Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Foglalkozhatok úgy lelkileg...

Foglalkozhatok úgy lelkileg sérült emberekkel, hogy közben magam sem vagyok rendben?

Figyelt kérdés

Nagyon empatikus személy vagyok, másokat általában mindig magam elé helyezek, igyekszem átélni mások problémáit, és a tőlem telhetően segíteni. Nem nyugszom addig, míg valakinek nem segítettem, csak akkor érzem "jól" magam, ha valakinek segíthetek. Ezért gondoltam, hogy valami olyan pályára mennék, amihez ezek a "készségek" szükségesek.

A baj csak az, hogy közben magam is igazából egy lelki roncs vagyok, utálom magamat, és a többi és a többi... Mit csináljak akkor? Merre menjek?

Köszönöm a válaszokat!

2011. okt. 24. 20:05
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
A professzionális segítő nem csak szociológiát tanul, hanem sok minden mást is. Pl.: pszichológiát, s annak különböző válfajait, andragógiát,( felnőtt oktatást), társadalmi ismereteket szerez,(családjogot, vallástörténetet tanul, pedagógiát, bioetikát, mentálhigiénét, stb.)- medicinális (orvosi) képzést kap. Részt vesz egy formális, és remélhetőleg hasznos személyiségfejlesztési tréningen, nem beszélve az életen át ívelő személyiségfejlesztésről, amely lehetőleg a magasabb kultúra által átitatott. (Művészetek, tudományokban való lét, de legalább is, jártas bennük.) Aki professzionális segítő, annak a személyisége: alkalmas, kiforrott, "kiművelt", letisztult, stabil értékrenddel bír.
2011. okt. 25. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!