Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem bírom a nagy tömeget,...

Nem bírom a nagy tömeget, szorongást érzek ha sok ember vesz körl, régen ez nem volt így velem, most miért van? Most 19 éves vagyok és úgy érzem ez nagyon hátráltatja az életemet.

Figyelt kérdés
Egy buszra nem tudok felszállni úgy hogy ne töltene el szorongás előtte és utazás közben is egyaránt, miért vannak ezek? Valami megoldás? Valamikor ez el fog mulni?
2010. nov. 29. 09:01
 1/8 anonim ***** válasza:

Velem is ez van,és nekem is megkeseríti a mindennapjaimat :(

Bocsi hogy nem tudtam segíteni,de én is választ várok.

16/F

2010. nov. 29. 09:04
 2/8 anonim ***** válasza:
Ezt magunknak kell legyőzni sajna,méghozzá tudatosan,úgy hogy felszállok a buszra,és amikor jön az érzés vagy elterelem a figyelmemet,egészen másra gondolok,vagy elmagyarázom magamnak,hogy ez az érzés csakis belőlem jön,valamit helytelenül látok,természetes,hogy az emberek közel vannak,hamarosan leszállok,stb.Édesanyám így győzte le a busz-kausztrofóbiáját,és én is így utazom busszal,ha azzal utazom.
2010. nov. 29. 09:25
 3/8 anonim ***** válasza:
Nekem ez pár éve volt, amikor metrón kellett utazni, és lemenni a mozgólépcsőn, akkor tört rám. Én ezt úgy győztem le, hogy zenét hallgattam, hangosabban, mint ahogy a metróra váró tömeg beszélget, és ahogy a szerelvények zajonganak.
2010. nov. 29. 09:39
 4/8 anonim ***** válasza:
Nekem a Center a halálom. Amikor belépek az ajtón, már minden bajom van. Pedig nagyon szép hely, és minden megtalálható benne. Igazi paradicsom itt a városunkban. De nem tudom élvezni mert rámtör a szédülés, a megsemmisülés érzése.Talán ajvúlt a helyzet, amióta pánikgyógyszert szedek. Az csillapított ezen a szörnyű érzésen. A Frontint napi reggeli fél szemet mindig beveszem, de szedek mellé mást is. Próbáltam én nyugtatgatni magamat, de nem sikerült.
2010. nov. 29. 10:04
 5/8 anonim válasza:

Ez egyfajta fóbia, amit kizárólag úgy tudsz legyőzni,ha sokszor próbálkozol. Vagyis: nem bírod a buszozást? Minden nap szállj fel buszra, első nap egy állomást utazz, másnap kettőt,és így tovább..végül le sikerül győznöd, ne hanyagold,mert később az utcára sem fogsz kijárni.

Én is így voltam,végül bezárkóztam a négy fal közé, semmi nem segített,még a pszichológus se, végül egy nap azt mondtam na ne, ez így tovább nem mehet! Lassan lassan kezdtem kimozdulni, végül már más városban kötöttem ki,annyira haladtam néhány hónap után.

Megjegyzés:addig sosem jártam egyedül hosszabb távra,pedig a fóbia előtt én is normális életet éltem. Vagyis minden rosszban van valami jó,csak kitartás kell hozzá (:

2010. nov. 29. 10:06
 6/8 anonim ***** válasza:
Én is így vagyok pedig mindig is társasági lény voltam... Egyszerűen megutáltam az embereket (bocsi) mert tisztelet a kivételnek de olyan önzők! És beletaposnak a másikba,m egyszóval utálat! És rájöttem, hogy azért nem szeretek már emberek közt lenni, mert annyi negatív ért, hogy nem akarok többet. Majd kijövök vhogy ebből is.
2010. nov. 29. 11:13
 7/8 anonim ***** válasza:

A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 10:04

Ha arra a Centerre gondolsz, amire én is, akkor egyetértek. Nagyon meleg van, mindenhonnan szól a zene, visszhang van, árad a pacsuliszag az emberekről és a Douglasból. Én mindig rosszul vagyok, ráadásul tele van emberrel is. Még korábban az Alexandrában el lehetett bújni a könyvespolcok között, de amióta átrendezték, ott sem érzem magam biztonságban.

(Én a Csaba Centerről írtam)

2010. nov. 29. 11:29
 8/8 anonim ***** válasza:

11-29 11:13

Nekem is ugyanez a bajom. :(

16/L

2010. dec. 3. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!