Az mire utal, ha valaki zavarba jön, ha kedvesek vele?
Az biztos, hogy a kedvesség nem műkedvesség és nem is valami érdeknyalizás, hanem csak pl. kedvesen rámosolyognak, mert szeretik. És látszik, hogy valamivel mindenképp "szét akarja zúzni a pillanatot", mert annyira nem tud vele mit kezdeni.
Nem tudom, ha rossz lenne a lelkiismerete, akkor is vajon mitől? Köszi az ötletet!
Köszi a hasznos válaszokat!
Én is valami ilyesmit sejtek, hiszen azt biztos érzi, hogy ez őszinte kedvesség, ami áramlik felé. De akkor hogy lehet ebből kibillenteni?
Sok minden miatt lehet, erre nincs egyszerű és "okos" válasz.
Lehet, hogy egyszerűen visszataszítónak tartja azt, aki "kedves vele", és ezért menekül előle.
Az is lehet, hogy egyszerűen zavarják az érzelmi megnyilvánulások, vagy egyszerűen nem akar közelebbi kapcsolatba kerülni azzal, aki kedves hozzá.
Mondok egy példát: én. Nekem nem erős szükségletem, hogy jóban legyek másokkal, és ugyan van néhány barátom, de rajtuk kívül ha valaki közelebb akar férkőzni hozzám, akkor hárítom, pl. barátságtalan gesztusokkal vagy hűvös viselkedéssel jegelem a kapcsolatunkat. Nem vagyok sose bunkó, nem zavar, ha valakivel eltűrjük egymást, de ha ennél közelebb kerül, igyekszem visszarontani a viszonyt egy semlegesebb szintre. Egyszerűen ugyanis túl sok lenne már plusz egy ember.
Persze biztos vannak kóros esetek is, mint "lelkiismeret-furdalása van" és társai, de nem feltétlenül ez a magyarázat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!