Milyen tünet az, ha valaki konfliktus helyzeteket úgy kezel, hogy azt mondja, "légy áldott"?
Nem tünet, és nem konfliktuskezelés, éppenhogy a konfliktusok előli menekülés a felelősség lerúgásának a jele. Értsd: annak a felelősségnek, hogy a segítségre szoruló emberrel valóban törődjön.
Egy üres frázis, ami nagyon jól hangzik, és el lehet vele mismásolni mindent.
Ismerni kéne az ilető kicsit átfogóbb leírását. Egyébként vallásos ember? Hogy viselkedik mások körül?
A legtöbb vallásos ember a konfliktusait inkább észérvekkel oldja meg. A "Te égetted le a tejberízst?" kérdésre nem hiszen hogy normális válasz az, hogy "légy áldott". Erre még egy mélyen hívő világtól elvonult szerezetes is mondujk azt mondaná " Igen, sajnálom, épp mással voltam elfoglalva így nem vettem észre mert túlságosan is lekötött az elmélkedés."
Egy mélyen vallásos, konfliktusokat kerülő ember nem fél elismerni a hibáit. Ha valaki eljut odáig szellemileg, hogy már nem megy bele ílyen hétköznapi vitákba, akkor nem fog félni a hibái elismerésétől.
Meg az sem mindegy, hogy ehhez a viselkedéshez mennyi intelligencia társul. Ha kő buta, egy értelmes szava vagy megnyilvánulása sincs, és látszólag betépett fejjel ez a válasza mindenre, akkor mondjuk nem hinném hogy amiatt mondaná, mert sikerült felülemelkednie a hétköznapi gyarlóságokon.
Az egyház mögé búik, mert mit mond a pap, ha olyat kérdezel, ami kényelmetlen? "Az Isten szándékai kifürkészhetetlen" No ezért nem vagyok vallásos. A Bigottaktól, meg igyekszem minél távolabb lenni:
önvédelemből mond ilyet, amikor nem tudja mit mondjon?
ez is lehet, de szerintem azt jelenti:
"te kis hülye, most nem fogom neked elkezdeni magyarázni... Úgyis hülye lennél megérteni. "Légy áldott" azon az alacsony szinten, amin vagy, éldd az életedet, jó neked, hogy ilyen kis szűklátókörű vagy, neked legalább annyival kevesebb gondod van, mint az okosoknak."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!