Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Borderline betegek és hozzátar...

Borderline betegek és hozzátartozóik, meddig voltatok/voltak képesek elmenni a mások manipulálásában?

Figyelt kérdés
63 éves anyám több éve diagnosztizált borderline,alkalmazkodási zavar és bipoláris szakaszai vannak.Egész életét végi itta és veszekedte apámmal.Apám halála óta én vagyok az első számú közellensége.Mindent megtesz ,hogy engem testileg,lelkileg ,egzisztenciálisan is sárba tiporjon.Ma olyan cirkuszt csinált,hogy még a gyerekeimet sem kimélte(13,2 éves).A végén,hogy jól jöjjön ki a cirkuszból,LEFEJELTE AZ AJTÓT!!!!!!!,hogy én bántottam.Mit lehet tenni egy ilyen rosszindulatú,hazug emberrel?Tönkre megy már az egész családom.1 hétig kedves ,jókedélyű utána 2-3hétig üldöz minket,cirkusz-cirkusz hátán.
2011. szept. 25. 10:14
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

ezért javasoltam drasztikus megoldást -> menekülés az egészből. teljes életed, vagy biztonságod ahogy én látom úgy sem lesz, amíg ez a helyzet fenn áll. tehát erkölcstelen dolog, de vagy őt távolítod el magatoktól, vagy neked kell menned, vagy maradnak a dolgok. ez baromi szomorú helyzet, és azt hiszem a legtöbben el sem tudják ezt képzelni, de neked ezt megélned kell, ráadásul a gyermekeid miatt nem is hiszem hogy akárhogyan.

egyelőre vannak szociális szolgáltatások az országban, hátha tudnak segíteni az elköltözésben.. nem tudom orvosokon kívül milyen segítséghez fordultál még.

2011. szept. 25. 16:53
 12/13 anonim ***** válasza:

A gyerkőceid ideglenesen nem költözhetnek az apjukhoz?

Ez nagyon borzasztó amit írsz,nekem is van gond anyámmal,

nem ekkora persze,de ez már számomra a felső határ amikor

menekülni kellene,hátrahagyva a házat meg mindent.....

Gyed+csp+gyerektartás nem futja egy kis albérletre?Esetleg az exed is segíthetne egy kicsit a gyerekei miatt....

2011. szept. 26. 08:29
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Magam is borderos vagyok. Sokan el is hagytak. Nem vagyok rosszindulatú. Ezért többnyire szeretnek az emberek. De együtt élni nem tudnak velem, mindenkit beleértve. 20 éves korom óta (10 éve) élek egyedül, s így be tudjuk szabályozni a szeretteimmel, mikor elég egymásból -páromat is beleértve. Nehezen,de elfogadtam, hogy ez a helyzet. Voltam diliházban is, ott rosszabb volt. Egyedül itthon jobb!!!

Nem akarok észt osztani, talán beszélhetnél egy pszichiáterrel, hogy milyen megoldások léteznek Anyukád számára és számodra,hogy kibírjátok csemetéiddel. Tündérhegyi bentlakásos kezelés TB-re,diliház,más gyógyszerek,pszichoterápia. Az, hogy gyilkos dolog vele együtt élni nonstop,az 100%! Hiába az Édesanyád, magaddal és a gyerekeiddel szúrsz ki, ha ezt hagyod! Hiába üvöltözöl vele, nem segít, csak rosszabb lesz. Meg kell tanulnotok tudatosítani magatokban ( hármótoknak a gyerekekkel), hogy Mama beteg, és nem fölvenni a szemétkedéseit! Hidd el, neki is pokolian rossz! Nyugalom kell neki. Talán magány. El kell foglalnia magát valamivel. Ha a pia az,akkor a pia. De akkor nektek új vizekre kell evezni. Nem mérhető egy normális ember mércéjével!

Nem tudok gyógyult esetekről, csak javult állapotokról! De abban a borderes akarata és a szuper segítség is elengedhetetlen! Nehéz dolog, amit mondani fogok: akit a legnehezebben tudsz szeretni, annak van rá a legnagyobb szüksége...

2011. dec. 9. 17:28
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!