Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehet-e pánikbetegségtől...

Lehet-e pánikbetegségtől extrasystolém?

Figyelt kérdés
Kb. 4 hónapja haverokkal lementünk iszogatni kicsit , és úgyadódott hogy kipróbáljuk a füvet. Miután ez megtörtént teljesen kiborultam halálfélelmem lett , és előjött rajtam nagyon erősen a deperszonalizáció és derealizáció. Hálistennek másnapra elmúlt a dolog , eldöntöttem , hogy sohatöbbet nem nyúlok fűhöz. 3 hónappal az eset után viszont újbol előjött rajtam csak úgy , hirtelen , de úgy is maradtam. Azóta fokoatosan javul a dolog , már egyre ritkábban pánikolok , viszont olyan 2 hónapja van , hogy naponta többször (eddigi legtöbb napi 4-szer), van hogy egy hétig nem , de extrasystolékat érzek. Bejelentettek EKG -ra , de csak sokára kaptam időpontot. Elképzelhető , hogy csak a szorongás, pánik okozza , vagy valószínűbb a szervi probléma? 17/F
2011. dec. 7. 13:57
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Nekem ugyan ez volt. EKG, 24 órás vérnyomásmérő, sőt évekkel később, amikor nem álltam el a füvezéssel és történtek egyéb mentális "válságot" okozó tényezők is még agyi CT-ig is eljutottam. Semmi nem mutatott problémát.. szóval kiderült, hogy lelki, idegi eredetű a dolog. A derealizációtól sokat szenvedtem, de már teljesen kijöttem belőle (6-7 éve). Simán tudok róla beszélni, néha vannak ilyen kisebb ingadozások, de teljesen kontrollálható, olyan mintha ura lennék az állapotnak (mivel alapból gondolkozós,befordulós hajlamú tudok néha lenni és hiányzik ez a látásmód). Csak, hogy nekem nem ért véget a sztori ennyivel, hogy derealizáltam. Pszichotikus állapotban voltam több alkalmat kórházban. Találkoztam bent olyan katonával, aki külföldről jött haza, mert derealizált. Szerintem tudtam neki segíteni is:) De a pszichotikus állapot sem kellemes, konkrétan megőrülsz.. a jó az benne, hogy elmúlik 1-2 héten belül és nem is tér vissza jó esetben. De addig nem tudsz magadról és teljesen kiszakadsz a valóságból, sem barátnő sem senki nem tud meggyógyítani. Vannak gyógyszerek ,amik mindent helyre tudnak hozni, szóval senki ne essen kétségbe. Van kiút a legmélyebb gödörből is, de nem ajánlatos ilyen személyiségeknek többet foglalkozni drogokkal pusztán olvasásnál. Ez nem azt jelenti, hogy nem vagytok vagányok.. hanem, hogy ne szórakozz drogokkal.
2015. dec. 22. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!