Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van az, hogy ha eltervez...

Miért van az, hogy ha eltervezem, hogy jobbá teszem az életemet, mindig jön olyan dolog, ami miatt kudarcba fullad?

Figyelt kérdés
pl. ha eltervezem,hogy türelmesebb leszek a férjemmel,lesz valami,ami miatt még durvább veszekedés alakul ki,mint a fogadalom előtt...Vagy a mindennapi életben jönnek olyan dolgok,amik feldühítenek,mintha csak azért lenne,mert megfogadtam ezt...Remélem,meg lehet érteni a kérdésemet...:)
2011. okt. 20. 16:18
 1/9 anonim ***** válasza:

1.Vagy azért,hogy megpróbáld,milyen erővel akarsz valójában jót tenni...

2.Vagy mert még inkább nézel a negatívumra,és azt szeretnéd megváltoztatni,mint hogy a pozitív érzésre figyelnél KIZÁRÓLAG.

3.Vagy mert előbb magadnak kell megváltoznod(lehet,hogy B-vitamin vagy ásványi anyag hiányod van,ha hamar kijössz a sodrodból)

2011. okt. 20. 16:22
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!tényleg nagyon hamar kijövök a sodromból és ez zavar,mivel nem vagyok alapból ilyen...
2011. okt. 20. 16:26
 3/9 anonim ***** válasza:
Azért mert nem vagy nyugodt természetü.Mi értelme bármin is felhúzzni magad ami már megtörtént és nem tehetsz elllene semmit???Semmi, a kapcsolat rovására viszont mehet ha minden apró dolgon fenakadsz.Ha vmi történik mérlegeld hogy tényleg meg éri-e érte kiabálni,veszekedni???És inkább legyél türelmesebb,nyugodtabb.Neked is jobb lesz.
2011. okt. 23. 17:11
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm,igazad van,de adott esetben nem tudsz mindig azonnal úrrá lenni magadon. Hogyan tanuljak meg beletojni,ha megbánt?
2011. okt. 23. 18:37
 5/9 anonim ***** válasza:
Tedd magad süketté! Persze csak képletesen. Ne válaszolj azonnal, gondolkodj előbb. De egyébként amit csinálsz, nem olyan nagy baj. Vannak hirtelen emberek, meg vannak, akiknek megalvad a tej a szájukban Nem kell emiatt kétségbe esni.
2011. okt. 23. 23:23
 6/9 A kérdező kommentje:
Szeretnék megtanulni "süket" lenni!
2011. okt. 24. 08:11
 7/9 anonim ***** válasza:

Ismerős érzés. Talán az a valami egyébként is jönne, csak a fogadalom miatt jobban észrevesszük, ami máskor megszokott, amit eddig nem is láttunk meg.

A környezetünk meg szerintem nem tudja azonnal észrevenni és "jutalmazni" a változási szándékot, mert így szoktak meg bennünket. Én is azon szoktam bepörögni, hogy miért nem veszik észre azonnal, hogy most kedvesebben szóltam...

Ha csak veszekedés közben kapcsolok, a szavakon már alig tudok változtatni, de ha sikerül lejjebb venni a hangomat, nyugodtabb tempóban beszélni, akkor a helyzet is lenyugszik.

2011. okt. 24. 14:18
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha elszakad a cérna megállok egy pillanatra és megkérdezem magamtól:-Mit tenne most a Szeretet? -ez egy varázs hatású kérdés.Vagy emlékeztetem magam arra,hogy "ehelyett békét is érezhetnék".
2011. okt. 26. 08:10
 9/9 anonim ***** válasza:
Tedd magad süketté úgy hogy fülhallgatóval hallgatsz jó zenét. Kedveset, lassút. Így nem hallasz meg mindent ( amit nem akarsz)
2011. okt. 26. 23:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!