Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Zéró egyéniség? (a továbbiak...

Zéró egyéniség? (a továbbiak lent)

Figyelt kérdés

Egy társaságban a jókedv érdekében közvetlen vagyok, nevetgélek, de belül azt érzem, hogy emiatt átlagos leszek. A társaságba való beilleszkedés és az új helyzetek és viszonyok felmérése és megszokása után nem tudok felmutatni semmit az azelőtti énemből, mintha mindent elölről kellene kezdenem.

pl: csak azért végighallgatok valakit és helyeselek, mert ő idősebb nálam, pedig ez ellentétben áll azokkal a dolgokkal, amit az életkorról és az ehhez párosuló tudásról gondolok.

Amikor erőt veszek magamon, hogy megmutatom az "igazi" énem, akkor az lesz az eredménye, hogy nem szólok senkihez és elvonulok.

2011. aug. 25. 20:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ó mert most te ijen anti aszo ci ális vgay az nem aszt lyeleti hoty társa sák ba kel meni enyit akartam mondoni meg még valamit csak le eset álamrol a hansuj na csá
2011. aug. 25. 20:53
 2/12 anonim ***** válasza:
Micsen egyéniséged enyi fogad el kész...............SAJNOS:) csö
2011. aug. 25. 20:55
 3/12 anonim ***** válasza:
Én is ugyanilyen vagyok, de aztán rájöttem, hogy felesleges nekem társaság is, úgyse találsz egy normális embert se akivel valamiben is összedolgozva profitálhatnál.
2011. aug. 25. 21:01
 4/12 anonim ***** válasza:

Mert két véglet van, vagy te kezdesz el fölkapaszkodni az ő hátán aztán ő ráz le téged, vagy fordítva..

Vagy ha valami netalán mégis nomrálisan kezdene el működni, akkor az egyik majd úgyis többet akar előbb utóbb.

2011. aug. 25. 21:03
 5/12 anonim ***** válasza:
Pusz a g*ci be én vála szótam hama rab mi
2011. aug. 25. 21:04
 6/12 anonim ***** válasza:

Előző, azt a mindenit! Egy kriptográfust is mellékelhettél volna.

Az biztos, hogy mindenki egy egyéniség. Átlag ember pedig nem létezik, az csak statisztika.

Vagy az van, hogy nagy benned a megfelelési kényszer, vagy túlságosan egyéniség akarsz lenni, és rájátszol néha. Nem kell ezt túlbonyolítani.

2011. aug. 25. 21:07
 7/12 A kérdező kommentje:

21:03

Az más téma, a karrier, most csak szimplán a személyiség-egyéniség témáról beszélek.

21:07

És az, hogy rá akarok játszani nem azt jelenti, hogy nincs is? Vagy mit jelent a te véleményed szerint?

2011. aug. 25. 22:19
 8/12 anonim ***** válasza:

Hát én inkább töltöm az időm sok "átlagos" ember között, akik veszik a fáradságot, hogy közvetlenek legyenek és jókedvet teremtsenek, mint sok óriási egyéniség között, aminek az a vége, hogy senki nem áll szóba a másikkal, hanem mindenki elvonul.

Ha a társaságban közvetlen vagy, nevetgélsz, gondolom az is te vagy. Miért ne lenne ettől egyéniséged?

Egyébként nem értem, milyen társaságra gondolsz. Ha új emberek között vagy, valahol természetes, hogy nem fogsz vadidegenek között pofákat vágni, mert neked már meg van a véleményed pl. az idősekről, így hallgassa végig a halál az öregapót. Ha meg ismerősök, akkor nyilván képmutatás, nagyon helyeselni, nevetgélni, ha van okod utálni az illetőt. Szóval, milyen helyzetben érzed, hogy "föl kell adnod az egyéniséged"?

2011. aug. 25. 22:42
 9/12 A kérdező kommentje:

22:42

"Ha a társaságban közvetlen vagy, nevetgélsz, gondolom az is te vagy. Miért ne lenne ettől egyéniséged? "

Igen én vagyok, pont ez aggaszt, én vagyok, egy hétköznapi általános ember, semmivel nem tűnök ki és ez zavar.

pl ha egy filozófiai elmélkedésbe kezdünk, akkor sokszor ráhagyom a társaság tagjaira, ha eltér a véleményük az enyémtől, vagy ha az érvük nonszensz vagy személyeskedés, akkor is ráhagyom az illetőre, pedig, mondhattam volna tovább az én érveim, amik úgy érzem helytállóak.

"Szóval, milyen helyzetben érzed, hogy "föl kell adnod az egyéniséged"?"

Szinte mindegyikben, egyedül akkor nem, amikor négyszemközt beszélek valakivel.

2011. aug. 26. 12:51
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem evvel az emberek 99%-a így van.. Tényleg elgondolkodtató a példád, de szerintem, mikor az ember amellett dönt, hogy nem sorakoztatja tovább az érveit, abban benne van az az érzés is, hogy talán a másik annyira nem kíváncsi rá, és ez valójában csak valamiféle „kirakatpárbeszéd”. (Ha meg jó barátaid körében vagy, akkor meg benne van a pakliban, ha valakivel nagyon elmélyedsz egy eszmefuttatásban, akkor a többiek kimaradnak a társalgásból.) Viszont én úgy gondolom, amíg számodra fontos személyekkel tudsz normális, mély beszélgetéseket folytatni, addig kit érdekel, hogy mindenkinek nem tudsz bemutatkozni teljes valódban?

Amit evvel a viselkedéssel mutatsz, csupán annyi, hogy alkalmazkodsz, tekintettel vagy a többi emberre, mikor nagyobb társaság van. Ebben semmi rossz nincs. Most elgondolkodtam ki az az 1%-, aki minden körülmények között „nagy egyéniség marad”, és egy olyan ismerősöm jutott eszembe, aki mindig másnak a szavába vágott, nem lehetett lelőni, hihetetlen öntörvényű volt. Hát mit nem mondjak, nem sokan keresték a társaságát.

„Igen én vagyok, pont ez aggaszt, én vagyok, egy hétköznapi általános ember, semmivel nem tűnök ki és ez zavar.”

Szíved szerint mivel szeretnél kitűnni?

2011. aug. 26. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!