Ez mi lehet szerintetek?
Az betegség, ha valaki durván önbizalomhiányos világ életében és ez miatt nagyon feszült az emberek között hosszú ideje, pontosabban állandóan a viselkedésével foglalkozik közösségben (suliban órán, stb. szinte mindenhol ha meglát egy embert), van amikor annyira feszült hogy egyszer csak (pl. felelésnél) remeg a keze, feje és legszívesebben kirohanna a teremből mert azt képzeli ilyenkor, hogy mindenki nézi és biztos benne, hogy ezerrel ég, de van amikor csak az artikulálás megy nehezen vagy a járás (mintha elfelejtett volna járni és szinte fáj), az egész úgy megy, hogy egyik nap sikerül lenyugodnia, másik nap meg szinte az összes előbb leírt tünet előjön és néha úgy érzi mindjárt itt a vég, aztán megint nyugodt, ás ebből a körből nem tud kitörni, hiába küzd vége sosincs, azthiszi megőrült és betegésegeket képzel be magának (skizofrén stb.), egyik percben már elhiszi, hogy tényleg így van, biztos benne hogy beteg és mindjárt elszabadul és kinyír valakit, utána pedig sikerül lenyugodnia és belül megbeszélnie magával, hogy csak bebeszéli az egészet, de végig benne van, hogy valami nincs rendben, és egyszerűen kikészíti, nem tud elszakadni ezektől a gondolatoktól és a feszültségtől, és úgy érzi teljesen kikészíti és egyszer kárt tesz magában vagy másokban is.
Mert nekem ez van, és nagyon rossz, úgy érzem nem tudom megoldani magamban és nagyon rossz, mégha nem is tűnik úgy. :( Néha azt érzem, hogy jól van megadom magam csak legyen vége már az egésznek, de ez az őrlődés megöl.

Köszönöm a válaszokat.
Hát majdnem, +2 év inkább. De már jópár éve megvan ez a szociális fóbia, de nem volt annyira durva, inkább úgy nyilvánult meg, hogy nem kerestem más társaságát. Ezt a viselkedési zavart viszont nem tudom mikorra tudom leküzdeni, pedig nagyon rossz, és azért ez nem az az átlagos zavar, ami bizonyos helyzetekben van mindenkinél. Ezek a gondolatok meg kikészítenek.. Lehet tényleg elmegyek pszichológushoz

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!