Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen orvost keressek fel...

Milyen orvost keressek fel pánikrohamokkal?

Figyelt kérdés
Mostanába elég sűrűn vannak pánikrohamaim. De már nagyon elegem van belőle, nem tudok sehová elmenni. Főleg amikor tömegbe vagyok, vagy olyan helyen ahol sokan vannak.
2011. szept. 1. 08:54
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
Ha viszont úgy látja, hogy pszichológussal kéne beszélgetned, akkor oda fog küldeni, azt ne utasítsd el. Ő még jobban szeret beszélgetni és jobban érdeklődik, mint a doki. És ugyanolyan titoktartási kötelezettsége van. A pszichológusnak erőssége a beszélgetés feloldása.
2011. szept. 1. 09:55
 32/39 A kérdező kommentje:

Amik a beszélgetésben elhangzanak azt elmondja a szüleimnek is?

Van rá esély hogy kigyógyuljak teljesen ebből a betegségből? Sok ideig tart?

Bocsi hogy ennyi kérdezek, de szeretnék a lehető legtöbbet megtudni mindezekről. :)

2011. szept. 1. 09:57
 33/39 anonim ***** válasza:
Ha a szüleid kérnék, sem mondaná el, titoktartási kötelezettsége van. persze, kérdezz nyugodtan, érthető az izgalmad:)
2011. szept. 1. 10:01
 34/39 anonim ***** válasza:
esély van rá, ha eljársz rendesen a terápiákra és szeded az esetleges gyógyszereket. Több hónap kell valakinek több év, emberfüggő, ki mikor gyógyul.
2011. szept. 1. 10:03
 35/39 A kérdező kommentje:
Tavaly október körül volt az első rohamom, de az nagyon erős volt, talán az volt az összes közül a legerősebb. Kórházba is kerültem , 1 hétre. Kivizsgáltak meg stb.. De nem találtak semmi szervi bajt, így felirtak egy kedélyjavítót, használt is. Pár hónapig tünet mentes voltam, de most megint vissza jött. Akkor még nem tudtam hogy mi lehet ez a roham, be voltam pánikolva, még elmondani is alig tudtam az orvosnak, mert elég volt beszélnem rola már rosszul lettem, éreztem hogy jön az újabb roham.
2011. szept. 1. 10:07
 36/39 A kérdező kommentje:

Még egyszer köszönöm a válaszokat. :)

Úgy gondolom hogy mindent leírtatok amit tudnom kell. :)

De ha esetleg , beugrik egy újabb kérdés, akkor felteszem. Hátha abban is tudtok majd segíteni.:)

2011. szept. 1. 10:16
 37/39 anonim ***** válasza:
Hát, legalábbis megpróbáljuk...
2011. szept. 1. 10:29
 38/39 A kérdező kommentje:

Na elmondtam a szüleimnek. Pár nappal ezelőtt mondtam anyámnak hogy én nem megyek iskolába , de akkor még nem tudta hogy mi a bajom. Azt mondta h akkor is menni kell, én meg mondtam hogy nem megyek, mert csinálok magammal valamit hogy kiírjon. Ez alatt azt értettem hogy pl megfázok direkt és akkor kiszokott irni az orvos pár hétre. Anyám meg ugy vette hogy öngyilkosságot akarok csinálni. Ma mondta hogy volt a családsegítőbe, mert nem akarok menni iskolába stb... , és azt mondta hogy öngyilkosságal fenyegetőzök. Mondom úristen, eszembe se jutna ilyesmi. Nem ilyenre gondoltam, hanem pl egy megfázás vagy valami.

Azt mondták neki a családsegítőbe hogy pszichológus kell nekem, majd az elbeszélget velem stb. Majd a jövőhéten jönnek ki a családsegítőtöl megbeszélni hogy most akkor mi van. Utána pedig lehet hogy kijön ide a családsegítőszolgálathoz egy pszichológus, és oda kell majd elmenjek beszélni vele. Végülis ez akkor jó, mert itt van a közelben 2-3 házzal arréb, és nem kell beutazni a városba ami kb 20 kn-re van.

Most anyám megelőzött evvel, és most akkor mit csináljak? Ne menjek el külön a háziorvoshoz, elmondani neki a panaszaim, és ő meg majd beutal a megfelelő helyre?

2011. szept. 1. 14:39
 39/39 anonim ***** válasza:
Elmehetsz ettől még a háziorvoshoz, gondolom, nem fog két lábbal kirúgni a rendelőjéből. :) Azért orvos, hogy segítsen. El fogja mondani, hogy mi a teendő, ha az a véleménye, hogy elég a családsegítő, akkor nem kapsz beutalót, ha mégis be szeretne küldeni, akkor pedig kapsz. Fel a fejjel, segíteni fognak. Ha pedig egyszerre két helyről, az csak mégjobb! :)
2011. szept. 1. 15:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!