Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Orvosváltás kell vagy nem?

Orvosváltás kell vagy nem?

Figyelt kérdés
Kéz éve ugyanahhoz a pszichiáterhez járok. Most kitaálták a szüleim, hogy ha eddig nem segített, nem is fog tudni. Szerintük máshoz kéne mennem. De én nem akarok, mert bízom benne, hogy a mostani is előbb-utóbb segíteni fog, csak idő kell. De nem akarják ezt megérteni. Szerintetek tényleg olyan fontos lenne a váltás? Ha viszont nem, akkor hogy beszéljem le az ősöket erről??
2011. nov. 29. 21:44
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Terápiát is tart a pszichiáter vagy csak érdeklődik hogyléted felől és gyógyszert ír föl?

Mondjuk a lényeg akkor is az, hogy ha bízol benne, és te nem gondolod, hogy váltásra lenne szükség, akkor ne engedj a külső nyomásnak.

2011. nov. 29. 22:02
 2/10 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom, terápiának számít-e, hogy beszélgetünk...de nekem sokat jelentenek ezek a beszélgetések.

A szüleim valamiért kételkednek a szaktudásában, azért, mert eddig semmi eredmény...

Szinte kényszeríteni akarnak, hogy menjek el egy másik dokihoz. Neten írtam egy pszichiáternek, hogy ő így látatlanban mit gondol és ő is azt mondta, hogy először a mostani dokival kéne tisztázni, hogy mért nem változik semmi.

2011. nov. 29. 22:11
 3/10 anonim ***** válasza:

És mennyire égetőek a tüneteid?

Az viszont furcsa, hogy két évig nem zavarta szüleidet, hogy nincs markáns javulás, most meg kényszerítenek, hogy váltsál. Pedig valamit segíthetett, ha jónak érzed, és ragaszkodsz hozzá.

Az mondjuk jó ötlet, hogy az orvosoddal beszélj erről, ő mit gondol.

2011. nov. 29. 22:22
 4/10 A kérdező kommentje:
azért most tűnt fel nekik, mert eddig (nyárig) eljártam mindenhova, azóta meg alig, mert nem tudok gyalog közlekedni, mert egyből rosszul leszek.
2011. nov. 29. 22:25
 5/10 anonim ***** válasza:
Ajaj.:( És az ilyen durva tüneten nem segít a gyógyszer?
2011. nov. 29. 22:27
 6/10 A kérdező kommentje:
Hát legutóbb szóba került, hogy beküld pszichiátriára, hogy valami új gyógyszert keressenek, ami használna. Én nem mondom, hogy szeretnék hetekig kórházban lenni, de ha ez az ára, akkor legyen. Szerintem más orvos se biztos, hogy többet vagy jobbat tudna javasolni, ráadásul mindent elölről kéne kezdeni és semmi biztosíték nincs rá, hogy az új jobb lenne, de nem? :)
2011. nov. 29. 22:34
 7/10 anonim ***** válasza:

Hát szerintem sem valószínű.

Meg, ha eddig is hullámzott az állapotod, tehát pl. nyáron jól voltál, akkor nem lehet olyan rossz ez a doki sem.

2011. nov. 29. 23:04
 8/10 A kérdező kommentje:
örülök, hogy valaki egyetért velem :)
2011. nov. 29. 23:29
 9/10 anonim ***** válasza:

Én is így gondolom, ezért nincs értelme váltani. Az ilyesmi lassú folyamat, lehet rontana is az állapotodon, ha most elmennél máshoz és elveszítenéd ezt az embert, akiben bízol.

Végső esetben egyik alkalommal szüleid menjenek érted, vagy vigyenek ők oda és beszéljenek az orvosoddal. (Az orvosnak szólj előre, hogy te szeretnél nála maradni de a szüleid... és akkor ő is elmondhatja nekik, hogy ez nem egyik napról a másikra történik, senki sem tud csodát tenni, nem tanácsolja mert már kialakult köztetek a bizalom stb.

2011. nov. 30. 05:33
 10/10 A kérdező kommentje:

Legutóbb ez volt, apám bejött és beszélt a dokival és utána azt mondta, hogy még inkább meggyőzte, hogy nem hozzá kéne járnom. :S Mert elvileg alkesz és ez látszik is rajta. Csáth Géza meg ópiumfüggő volt, na és?

Végülis már papíron felnőtt vagyok, tehát jogom van dönteni, hogy kihez akarok járni...

2011. nov. 30. 16:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!