Hogy zajlik az első alkalom egy pszichiáternél?
Kértem időpontot a pszichiátriára, két hét múlva mehetek. És kíváncsi lennék, hogy hogy zajlik egy ilyen "találkozás" (Eleve én simán pszichológushoz akartam menni, de nálunk az SZTK-ban így volt csak, úgyhogy gondoltam akkor onnan kell időpontot kérni..)
Köszi a segítséget
Micsoda marhaság az egész!
Ha rendbe tudná hozni az életét nyilván megtenné és nem is menne orvoshoz/szakemberhez.
Ha szedi a gyógyszert és esetleg használ akkor jobban érzi majd magát de ennyi, a problémái nem szűnnek meg, akkor sem fogja tudni jobban megoldani.
Kérdező, neked felesleges még pszichiáterhez menned!
A pszichiáter alig beszélget ő gyógyszereket ír fel.
Pszichológusra van szükséged, ő fog veled beszélgetni!!! Ha úgy érzi nem tud segíteni vagy kiegészítő kezelésként gyógyszer is kell akkor vagy elküld pszichiáterhez (ott csak elmondod miért mentél, és kb. csak akkor kell visszamenni ha elfogyott a gyógyszer) vagy ha olyan, akkor felírja a háziorvos is.
De neked mindenképpen pszichológus kell most!
Nézz még utána, hogy van ez pontosan mert lehet tényleg nem érdemes így elmenned. Pszichológust keress.
És hol talál sztk-s pszichológust? Létezik olyan egyáltalán? Nem hiszem...
Amúgy a pszichológus sem oldaná meg a gondjait, csak tanácsokat adna, amiket úgysem tudna megfogadni, ha nagyon rossz helyzete. Én már jártam mindenhol a kineziológustól kezdve a gyógypedagógusig, de csak a pszichiáter segített.
Elvileg kell lennie az SZTKban pszichológusnak. Ott szokott lenni ingyenes is csak általában rengetegen vannak nála + alig van rád 10-15 perce. Érdemesebb keresni valakit aki olcsó és jó is. Persze tudom ez nehéz.
Rendben van, hogy lehet nem segít rajta a pszichológus de akkor sem mindjárt a gyógyszerekkel (pszichiáter) kellene kezdeni! Másfelől az a legjobb általában ha mindkettő megvan. A pszichiáterek nem nagyon beszélgetnek veled, max pár kérdést tesznek fel, de azokkal mély, tartalmas beszélgetésekre ne számíts kérdező. Őket általában ez nem érdekli, nem ez a munkájuk.
Úgy látom itt teljes a zűrzavar !
Pszichiátria a neve annak az osztálynak, ahova menned kell. Ott vannak pszichológusok, pszichiáterek, addiktológusok stb...
Az, hogy kihez kerülsz elsősorban az állapotodtól és a betegséged természetétől függ.
1. A pszichiáter orvosi végzettségű, hozzá kerülnek elsősorban azok a betegek, akiknek szervi baja van azaz testi betegségre vezethető vissza az elmeállapota.
2. A pszichológus elsősorban a betegségek lelki eredetével foglalkozik, pszichoterápiát tart, személyiségelemzést végez AZONBAN neki nincs orvosi végzettsége (bölcsészkaron tanult )ezért gyógyszert sem írhat fel, legfeljebb az ő javaslatára a pszichiáter teheti ezt meg.
Amikor bemész a rendelőbe, egy pszichiáter fog megvizsgálni, elbeszélgetni veled. Ennek a beszélgetésnek az alapján fogják eldönteni, hogy pszichiáterhez osztanak-e be vagy pszichológushoz, vagy esetleg egyéb szakorvoshoz. A melléd kirendelt orvos vagy pszichológus fogja javasolni a terápiát, ami valószínűleg gyógyszeres kezelésből ( nyugtató, hangulatjavító, altató )ÉS terápiás beszélgetésekből fog állni. Sajnos azonban az SZTK-s szakrendelések annyira túlterheltek, hogy max. havi 1-2 alkalomra számíthatsz.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!