Az miért baj, ha valaki meg akar ölni pár embert?
Csak eszembe ötlött, hogy mitől válnak az emberek sorozat/tömeggyilkosokká és utána gondolkodtam el a címben szereplő kérdésen. Ez miért baj? Úgyis meghalnak az emberek, az életnek sincs értelme csak az emberek adnak nekik (mégis van? mivan?).
És itt kérdezném meg azt is - igaz, ez teljesen különáll a témától - hogy miért van az, hogy nagyon érzékenyen reagálok a dolgokra és az olyan apróságokon is elborul az agyam, hogy egyszer úgy érzem, mintha lenne 1-2 barátom, aki közel állna hozzám, de aztán rájövök hogy mégsem, mert sokszor lenéznek / az olyanokat részesítenek előnyben, akiket alig ismernek, stb.
És hogy sokszor magamban beszélek, üldözési mániám van (gondolom), nem tudok sehova sem beilleszkedni, beszélgetni és egészséges kapcsolatokat kiépíténi/tartani az emberekkel. Sokszor úgy érzem, mintha bipoláris lennék, egyszer mintha nagyon szeretnék mindenkit (franc tudja mitől, ugyanúgy indult és telt a nap), máskor pedig pont az ellenkezője, mindenkit a lehető legjobban gyűlölök. A körülöttem lévő emberekkel nincs bátorságom (?) szóba állni (nem önértékelési problémák, legalábbis gondolom mivel elfogadom magam úgy ahogy vagyok), meg úgy érzem mindenki kibeszél a hátam mögött, nagyon kevés embert tudok tisztelni őszintén, és k*rva nagy katyvasz van nálam "belül". Egyszer úgy érzem, mintha lennének rendes emberek, egyszer mintha mindenki csak a saját érdekeit tartaná szem előtt, és senkiben sem lehetne megbízni, mert mindenki csak érdekből / kényszerből beszél, ismerkedik a másikkal. Néha úgy érzem, mindenki utál és kibeszél, néha semmit.
Pszichológushoz még nem volt bátorságom elmenni, de nagyon kezd elborulni az agyam, nagyon szenvedek lelkileg, baromira nem vagyok mentálisan stabil. Folyton hangokat hallok (mintha muszáj lenne válaszolnom valakinek, közben nincs ott senki. folyton válaszolgatok idióta elmebeteg kérdésekre magamban egy "valaki" által feltett kérdésekre és később veszem észre, hogy basszus már megint kivel dumálok?) Ilyen durva problémáim kiskoromban még nem voltak, amikor volt kutyám, meg ugye apuci anyuci csinált mindent helyettem és semmiért sem kellett izgulnom... Lényegében nem is szoktam izgulni igazán semmi miatt sem, elég hidegvérű vagyok, de belül van valami ami nem kóser azt érzem.
Aki tud valami segítséget nyújtani - mielőtt valami olyat tennék, amit megbánnék (semmi fenyegetés és semmi komoly...) -, annak nagyon örülnék.
18/f
Köszi mindenkinek a választ.
@Utolsó előtti: ezt finomabban is megfogalmazhattad volna, de pont az ilyeneket, mint te kellene megölni / örök életébe ketrecbe zárni, mert az iskola úgysem használna náluk. Ja, és lehet igazad van valamennyire, de ez egyáltalán nem mindenkire igaz, mert a komoly lelki problémákat nem oldja meg a kemény fizikai munka. Szóval most nagy baromságot mondtál, de azt legalább határozottan .
Nem baj! Csinald batran! Az sem lessz baj ha a sitten hasznalt wc kefevel seggbe tesznek!
Meg az sem lenne baj, ha jonne egy huje gyerek, fel tenne maganak a kerdest amit te is fel tettel, es megolne a gyerekeidet! Szerinted ez baj lenne? Hmm, nem tudom! Szerinted?
Amugy a te korodban nekem is voltak hasonlo gondolataim. Aztan rajottem, hogy ez csak gyerekes baromsag! Majd nem fogod ijeneken torni a fejed( jo esetben)
Azert fikaztalak le, hogy terj eszhez hogya Vilag nem ugy mukodik ahogy te azt elkepzeled 18-eves fejjel!
Bocsi ha durva voltam!
a világ úgy működik, ahogy működtetjük, tehát ritka sz@rul.
a világ olyan (lesz), amilyenné tesszük.
sokan, mint az előző hozzászóló, azt hiszik, hogy a kortól függ, hogy valaki mennyire éretten gondolkodik, holott ez nagy tévedés.
a mentális betegségek is kialakulhatnak fiatal korban is.
"mindenki csak a saját érdekeit tartaná szem előtt, és senkiben sem lehetne megbízni, mert mindenki csak érdekből / kényszerből beszél, ismerkedik a másikkal"
igen, minden ember a saját érdekeit nézi, mert ez így normális.
az, hogy kiben bízol meg, csak rajtad múlik.
tény, hogy sok az érdekember, de ha nem kedveled az ilyen viselkedést, akkor kerüld őket.
és tényleg nem ártana felkeresni valami szakembert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!