Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi lehet ez a csomó?

Mi lehet ez a csomó?

Figyelt kérdés
Jó pár évvel ezelőtt jobbfélteki migrént állapitottak meg nálam MR vizsgálattal! Már akkor is feltűnt hogy a tarkótájról induló görcsös fájdalom helyén olyankor 1 nagy csomó keletkezik. Amennyire erős a fájdalom annyira jön ki ez a csomó. Ha nem fáj a fejem akkor is észrevehető tapintással csak akkor visszahúzódott állapotban van és nem annyira észrevehető. Most sem fáj viszont az ujjammal tapintható ez a csomó csak halványabban. És mostanában furcsán fájdogál ott a tarkóm van hogy 1 pillanatra a látásomat is megzavarja viszont a migrén nem jön elő olyankor! Mi lehet ez?
2011. nov. 6. 13:20
 1/5 Virág6 ***** válasza:
Én csak zsírcsomóra tippelnék.Valakinél akadályozza a mozgást,meg a nyomja az idegeket.Lehet kikellene szedetni.
2011. nov. 6. 13:29
 2/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszodat! és azt röntgennel tudják megállapitani? egyébként sokat van hogy a jobb oldalon a gerinc mellett zsibbadó forró érzést is érzek. akkor lehet nyomja az ideget ahogy irod.
2011. nov. 6. 13:31
 3/5 Virág6 ***** válasza:
Nekem is volt.Az ortopédus azonnal megmondta,hogy zsírcsomó.Persze nekem már úgy megnőtt,hogy mR-re kellett mennem.
2011. nov. 6. 13:35
 4/5 anonim ***** válasza:

Előfordulhat, hogy csak zsírcsomó, de a migrénről eszembe jutott egy cikk amit olvastam:

"Gyakori erőteljes migrénes fejfájások és forgó típusú szédülések kiváltó okai az esetek jelentős részében nyaki csigolya eredetűek.

Különböző fejsérülések, esések, balesetek, melyekre sok esetben már nem is emlékszünk,tartós ülőmunka, stb., a csigolyák közötti izületek húzódásához, széttolódásához vezetnek nyaki és koponyaalapi területeken.Az idő múlásával a nyak bemerevedik és elmeszesedik, mely az izületi mozgástér beszűküléséhez vezet.

Sok esetben látványos púp, nyaki Lordózis figyelhető meg a nyak alsó részén hátulról. Ezek sokszor nem csak helyi, nyaki fájdalmakat hoznak létre, hanem ingerlik a vegetatív idegrendszert, a labirintusszervet (mely a szédülést váltja ki) valamint sok más tünetet és megbetegedést okozhatnak, melyek a nyaki szakaszon található idegközpontok stimulációjának következményei. "

2011. nov. 7. 00:04
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszodat!
2011. nov. 7. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!