Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi lett a gyermekemmel?

Mi lett a gyermekemmel?

Figyelt kérdés
A lányom 15 éves.Egy másik városban most kezdte az iskolát,kollégiumban van.A kapcsolatunk nagyon jó,mindent megbeszélünk.Mostanában azzal hív fel,illetve itthon is észreveszem hogy szorong,hogy csomót fedez fel magán.Én nem érzem ezeket a csomókat,ő viszont állítja hogy ott vannak.Elmondása szerint retteg attól hogy daganata van és meg fog halni.Rengeteget beszélgetünk erről,de én ilyet még nem láttam.Úgy érzem túlnőtt rajtunk a probléma.Hová forduljunk ilyenkor.Nevelési tanácsadóba,pszichológushoz privát?Nagyon el vagyok keseredve.
2011. nov. 29. 10:27
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.A gyerekeim az életem értelme.És elkeserít hogy nem tudok én az anyja segíteni rajta,sőt még megérteni se nagyon,ez még nekem is bonyolult.Ez tehetetlen dühöt okoz nekem,mert látom hogy szenved,de hogy mitől ő se tudja.Én hittem az ember öngyógyító képességében,és azt hittem eddig hogy amin én magam nem segíthetek hogy segíthet egy vadidegen.Én is voltam olyan helyzetben sajnos,de kilábaltam én magam.Azt hittem ő is ki fog,átlendül rajta,én segítek.De most értem meg hogy milyen nehéz,annyira hogy nekem nem is sikerül úgy érzem..Én borzalmas gyerekkorral,válással(és pszichológus nélkül)azt hittem hogy az én imádott gyerekem nem kerülhet ilyen helyzetbe.Sajnos csak felé mutatom hogy erős vagyok,de belül kész vagyok teljesen.Azt hittem hogy idilli minden.Oda ment ahová szeretett volna,azt hittem boldog lesz....Köszönöm mégegyszer,azért kicsit bizakodóbb vagyok.
2011. nov. 29. 12:32
 12/15 anonim ***** válasza:
Ez szerintem neked is fontos tapasztalat. Sajnos manapság nem tudunk/akarunk segítséget kérni. Nem divat belátni, hogy magunkban esetleg nem tudunk valamit megoldani. Most úgy segítesz neki, ha elviszed terápiára. Akkor szereted jól, helyesen, ha a tényleges szükségleteit belátva döntesz, és nem azon a nagyon erős szűrőn át, hogy "én vagyok az anyukája, nekem kell segíteni". Ez természetes reakció, de fontos, hogy felismerted, nem megy így. Ugyan én nem vagyok még anyuka, de jó a kapcsolatom Édesanyámmal, sokat beszélgetünk, és tudom, mit érezhetsz most. De ez itt bizony már a lassan felnőtté váló lányod problémája, engedd el a kezét, és tedd át egy megbízható szakemberébe! :) És fel a fejjel! Most meg vagy ijedve, lehetsz szomorú, dühös, csalódott magadban (akár a lányodban is), de mindez elmúlik majd, ha elkezdtétek megoldani a problémát. És amikor ott lesztek érettségi után a 18 éves tökéletesen egészséges, kiegyensúlyozott lányoddal, visszanézhettek, megállapíthatjátok, hogy nehéz idő volt, de sikerült! Nagyon sok kitartás nektek!!!
2011. nov. 29. 12:39
 13/15 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm,remélem így lesz:)Hát nagy levegő....Mondták hogy nehéz a kamaszkor,én eddig nem értettem miért mondják.Most már értem...mindenesetre sokat segítettél.
2011. nov. 29. 12:48
 14/15 anonim ***** válasza:

Hát szerintem először meg kéne nézetni a háziorvossal azokat a bizonyos "csomókat", ha vannak..Egyébként hol érzi a csomókat?

Valóban lehet hipochondria, ebben pszichológus segíthet.

Én biztosan nem az iskolapszichológushoz vinném, hátha az osztálytársai emiatt bántják, vagy kibeszélik, mit tudom én ("a mai gyerekek")Ez még talán rosszabb lenne a lányodnak.

2011. nov. 30. 14:23
 15/15 A kérdező kommentje:
Többször nézte már gyerekorvos a csomóit,nyálmirigy és nyirokcsomó amit érez.Ez volt az első hogy elvittem hogy megnyugodjon,amúgy egészségügyet végeztem én is.Akkor meg is nyugodott,aztán jött egy nátha és előjött megint.Beszéltem vele ujra,nem akar szakemberhez menni.Beszéltem a koleszban a nevelővel,azonnal átteszik másik szobába.Majd még beszélgetek vele.Ő ezt nem érzi problémának.
2011. dec. 1. 07:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!