Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tennétek a helyemben? Már...

Mit tennétek a helyemben? Már doroghoz akarok folyamodni met et látom megoldásnak.

Figyelt kérdés
Arról van szó, hogy nagyon rosszul tanulok, rosszul teljestek az iskolában és MINDIG fáradt vagyok ez a legroszabb. egyéb problémáim nehezen koncentrálok, rossz a memóriám, rossz a felfogóképességem, lassú vagyok,rengeteg időbe telik megtanulnom egy anyagrészt. de ez régóta van már, évet is ismételek. nincsen vas hiányom, a pajzsmirigyemre gyanakodunk az kilesz vizsgálva meg egy tanulási problémákat néző emberhez is megyek. de nemtudom mi lesz. nem akarok kibukni a sulimból. alapjáraton nem vagyok hülye csak elég szétszort vagyok meg nehéz minden és látom hogy a többieknek könnyebben megy. folyton azthiszem hogy nekem valami agy problémám van de azért az egyértelmű lenne. A fáradág miatt akarok főleg gyorsító szintetikus szert venni de rájöttem hogy semmi értelme mert ilyenre nem lenne pénzem. a koffeintabletta, kávé sem jó csak megdobogtatja nagyon a szivem. úgy érzem igy viszem semmire.. pedig órán is figyelek nembeszélgetek meg semmi csak jegyzetelek de azt sem értem rögtön amit akkor leírok éppen csak leírom.. bocsi hogy iylen hosszú lett de ezt muszáj volt leírnom remélem van aki válaszol...
2011. nov. 18. 18:11
 1/8 anonim ***** válasza:
Talán pont a nagy igyekezet okozza ezt. Kicsit lazábban, több önbizalommal, és menni fog a dolog. ;)
2011. nov. 18. 18:19
 2/8 A kérdező kommentje:
nem görcsölök rá már egyáltalán mert megszoktam ezt (hogy pl 8-10 órát tanulok valamire és gyakran 1-es de max 3mast kapok) de attól mér összességében zavar hogy más harmad annyit tanul és 5öst kap valamire.
2011. nov. 18. 18:27
 3/8 anonim ***** válasza:
Sztem meg nyugodjál meg. Próbálj rendszert vinni az életedbe. Legyen napirended. Te határozz meg magadnak mindent, és ahhoz tartsd magadat. E nélkül egyszerűen szétfolysz, és az az érzésed, hogy kihagysz dolgokat amik pedig fontosak lennének. Írd le magadnak: hánykor kelek, hányra érek be a suliba. legyen benne reggeli is. Mindennek legyen ideje. És ne egyszerre alakítsd ki, hanem folyamatosan alakítsd. Amikor nagyon belejössz, akkor szegd meg. Ne legyél görcsös.
2011. nov. 18. 18:29
 4/8 anonim ***** válasza:
Ami biztos,hogy NE drogozzál!!!probálj meg tényleg rendszert vinni az életedbe.Egyél rendesen igyál teát vagy gyümölcs levet.és sok gyümölcsöt is egyél meg ilyenek....hmm
2011. nov. 18. 18:48
 5/8 anonim ***** válasza:

Szerintem keress egy nagyon jó, esetleg már nyugdíjazott pedagógust, aki segít Neked. Lehet, hogy rossz a tanulási módszered és az a legnagyobb baj. Ezt pedig Ő jól meg tudja tanítani Neked.

Ha nem válik be, és van rá pénzetek, esetleg ajánlom az agykontroll tanfolyamokat. Lehet bután hangzik, de tényleg megnöveli bizonyos technikákkal a memória képességet. Akik voltak ilyesmin, azok mind nagyon dicsérni szokták.

2011. nov. 18. 21:03
 6/8 anonim ***** válasza:

"MINDIG fáradt vagyok"

Mennyit sportolsz? Ha fiú vagy, ne maszturbálj túl sokat. Eleget alszol?

"nehezen koncentrálok, rossz a memóriám, rossz a felfogóképességem"

Csak mostanában, vagy mindig így volt?

"A fáradág miatt akarok főleg gyorsító szintetikus szert venni"

Eszedbe ne jusson. A "gyorsító" szerek egyáltalán nem fogják javítani az állapotodat.

"koffeintabletta, kávé sem jó csak megdobogtatja nagyon a szivem"

Így van. Átmeneti javulást hoznak, aztán a szervezet hozzászokik és fáradtabb lesz, mint mielőtt elkezdődött a fogyasztásuk. Ráadásul súlyos függőséggel járnak, amiből nehéz kimászni.

Orvosi kivizsgálás szükséges, ezen kívül rendszeresen sportolni, és megfelelően táplálkozni, szedni vitaminokat, cinket és más ásványi nyomelemeket. Eleget és mélyen aludni.

2011. nov. 19. 06:07
 7/8 anonim ***** válasza:

És miért gondolod, hogy a drog megoldana bármit is? Igaza van az előzőnek, csak rontana a helyzeten. Arról nem beszélve, hogy egyik fajta drogot követné a másik. Nem lesz pénzed, lehet, hogy lopni fogsz, bele is halhatsz. Ennyit nem hinném, hogy ér a tanulás.

Van olyan, ami érdekel és jó vagy benne?

2011. nov. 20. 18:58
 8/8 anonim válasza:
Nem a te hibád, az oktatási rendszer a sz@r. Tanítani nem tudnak, csak számon kérni. Engem a környezetemben intelligensnek tartanak, a jegyeimben ez mégsem nyilvánul meg. Rengeteg a hiányosságom is néhány tárgyból... Néha totál kiakadok az egésztől, de egy szál spangli mindig megnyugtat.
2011. nov. 23. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!