Orvosváltás kell vagy nem?
Terápiát is tart a pszichiáter vagy csak érdeklődik hogyléted felől és gyógyszert ír föl?
Mondjuk a lényeg akkor is az, hogy ha bízol benne, és te nem gondolod, hogy váltásra lenne szükség, akkor ne engedj a külső nyomásnak.
Hát nem tudom, terápiának számít-e, hogy beszélgetünk...de nekem sokat jelentenek ezek a beszélgetések.
A szüleim valamiért kételkednek a szaktudásában, azért, mert eddig semmi eredmény...
Szinte kényszeríteni akarnak, hogy menjek el egy másik dokihoz. Neten írtam egy pszichiáternek, hogy ő így látatlanban mit gondol és ő is azt mondta, hogy először a mostani dokival kéne tisztázni, hogy mért nem változik semmi.
És mennyire égetőek a tüneteid?
Az viszont furcsa, hogy két évig nem zavarta szüleidet, hogy nincs markáns javulás, most meg kényszerítenek, hogy váltsál. Pedig valamit segíthetett, ha jónak érzed, és ragaszkodsz hozzá.
Az mondjuk jó ötlet, hogy az orvosoddal beszélj erről, ő mit gondol.
Hát szerintem sem valószínű.
Meg, ha eddig is hullámzott az állapotod, tehát pl. nyáron jól voltál, akkor nem lehet olyan rossz ez a doki sem.
Én is így gondolom, ezért nincs értelme váltani. Az ilyesmi lassú folyamat, lehet rontana is az állapotodon, ha most elmennél máshoz és elveszítenéd ezt az embert, akiben bízol.
Végső esetben egyik alkalommal szüleid menjenek érted, vagy vigyenek ők oda és beszéljenek az orvosoddal. (Az orvosnak szólj előre, hogy te szeretnél nála maradni de a szüleid... és akkor ő is elmondhatja nekik, hogy ez nem egyik napról a másikra történik, senki sem tud csodát tenni, nem tanácsolja mert már kialakult köztetek a bizalom stb.
Legutóbb ez volt, apám bejött és beszélt a dokival és utána azt mondta, hogy még inkább meggyőzte, hogy nem hozzá kéne járnom. :S Mert elvileg alkesz és ez látszik is rajta. Csáth Géza meg ópiumfüggő volt, na és?
Végülis már papíron felnőtt vagyok, tehát jogom van dönteni, hogy kihez akarok járni...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!