Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lelki gondok, egy 19 éves...

Lelki gondok, egy 19 éves fiúnál. Tippek?

Figyelt kérdés

Sajnos mostanában megszaporodott a baj körülöttem. 19 éves vagyok jelenleg, készülök az egyetemre illetve arra, hogy minél több informatikus végzettséget szerezzek meg, de nagyon aggaszt, hogy 1-2 év mulva ha el kell mennem itthonról mi lesz a szüleimmel. Ketten összesen 250e Ft-ot keresnek falun, így nemszámít rossz fizetésnek, nem az anyagi miatt aggódok, hanem amiatt, hogy mit fognak egymással kezdeni... Az elmult 4 hónapban többet veszekednek egymással, de ez köszönhető annak is, hogy anyukám lefogyott 1,5 év alatt majdnem 20kg ot az idegtől, mert ahol dolgozik sajna 8 emberből 7 összetart és fekete báránynak érzi magát, pedig ő dolgozik a legtöbbet, mások munkáját is megcsinálta mindig és ez a vége... (Legszivesebben csunya dolgot csinálnék mind a 7 emberrel) Elmult 3 évben én is nagyon meghíztam, köszönhető annak, hogy 2 évig olyan osztályba jártam ahol ki voltam közösítve, és osztályt kellett váltanom. Igaz hogy az iskolán belül és még kaptam néha de jót tett a változás, új emberek új barátok. Alapvetően olyan ember vagyok aki szeret a társaság középpontjában lenni, de ezt meggátolja az már lassan 4 éve, hogy túlsúlyos vagyok és nincs egy maréknyi önbizalmam se, csak ha olyan kabát vagy ruha van rajtam aki naggyából takarja a mellemet és a hasamat. Szüleim dolgába sajnos nemtudok beleszólni, így a sajátomon akarok először javítani, majd az ő problémájukon segíteni. Fogyókúrába ha belekezdek nemtudom sokáig csinálni, semmi erőm nincs hozzá. Mióta egyre kevesebbet járok el itthonról, fogynak a barátaim. (3 éve mikor "jól néztem ki" rengeteg emberrel jóba voltam (nem az osztályomba), rengeteget kocsmáztunk, jártunk a városba stb.) Hozzáteszem mióta meghíztam nem próbálkoztam csajozni se :(...

Sajna már 19 évesen úgy érzem, hogy kiöregedtem a világból és hamarosan jön a nyugdíjas kor, mivel mikor sovány voltam 15 éves voltam és azóta kb 5x olyan gyorsan telik az idő mint előtte.

2011. nov. 20. 01:08
 1/2 anonim ***** válasza:
gyogyó
2011. nov. 20. 01:26
 2/2 anonim válasza:
Szerintem segíts az anyukádnak azzal, hogy örömöt szerzel neki, minden nap, amivel csak tudsz...hogy ne stresszeljen munka után, hanem oldódjon, és örüljön meg büszke legyen a kis fiacskájára:)
2011. nov. 21. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!