Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy zajlik az első alkalom...

Hogy zajlik az első alkalom egy pszichiáternél?

Figyelt kérdés

Kértem időpontot a pszichiátriára, két hét múlva mehetek. És kíváncsi lennék, hogy hogy zajlik egy ilyen "találkozás" (Eleve én simán pszichológushoz akartam menni, de nálunk az SZTK-ban így volt csak, úgyhogy gondoltam akkor onnan kell időpontot kérni..)

Köszi a segítséget

2011. nov. 2. 22:59
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

88%-os köszönöm a válaszodat!! Tényleg eléggé összezavarták itt a dolgokat.

Most két hétre kaptam időpontot, azt hittem, sokkal több idő kell, de ez még egész tűrhető..

2011. nov. 3. 11:01
 22/26 anonim ***** válasza:
64%

88% vagyok

Lehet, hogy szerencséd lesz. Ez talán azt jelenti, hogy lesz elég idejük foglalkozni veled. Egyébként anyukám pszichiátrián dolgozott (Pécs) és én azt láttam ott, hogy a lehetőségekhez mérten mindig tisztességesen ellátták a betegeket, a rosszabb állapotban lévőkkel többet foglalkoztak, sok esetben vidékre is kimentek, környezettanulmányokat végeztek, ott ahol erre szükség volt, csoportos foglalkozásokat tartottak stb... Egyébként a pszichiáterek és pszichológusok munkáját mentálhigiénés gondozók is segítik és ez azt jelenti, hogy a nehezebb esetekre több időt tudnak fordítani a szakorvosok. Butaság első körben azt állítani, hogy az SZTK rendelés csak rossz lehet. Ez inkább intézmény függvénye, mint az egész rendszeré.

2011. nov. 3. 11:20
 23/26 A kérdező kommentje:

Hát remélem, szerencsém lesz, mert különben nem tudom mi lesz velem!

Köszönöm a választ!

2011. nov. 3. 11:51
 24/26 IvyLeague válasza:

nekem most csütörtökön kell mennem és nagyon félek!!! ez az első alkalom de már muszáj segítséget kérnem mert már semmit nem találok se szépnek se jónak se érdekesnek, és úgy érzem mindenkinek csak jobb lenne ha én nem lennék. begyógyszereztem magam szándékosan, de nem azzal a céllal hogy meghaljak, hanem hogy aludjak jó sokat és minél tovább hogy ne kelljen gondolkodnom. hát ezzel azt értem el, hogy tudatomon kívüli állapotba kerültem, semmire nem emlékszem, de anya hívott telefonon és úgy válaszoltam mint akit agyon vertek. kikérdezett hogy mi történt, elmondtam hogy gyógyszert vettem be. sokat. és akkor jött el értem és vitt be a kórházba és az első emlékképem ahogy egy csővel matatnak bennem és kimosták a gyomrom. a következő emlék hogy infúzióra vagyok kötve egy ágyban fekszem, ott vannak anyuék meg két rendőr akik elmondták hogy legközelebb zárt osztályra visznek. reggel pedig az orvos aláíratta velem hogy "Öngyilkossági szándékom nincs" Tudjátok az a szörnyű, hogy az ember nagyon padlón van, kilátástalan a helyzete és még a külvilág is érezteti vele hogy mekkora rakás szar.

És most elmegyek csütörtökön a pszichiáterhez, mi lesz? Elmondjam neki, hogy nem lelek örömöt az életben és akkor majd a fejemhez vágja hogy hány embernek szarabb a helyzete mint az enyém? Iszonyatosan félek tőle. És úgy érzem nem "halálfélelmem" van, hanem ÉLETFÉLELMEM... Nem akarom végig szenvedni!!!!

Meg különben is, írnának fel bármi hangulatjavítót ha tudják hogy "hajlamos" vagyok bezabálni az összeset? nekem ez paradox!

:S Ti hogy tudjátok magatokban feldolgozni a mindennapokat? Nekem egyre megterhelőbb... Pedig biztos hogy van, akinek sz.rabb...

2011. nov. 14. 12:06
 25/26 franceska válasza:

Hagyd ki a pszichiátriát. Barbárok!!!! Van barátod, akivel meg tudod beszélni a gondjaidat? Továbbá kérj a körzetitől teljes kivizsgálást, lehet, hogy valami gigszer van a bodyba pl. vitaminhiány. Okoz ilyet. A Rivotril pedig, jól látod méreg, és zombit csinál mindenkiből.

hu.cchr.org/videos.html

2011. nov. 14. 16:45
 26/26 anonim válasza:

IvyLeague terád reagálnék !

Id.: Tudjátok az a szörnyű, hogy az ember nagyon padlón van, kilátástalan a helyzete és még a külvilág is érezteti vele hogy mekkora rakás szar.

Általában az a reakció egy öngyilkossal szemben,hogy

- gyávák megoldása

- az öngyilkosok a legönzőbb emberek

- nem gondolnak arra milyen fájdalmat okoznak ezzel másnak stb.

Ezeket az érzéseket csak azok értik meg ,akiknek a lelke szintén megjárta a ’’a poklok poklát,,

Ha valaki megkérdezni ,hogy bevállalnának 2 lábtörést 2kéz törést, a lelki nyavalyák helyet és eltörölnék azt ,akkor szerintem sokunk igent mondana.

A kutatók sem tudnak bebizonyítható megoldást. Vannak feltevések hogy a depresszió is örökölhető,hogy már az anyaméhben is kialakulhatnak.

Próbáltam spirituális úton megfejten-karma ’’amit vetettél előző életeidben azt most aratod,,

Hogy ez is a gonosz démonok, rátapadt szellemek hatása.

Próbáltam a vallás oldaláról megközelíteni,kértem már az angyalok segítségét is stb.

Feltettem magamnak a kérdést ugyanabban a helyzetben én viselkedtem volna e úgy ahogyan,azok az emberek akik keresztül gázoltak a lelkemen- hát nem.

Vannak körülöttem emberek akik nyavalyognak és legszívesebben beleordítanék az arcukba,hogy miért nem veszik észre milyük van !Tudják is ők,mi az a probléma-nem!

A közhelyek nagyon hangzatosak,csak éppen nem állják meg a helyüket.

Valaki ! Végre ne tanácsot kalácsot adjon akkor már megvan a tervem ,hogyan húzzam ki magam a gödörből !!!

2012. ápr. 30. 15:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!