Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az miért baj, ha valaki meg...

Az miért baj, ha valaki meg akar ölni pár embert?

Figyelt kérdés

Csak eszembe ötlött, hogy mitől válnak az emberek sorozat/tömeggyilkosokká és utána gondolkodtam el a címben szereplő kérdésen. Ez miért baj? Úgyis meghalnak az emberek, az életnek sincs értelme csak az emberek adnak nekik (mégis van? mivan?).

És itt kérdezném meg azt is - igaz, ez teljesen különáll a témától - hogy miért van az, hogy nagyon érzékenyen reagálok a dolgokra és az olyan apróságokon is elborul az agyam, hogy egyszer úgy érzem, mintha lenne 1-2 barátom, aki közel állna hozzám, de aztán rájövök hogy mégsem, mert sokszor lenéznek / az olyanokat részesítenek előnyben, akiket alig ismernek, stb.

És hogy sokszor magamban beszélek, üldözési mániám van (gondolom), nem tudok sehova sem beilleszkedni, beszélgetni és egészséges kapcsolatokat kiépíténi/tartani az emberekkel. Sokszor úgy érzem, mintha bipoláris lennék, egyszer mintha nagyon szeretnék mindenkit (franc tudja mitől, ugyanúgy indult és telt a nap), máskor pedig pont az ellenkezője, mindenkit a lehető legjobban gyűlölök. A körülöttem lévő emberekkel nincs bátorságom (?) szóba állni (nem önértékelési problémák, legalábbis gondolom mivel elfogadom magam úgy ahogy vagyok), meg úgy érzem mindenki kibeszél a hátam mögött, nagyon kevés embert tudok tisztelni őszintén, és k*rva nagy katyvasz van nálam "belül". Egyszer úgy érzem, mintha lennének rendes emberek, egyszer mintha mindenki csak a saját érdekeit tartaná szem előtt, és senkiben sem lehetne megbízni, mert mindenki csak érdekből / kényszerből beszél, ismerkedik a másikkal. Néha úgy érzem, mindenki utál és kibeszél, néha semmit.

Pszichológushoz még nem volt bátorságom elmenni, de nagyon kezd elborulni az agyam, nagyon szenvedek lelkileg, baromira nem vagyok mentálisan stabil. Folyton hangokat hallok (mintha muszáj lenne válaszolnom valakinek, közben nincs ott senki. folyton válaszolgatok idióta elmebeteg kérdésekre magamban egy "valaki" által feltett kérdésekre és később veszem észre, hogy basszus már megint kivel dumálok?) Ilyen durva problémáim kiskoromban még nem voltak, amikor volt kutyám, meg ugye apuci anyuci csinált mindent helyettem és semmiért sem kellett izgulnom... Lényegében nem is szoktam izgulni igazán semmi miatt sem, elég hidegvérű vagyok, de belül van valami ami nem kóser azt érzem.

Aki tud valami segítséget nyújtani - mielőtt valami olyat tennék, amit megbánnék (semmi fenyegetés és semmi komoly...) -, annak nagyon örülnék.

18/f

2011. okt. 6. 22:30
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Ja igen, remélem erre is kapok választ, hogy olyanokon gondolkodtam, el kellene mennem egy hivatásos hölgyhöz, de ahhoz sincs bátorságom / valójában nem is akarom, holott néha ha meglátok 1-2 nagy hátsót, nagyon beindulok, máskor meg undorodok az összes nőtől, mert miből is állnak? Egy szutykos, halpiac szagú szőrös (vagy nem) trutymós lyuk. Gusztustalan.
2011. okt. 6. 22:32
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Erre már gyógyszert szoktak ajánlani. Az orvos nem fog megenni, mihamarabb egy találkozást ajánlok.
2011. okt. 6. 22:39
 3/18 anonim válasza:
69%
hát öcsi gratulálok...kamaszodsz, és nem tudod hol a helyed, ülj le szépen, igyál egypár korty rumot, attól kicsit kitisztul a fejed, és gondolkozz el mit is szeretnél kezdeni az életeddel, aztán ha nem jutottál semmit, akkor ne csinálj semmit, ha meg találtál valami értelmet akkor kezdj el sürgősen dolgozni rajta, mert különben lószar se lesz belőled, na sok sikert...
2011. okt. 6. 22:40
 4/18 anonim ***** válasza:

Minden ember élete értékes a saját maga számára.Lehet,hogy én úgy ítélem meg,hogy a te életed tisztára felesleges,azért ez neked nem tetszene,ha én dönteném el,és holnap mondjuk kibeleznélek,mert engem az érdekelne,hogy milyen vagy belülről????

