SSRI vagy SNRI?

Figyelt kérdés

Melyik hatásosabb?

(Az egyik sem, ne szedd, stb. válaszoktól kérlek kíméljetek meg, mindkettőt szedem kombinálva, de most az orvosom az egyik elhagyását javasolta, de félek a rosszullétektől, így az "erősebbet" szeretném megtartani).

2011. nov. 10. 20:43
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha jól vagy, akkor elöbb az SSRI hatóanyagút hagyd el. Nekem így bevállt. Ne félj a rosszullétektől, mert nem fog lenni. Nagyon fokozatosan építsd le a gyógyszereket, így nem lesznek megvonási tüneteid. Szedj Neuroptimot!
2011. nov. 11. 23:07
 2/9 anonim ***** válasza:

én pont az SNRI-t hagynám el, nem vagyunk egyformák.

ha az erősebbet akarod megtartani, akkor az elsőnél a pont.

2011. nov. 12. 02:55
 3/9 A kérdező kommentje:

Ezek szerint az SNRI az erősebb?

Így külön - külön én nem tudom megítélni, csak együtt. Köszi egyébként.

2011. nov. 12. 20:45
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekem az SNRI volt a hatásosabb. Nyugtató hatása is van, és jó alvást biztosít. Az SSRI inkább pörgetőszer.
2011. nov. 13. 15:04
 5/9 anonim ***** válasza:

Én is szedtem mindkettőt, de nem egyszerre, ezért talán könnyebben meg tudtam ítélni, melyik a jobb.

Én mindenképp az SNRI-t szedném tovább.

2011. nov. 13. 17:49
 6/9 A kérdező kommentje:

Akkor ezek szerint az SNRI a hatásosabb.

Jól gondolom, hogy az SSRI-ben nincs semmi "plusz", ami az SNRI-ben ne lenne meg? Hisz a szerotoninra is hat az is, ugye?

Én attól félek, hogy újra belesüppedek a depresszióba, mert nekem inkább a pörgetésre van szükségem. De simán az SNRI-től is "pörögnék" ugye? (Nálam a pörgés = nem okoz nehézséget kikelni az ágyból).

2011. nov. 15. 09:17
 7/9 anonim ***** válasza:
SNRI: szerotonon + noradrenalin.
2011. nov. 18. 12:25
 8/9 anonim ***** válasza:
Az SNRI jobban nyugtat, és altat. Az SSRI jobban pörget.
2011. nov. 18. 13:50
 9/9 anonim ***** válasza:
Én úgy hagytam el, hogy elöbb mind a kettőt negyeddel csökkentettem, majd két hét után még negyeddel. Ezután csak az SSRIT csökkentettem fokozatosan. Miután stabilan jól voltam /kb 1 hónap/ csökkentettem az SNRI-t. Végül utóbbiból csak negyedket szedtem kétnaponta. Így sikerült letennem.
2011. nov. 18. 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!