Elmúlik valaha a pánikbetegségem?
Nem, nagyon vagyok tapasztalt, csak egy oktatófilmből, és abból tudok segíteni, hogy a mostohaanyám is pánikbeteg.
Szóval, szerintem keress fel egy pszihológust, próbáljátok kideríteni mi a pánikbetegséged oka, mi(k)től félsz, mi váltja ki a rohamokat? (de ezt akár egy családtaggal, legjobb barátnővel is megteheted)
Ezek után ha úgy érzed van erőd, próbálkozz meg ezeket leküzdeni. Nem lesz könnyű, de ha igazán akarod sikerülhet.
Egyébként azthiszem (nem akarlak elkeseríteni), hogy teljesen nem múlik el sosem, csak nagy mértékben lehet kontrollálni. Sok sikert kívánok!
remélem segítettem....:)
Köszönöm a segítséget! Nincs senki a családban aki pánikbeteg.Azt viszont észrevettem,hogy mostanában sokkal ingerültebb vagyok,hamar felhúzom magam apró dolgokon. Nincs kedvem semmihez.De van úgy is,hogy jövök-megyek,pörgök és minden jó.
Amúgy ez a pánikbetegség örökölhető?
1.vok:)
azért kérdeztem,hogy van-e a családban pánikbeteg,mert örökölhető,a kolleganőm nemrég szembesült a ténnyel,hogy soha nem fog kigyógyulni belőle,mert örökölte ő is!!
Amúgy én isaz "voltam"de sikerült kilábalnom belőle...legalábbis egy ideje nem érzem!
Sok sikert a kigyógyuláshoz!:))
Ha valaki volt a családban, a hajlam megvan.
Teljesen sztem nem lehet belőle kigyógyulni, de megfelelő kezelés mellett egész jó szintre fel lehet hozni, úgy, hogy nyugodtan tudsz tevékenykedni vele.
Bár nem vagyok pszichológus/pszichiáter, de azt tudom, hogy az agyban vannak különb. ingerületátvivő anyagok(szerotonin, dopamin, adrenalin, noradrenalin stb...), és a lelki bajokat, lelki betegségeket ezek "megbomlása" okozza. Ezeknek egy bizonyos szinten kéne lenniük, és max kicsit ingadozni, de ezek szintje ( az, hogy melyiké, a betegségtől függ) nagyon le tud csökkenni, vagy pedig felmenni. Ilyenkor a pszichiáter ált. 2 gyógyszert ad. Az egyik az "terápiás" hatású gyógyszer, ami a tüneteidet nem enyhíti azonnal, hanem hossú távon hat, viszont ez a fajta gyógyszer állítja helyre az agyban azt a szintet, ami nincs a helyén ( ami létrejöhetett stressz, hajlam, érzékenység, vagy ezek együtt... hatására), és adnak mellé szorongásoldót/hangulatjavítót, amit rögtön érez az ember, 4-6 órás hatása van, de az csak tünetmentesítő, nem gyógyít meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!