Létezik ilyen betegség?
Figyelt kérdés
Van olyan betegség, hogy valaki magában beszél? Néztem a hasonló témákat, de mindben arról volt szó, hogy valaki magában gondolkodik, megbeszéli magával a napi teendőket, max panaszkodik, meg ilyesmi. De itt egészen másról van szó, mert ez a félhangos beszéd vagy suttogás kényszeres, és szinte csak szitkokat tartalmaz, főleg rendes, jólelkű emberek, köztük gyerekek(!) átkozását, meg gúnyos hangon való utánzását, akik egyáltalán nem érdemelnék meg, és ezek nem idegenek, hanem főként családtagok, tehát szeméyes az ügy, gondoltam irigységre is, na de ennyire?? Szerintem a magában beszélés csak egy tünet, nem betegség, a lényeg az, amit és ahogyan mond az ember, mert lehet, hogy sokan gondolnak hasonlókat, csak nem mondják ki, az se jobb. Eddig mindig le lett tudva a dolog azzal, hogy nem tehet róla, jó ember ő, csak beteg. De most már kezdek kételkedni ebben. Megbeszélni nem lehet, mert ez tabu téma. És egyáltalán nem értem az okát ennek a gyűlölködésnek. Lehet, hogy nem kéne vele foglalkoznom, mert úgyse tudok mit tenni ellene, de nagyon bánt és igazságtalanságnak érzem, mégha nem is tudnak róla az érintettek, tehát végülis nekik nem árt ezzel, de akkor is... és talán ha sikerülne a forrását megtalálnom, akkor könnyebben menne az elfogadás. Találkozott már valaki hasonlóval?2011. aug. 24. 15:58
11/15 anonim válasza:
" akkor könnyebben menne az elfogadás. Találkozott már valaki hasonlóval?"
Kedves kérdező! Rokonod neked az illető? Együtt kell valamilyen oknál fogva élned vele? Anyósod netán?
12/15 A kérdező kommentje:
20:50 együtt élünk. nem anyósom.
2011. aug. 28. 11:31
13/15 A kérdező kommentje:
ja és ez elköltözés egyelőre nem megoldható, különben sem elhessegetni akarom magamtól a problémát meg menekülni, hanem magamban megemészteni a dolgot, mert különben később, ha külön válnának is útjaink, talán a sors újra és újra hasonló problámák elé állítana, hasonló emberekkel hozna össze, amíg meg nem sikerül ezt oldanom. Természetesen a "problémán" nem ezt az embert értem vagy a betegségét, hanem a viszonyulásomat hozzá, mert csak ez az, amire van befolyásom, csak magamon tudok változtatni, a hozzáállásomon, de nem tudom, hogyan csináljam, ezért gondoltam, hogy utánajárok ennek a jelenségnek, hogy mi lehet az oka, hátha teljesen más játszódik le az agyában, mint azt így kívülről látni, és akkor egészen más megvilágításba kerülne a dolog.
2011. aug. 28. 11:41
14/15 anonim válasza:
"teljesen más játszódik le az agyában, mint azt így kívülről látni, és akkor egészen más megvilágításba kerülne a dolog."
Semmi sem ad biztos választ, mi játszódik le valaki agyában,miközben tesz valamit. De gondold ezt, ha mellette akarsz maradni. Ha meg fiatal vagy, és nyugodt családot szeretnél(legalább is ebből a szempontból),lelkifurdalás nélkül változtass. Ugyanis pont a másik kiismerésére,elfogadására, vagy épp az ellenkezőjére van ez az időszak. És nem az önfeláldozásra.
15/15 A kérdező kommentje:
értem, köszönöm a válaszokat (a többieknek is).
2011. aug. 30. 14:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!