A hangok miatt kell elmenned pszichiáterhez,de,ha még fiatalkorú vagy,akkor a gyermek ideggondozóba.Veszélyes lehetsz előbb-utóbb saját magad számára is,ha nem kezelteted magad.

2011. okt. 6. 22:41
 5/18 anonim ***** válasza:
Mint ha csak magamat hallottam volna! Nem vicc! Nalam mar annyira nagya zurzavar hogy mosk keszulok dili dokihoz.
2011. okt. 6. 22:45
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Most a címben lévő kérdésre válaszolva: Alapból ott van a gond, ha indokolni kell miért baj, hogy egyáltalán eszedbe jutott ez.

Senki sem több a másiknál, mellé valószínű a meggyilkolt személy családja, barátai is tönkre mennek egy ilyen trauma hatására... A gyilkos oldaláról detto.

Másrészt nő vagyok, és képzeld nem egy lyuk vagyok... Ennyi erővel minden férfi egy farok azt annyi.

És nem pszichológust, hanem pszichiátert ajánlok, jobb, ha minél hamarabb segítségt kész...

2011. okt. 6. 22:49
 7/18 anonim ***** válasza:

az emberölés témában én (is) kicsit liberális vagyok. én speckó azt nem értem, ha valaki ilyet tesz, akkor mért csukják be?!

mert nem hiszem, hogy bárki is, aki embert öl, egészséges ember lenne, viszont a ketrecbezárás nem jelent megoldást az adott személyi ilyen-olyan problémáira. börtönben méginkább kijön az emberekből a 'rossz'

http://www.youtube.com/watch?v=V-fGkBoRi-Q&feature=related

persze önzőek vagyunk és a saját biztonságunkat féltjük, persze a nátrium glutamátot meg egyéb ló----rt amit nem ismerünk, esszük, mint a cukrot, nemde? beszo...punk mindent amit a hatalom diktál

és hogy a kérdésre is válaszoljak: ha magadban el tudod képzelni, hogy megölj valakit és azt is, hogy ezzel a tudattal képes leszel együtt élni (szerintem nincs ép ember, aki erre képes lenne), akkor engedélyezem, hogy megtedd, ellenkező esetben nem csak azt bünteted, akit megölsz, hanem magadat legfőképp, mert a halottnak nem fáj már semmi, te viszont lehet nem bírnál többé tükörbe nézni...

próbáld kezelni az indulataidat...mint Dexter :)

2011. okt. 7. 00:00
 8/18 anonim ***** válasza:

Azért baj, mert oké, hogy úgyis mindenki meghal, és az életnek rohadtul nincs értelme, de te ezt nem döntheted el más helyett. Lehet, hogy ő talált "értelmet" a saját kis életének, és te nem mondhatod meg neki, hogy nincs, ezért nyiff, mert az az Ő ÉLETE. Nem erőltetheted rá másokra a véleményedet.

Ha hangokat hallasz, akkor mindenképpen fordulj orvoshoz!

Lehet, hogy skizofrén vagy (sokan azt hiszik, hogy ez azt jelenti, hogy a beteg több személyiséggel rendelkezik, de ez NEM ÍGY VAN!)

Talán idegesítő lehet, hogy mostanában mindenki a pszichiáterekkel és pszichológusokkal jön rögtön, de nem feltétlenül hülyeség.

Te is érzed, hogy nem vagy rendben, ezért tegyél egy szívességet a környezetednek és első sorban MAGADNAK, és fordulj orvoshoz!

Ne várd meg míg elszakad a cérna! Vegyél egy nagy levegőt, ne keresd a kifogásokat, menj el az orvoshoz!!!!!!

2011. okt. 7. 23:48
 9/18 anonim ***** válasza:
38%
Az a baj veled is és a hasonlóan gondolkodó fiatallal,hogy k. jó dolgotokban nem tudtok mit csinálni és csak veritek a....Először is kéne apádtól egy k. nagy pofon,aztán suli után valami jó kis fizikai munka,mint anno a vagonpakolás,vagy a kapálás,és mikor estére remeg a kezed a melótól,na akkor örülnél hopgy lyuk van a fostos kis pics@don!!!!!!És nem érnél rá,és nem is jutna eszedbe ilyen hülyeségeket irogatni ide,40 sorban.
2011. okt. 8. 14:14
 10/18 anonim ***** válasza:

egyáltalán nem baj, ha valaki meg akar ölni más embereket, vagy egész népcsoportokat kiirtani. de az baj, ha ezt meg is valósítja, mert azok meg nem valószínű, hogy meg akarnak halni, és nincs joga dönteni helyettük.

az állatok megölhetik egymást, de mi azért volnánk civilizált emberek, és nem ösztönlények, hogy ne tegyük meg.

2011. okt. 8. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!