Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez fejlődés, vagy visszafejlőd...

Ez fejlődés, vagy visszafejlődés/hanyatlás?

Figyelt kérdés

kb 17 éves koromig "komoly" gondolkodású voltam, meg volt a véleményem mindenről, amit hangoztattam is nem túl kedvesen, tudtam mi akarok lenni, nem engedtem közel magamhoz senkit.

Nemsokára 18 leszek és teljesen megváltozott a felfogásom, mindenen nevetek, még magamon is (persze nem folyamatosan), van öniróniám, sokkal könnyebbnek látom az életet és valamivel értéktelenebbnek is, olyan dolgokban vagyok benne amit ezelőtt erkölcstelennek mondtam volna, mindent elfogadok és tolerálok ami nem a személyiségem ellen irányul, vagy nincs negatív kihatással rám.

Amióta ilyen vagyok 2-3x annyi emberrel ismerkedtem meg.

Már nem tudom mi akarok lenni, már nem érzem biztosnak, hogy attól ami lenni akartam, megkapnám azt amire vágyom, sőt fogalmam sincs mitől kapnám meg. Sokkal jobban látom az élet varázsát, mint azelőtt, ellenben értelme napról napra csökken a szememben.

fiú vagyok amúgy

2011. szept. 25. 10:48
 1/7 anonim ***** válasza:

Ne keresd az élet értelmét! Ilyen fiatalon kár volna ezzel foglalkozni.

Az történt veled, mint mindannyiunkkal: változtál. Az ember mindig változik. Örülj annak, hogy ez a változás pozitív számodra.

2011. szept. 25. 10:55
 2/7 anonim ***** válasza:
Csináltál egy IQ tesztet és az jött ki, hogy kevesebb az IQ-d? Akkor nem "fejlődtél vissza". Szerintem csak tágult a látóköröd, ami pont, hogy jó. Egyébként meg ki mondja meg, mi számít normálisnak és "fejlettnek"? Ezt csak te döntheted el magadnak!
2011. szept. 25. 14:19
 3/7 anonim ***** válasza:

"kb 17 éves koromig "komoly" gondolkodású voltam, meg volt a véleményem mindenről, amit hangoztattam is nem túl kedvesen"

Ez nem komolyság, hanem jellegzetes kamasz dolog. Aki érett, annak inkább arról van véleménye, amihez ért, vagy ami fontos neki. Nem ragaszkodik ahhoz, hogy _mindenről_ meglegyen a véleménye.

"sokkal könnyebbnek látom az életet és valamivel értéktelenebbnek is, olyan dolgokban vagyok benne amit ezelőtt erkölcstelennek mondtam volna, mindent elfogadok és tolerálok ami nem a személyiségem ellen irányul, vagy nincs negatív kihatással rám."

17 évesen még azzal voltál elfoglalva, hogy ki vagy te. Kerested önmagad. Fontos volt, hogy mihez hogyan viszonyulsz. Megválogattad a barátaidat, megválogattad az eszméidet, mindennel szemben meghatároztad, hogy + vagy - a viszonyulásod hozzá. Mert attól féltél, hogy ha nem mondod meg mindenről, akkor szétfolyik az éned.

Most már szilárdabb az éned és nem vagy ennyire merev. Ezért most már nyitni mersz több dolog és több ember felé, mert nem félsz annyira, hogy elveszel bennük. Arról is szó lehet, hogy tágult a látóköröd. Csak az biztos mindig a dolgában, aki keveset tud.

"Már nem tudom mi akarok lenni, már nem érzem biztosnak, hogy attól ami lenni akartam, megkapnám azt amire vágyom, sőt fogalmam sincs mitől kapnám meg."

Ez viszont arra utal, hogy azért még nem sikerült egészen tisztáznod magad előtt, kinek tartod magad és milyen szerepet szánsz magadnak az életben. Ezt fokozatosan majd meg kell oldani (mostanában van itt az ideje).

"Sokkal jobban látom az élet varázsát, mint azelőtt, ellenben értelme napról napra csökken a szememben"

Hogy lehet egyre több a varázsa, ha egyre kevesebb az értelme? Szerintem itt pusztán hangulatokról beszélsz, az embernek változik az alaphangulata, ami jobb, mintha folyton ugyanaz lenne.

2011. szept. 26. 01:10
 4/7 anonim ***** válasza:

10:55

"Ne keresd az élet értelmét! Ilyen fiatalon kár volna ezzel foglalkozni."

Az élet értelmével szinte kizárólag a 15-20 évesek foglalkoznak. A 25 évesek a munkakereséssel, a 30 évesek a házasodással, a 35 évesek a családalapítással, a 40-50 évesek a karrierrel, a 60 évesek a fogsorukkal és a vérnyomásukkal, a 70 évesek a vércukrukkal, székletükkel, szemükkel, fülükkel és csontjaikkal foglalkoznak - mikor máskor foglalkozna az ember az élet értelmével, ha nem 18 évesen :))))

2011. szept. 26. 01:13
 5/7 anonim ***** válasza:

A válasz írója 53%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 01:13

Te most velem beszélgetsz vagy a Kérdezőnek

szántad kiokosító válaszod?

2011. szept. 26. 07:47
 6/7 anonim ***** válasza:

ma 07:47

Mi történne, ha kiderülne, hogy

a) veled beszélek,

b) a kérdezőnek szánom "kiokosító válaszomat"?

2011. szept. 26. 13:27
 7/7 A kérdező kommentje:

01:10

Igazából csak az a bajom, hogy az eddigi önismeretemmel ellentétben, hülyének érzem magam és butának is. Egyáltalán nem gondolom magam különlegesnek semmilyen téren már, így viszont értelmet sem látok semmiben, mert erre épült az eddigi világszemléletem.

most kb egy állatnak érzem magam.

2011. szept. 30. 06:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!