Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az mire utal, ha valaki...

Az mire utal, ha valaki zavarba jön, ha kedvesek vele?

Figyelt kérdés
Ráadásul szinte már menekülne az adott szituációból.
2011. szept. 26. 19:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
37%
Rossz a lelkiismerete, vagy csak egyszerűen nyalizásnak veszi, és irritálja.
2011. szept. 26. 19:23
 2/12 A kérdező kommentje:

Az biztos, hogy a kedvesség nem műkedvesség és nem is valami érdeknyalizás, hanem csak pl. kedvesen rámosolyognak, mert szeretik. És látszik, hogy valamivel mindenképp "szét akarja zúzni a pillanatot", mert annyira nem tud vele mit kezdeni.

Nem tudom, ha rossz lenne a lelkiismerete, akkor is vajon mitől? Köszi az ötletet!

2011. szept. 26. 19:28
 3/12 anonim ***** válasza:
Szerintem csak a lelki ismeret miatt lehet akkor. Valamiért úgy érzi, hogy nem érdemli meg. Vagy régen sokat bántották, és most furcsa neki, hogy valaki kedvesen bánik vele.
2011. szept. 26. 19:38
 4/12 anonim ***** válasza:
73%
Mintha rólam tetted volna fel a kérdésedet.Sarokba szorítva érzi magát,nem tudja kezelni a helyzetet,és többnyire a kóros önbizalomhiányt és a helytelen gondolkodást(önmagunkról)tudnám indoknak felhozni.Folyamatos menekülés...
2011. szept. 26. 19:47
 5/12 anonim ***** válasza:
Így van. Sokat bántották, elnyomták stb., és nem tud mit kezdeni a kedvességgel, mert számára ismeretlen, hiszen elhitették vele, hogy nem érdemli meg. Jólesik neki, de zavarban van és összezavarodik.
2011. szept. 26. 19:49
 6/12 anonim ***** válasza:
"szét akarja zúzni a pillanatot", mert annyira nem tud vele mit kezdeni." -nem tudom Rólad,vagy egy másik emberről van-e szó,de tökéletesen jól látod az adott helyzetet.Azt még hozzáfűzném,hogy utólag persze magát hibáztatja.
2011. szept. 26. 19:50
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszi a hasznos válaszokat!

Én is valami ilyesmit sejtek, hiszen azt biztos érzi, hogy ez őszinte kedvesség, ami áramlik felé. De akkor hogy lehet ebből kibillenteni?

2011. szept. 26. 19:58
 8/12 anonim ***** válasza:
Minél többször találkoztok,és ellazul melletted,annál könnyebben fogadja majd ezeket a helyzeteket.De végsősoron az önbizalmát magának kellene újra felépíteni.Kedves Vagy,hogy így figyelsz rá.
2011. szept. 26. 20:09
 9/12 anonim ***** válasza:
59%
Kisebbségi komplexusa van...
2011. szept. 26. 20:26
 10/12 anonim ***** válasza:

Sok minden miatt lehet, erre nincs egyszerű és "okos" válasz.

Lehet, hogy egyszerűen visszataszítónak tartja azt, aki "kedves vele", és ezért menekül előle.

Az is lehet, hogy egyszerűen zavarják az érzelmi megnyilvánulások, vagy egyszerűen nem akar közelebbi kapcsolatba kerülni azzal, aki kedves hozzá.

Mondok egy példát: én. Nekem nem erős szükségletem, hogy jóban legyek másokkal, és ugyan van néhány barátom, de rajtuk kívül ha valaki közelebb akar férkőzni hozzám, akkor hárítom, pl. barátságtalan gesztusokkal vagy hűvös viselkedéssel jegelem a kapcsolatunkat. Nem vagyok sose bunkó, nem zavar, ha valakivel eltűrjük egymást, de ha ennél közelebb kerül, igyekszem visszarontani a viszonyt egy semlegesebb szintre. Egyszerűen ugyanis túl sok lenne már plusz egy ember.

Persze biztos vannak kóros esetek is, mint "lelkiismeret-furdalása van" és társai, de nem feltétlenül ez a magyarázat.

2011. szept. 29. 02:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!