Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez mi lehet szerintetek?

Ez mi lehet szerintetek?

Figyelt kérdés

Az betegség, ha valaki durván önbizalomhiányos világ életében és ez miatt nagyon feszült az emberek között hosszú ideje, pontosabban állandóan a viselkedésével foglalkozik közösségben (suliban órán, stb. szinte mindenhol ha meglát egy embert), van amikor annyira feszült hogy egyszer csak (pl. felelésnél) remeg a keze, feje és legszívesebben kirohanna a teremből mert azt képzeli ilyenkor, hogy mindenki nézi és biztos benne, hogy ezerrel ég, de van amikor csak az artikulálás megy nehezen vagy a járás (mintha elfelejtett volna járni és szinte fáj), az egész úgy megy, hogy egyik nap sikerül lenyugodnia, másik nap meg szinte az összes előbb leírt tünet előjön és néha úgy érzi mindjárt itt a vég, aztán megint nyugodt, ás ebből a körből nem tud kitörni, hiába küzd vége sosincs, azthiszi megőrült és betegésegeket képzel be magának (skizofrén stb.), egyik percben már elhiszi, hogy tényleg így van, biztos benne hogy beteg és mindjárt elszabadul és kinyír valakit, utána pedig sikerül lenyugodnia és belül megbeszélnie magával, hogy csak bebeszéli az egészet, de végig benne van, hogy valami nincs rendben, és egyszerűen kikészíti, nem tud elszakadni ezektől a gondolatoktól és a feszültségtől, és úgy érzi teljesen kikészíti és egyszer kárt tesz magában vagy másokban is.

Mert nekem ez van, és nagyon rossz, úgy érzem nem tudom megoldani magamban és nagyon rossz, mégha nem is tűnik úgy. :( Néha azt érzem, hogy jól van megadom magam csak legyen vége már az egésznek, de ez az őrlődés megöl.

2011. okt. 11. 19:17
 1/7 A kérdező kommentje:
Amúgy nem csinálok semmit, teljesen normálisak lennének a gondolataim, nem vonzódok a gyilkossághoz vagy ilyenek, sőt mióta ettől félek azóta jobban megráz minden ilyen. Úgy érzem lassan suliba se tudok járni, ha így folytatódik. Olyan, mintha valami vírus lenne ez a gondolat bennem, amit én csináltam és amitől nem tudok szabadulni teljesen. :/
2011. okt. 11. 19:17
 2/7 anonim ***** válasza:
Nyugi, sokkal többen vannak ezzel így mint hinnéd. Pszichológus tudna neked segíteni a gátlásaid leküzdésében.
2011. okt. 11. 19:22
 3/7 anonim ***** válasza:
nem írtad oda a korodat és a nemedet, de szerintem 16 éves fiú vagy+- 1 év. ennyi idős fiúknál ez az energiarobbanás első tünete. Átesik ezen minden legény ennyi idősen.Bevallottan, vagy bevallatlanul.A szorongások, az önbizalomhiány, a nemlelemahelyem ,meg a többi eddig ismeretlen érzés,hangulat ami nem tudni honnan jön, pedig mindez a hormonok játéka, nem kell félni tőlük, hamarabb elfelejted, mint hinnéd. Ezeket az érzéseket se megspórolni se elkerülni nem lehet, és nem is szabad. A felnőtté válásnak ez az ára. Sportolj kicsit, de ne vidd túlzásba, az rendezi az esetlen kamasz mozdulataidat is. Testi-lelki átalakuláson mész keresztül, beszélgess erről édesanyáddal, mert az anyák valahogy jobban értenek a lélek nyelvén, mint az apák.Nálunk legalábbis a fiúk velem beszélgettek ezekről a dolgokról, aztán később a szerelemről(is).
2011. okt. 11. 19:38
 4/7 anonim ***** válasza:
Ja, és te még szerencsés vagy, mert te meg tudod fogalmazni az érzéseidet, a gondolataidat és szembe tudsz nézni a félelmeiddel, ehhez külön gratulálok!
2011. okt. 11. 19:43
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Hát majdnem, +2 év inkább. De már jópár éve megvan ez a szociális fóbia, de nem volt annyira durva, inkább úgy nyilvánult meg, hogy nem kerestem más társaságát. Ezt a viselkedési zavart viszont nem tudom mikorra tudom leküzdeni, pedig nagyon rossz, és azért ez nem az az átlagos zavar, ami bizonyos helyzetekben van mindenkinél. Ezek a gondolatok meg kikészítenek.. Lehet tényleg elmegyek pszichológushoz

2011. okt. 11. 20:16
 6/7 anonim ***** válasza:
Régen én is nagyon durván ilyen voltam. Még most is önbizalomhiányban szenvedek néha, de már egyáltalán nem annyira, mint akkor. Suliban meg sem mertem szólalni, soha. Nem is voltak barátaim. Anya elvitt pszichológushoz. Csak egyszer voltam nála, de nekem nagyon sokat segített. Szerintem Te is menj el, biztos tudna segíteni. :)
2011. okt. 12. 17:56
 7/7 A kérdező kommentje:
Oké, megpróbálom. De amúgy egyszerűen nem tudom elhitetni magammal véglegesen, hogy nincs semmi bajom az önbizalomhiányon kívül, bebeszélem magamnak, hogy agyilag zokni vagyok aki mindjárt elkattan.. Pedig teljesen tudom kontrollálni magamat, mindig tökéletesen tisztában vagyok a gondolataimmal, tehát nem vagyok beteg (szerintem), de mégsem hiszem el, és állandóan bepánikolok. Mindig le kell futtatnom magamban a gondolatmenetet, mire elhiszem, hogy nem vagyok beteg, de ez elég nehéz és utána meg visszajön.. Jó lenne gyengébb elméjűnek lenni kicsivel, hogy buta legyek ilyenekkel foglalkozni, és ösztönösen tudjak viselkedni ettől a téveszmétől mentesen.
2011. okt. 12. 19:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!