek bölcsészkaron, ők nem orvosok, ahhoz h vki pszichiáter legyen, először az általános orvosit kell elvégezni, majd szakosodni!!!!

2011. dec. 20. 11:51
 8/13 anonim ***** válasza:

11:49

"Kíváncsi lennék, hány olyan ember van, aki valóban komoly problémákkal pszichiáterhez került és a gyógyszerek segítettek rajta"

Mondjuk a szkizofrének 2/3-a.

2011. dec. 20. 12:31
 9/13 anonim ***** válasza:
A pszichiátria tudomány, a pszichológia nem science, csak Wissenschaft.
2011. dec. 20. 12:32
 10/13 anonim ***** válasza:
0%
Ha majd keleten élek, keleti életvitellel, elvárásokkal, (-sőt, el NEM várásokkal...,- )keletien gyógyulok. De ez itt nyugat, (még ha vad is néha..). -A kelti gyógymódok nagyon hasznos alternatív gyógymódok, de a nyugati gyógyítást nem tudja felülírni, esetleg kiegészíteni, vagy csak alkalom szerűen.
2011. dec. 20. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!