Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi lehet ez. Szerintetek...

Mi lehet ez. Szerintetek pánikbetegség?

Figyelt kérdés
Kb.egy éve kezdődött először.Éjszaka arra keltem nem kapok levegőt kb.fél óráig tartott.Nem kívánom senkinek.Aztán ritkán de előfordult.Most egy év elteltével megint jelentkezik.Este mikor lerakom a fejem úgy érzem nem kapok levegőt megfulladok szorít a mellkasom olyan mintha eldugulna az orrom szédülök zsibbadnak a végtagjaim ver a víz szinte mintha el akarnák ájulni csak a számon tudok levegőt venni ha egy nagyot lélegzek az orromon semmit nagyon rossz érzés szinte akkor halálfélelmem van.Most már nappal is előfordul volt hogy a kisboltban olyankor mikor van ilyen rohamom próbálok másra koncentrálni telefonnal játszok eszem valamit stb.akkor lassan de elmúlik.Nagyon kellemetlen.Ha valakinek volt vagy van hasonló tünete kérem segítsen mivel lehetne ezt valahogy elmulasztani vagy legalább csillapítani mert úgy érzem megőrülök.Már egyedül sem merek lenni nehogy történjen velem valami.Köszönöm
2011. aug. 23. 21:36
1 2
 11/14 anonim válasza:

Szia!

Szerintem ez tipikus pánikbetegség, nekem is nagyon hasonló tüneteim voltak sokáig. Fulladás, szívroham szerű érzés, utána órákig vagy napokig kézremegés az oxigénhiánytól vagy az idegek játékától, nem tudom. Amint lefeküdtem aludni, úgy éreztem, hogy elkezdenek dagadni a kezeim, a lábaim, mint egy elefántnak. Szörnyű érzés, fel kellett kelnem és végig nézni a végtagjaimat, hogy minden rendben van-e, annyira erős az érzés. Nem bírtam lemenni a metróhoz, nem bírtam a tömeget, mert úgy éreztem, beájulok a metró alá vagy valakit megütök, aki közel áll hozzám. Nekem a fullasztó helyzetek ténylegesen fullasztanak fizikálisan a mai napig, nem bírok nyakláncot hordani, a biztonsági övet is nagyon nehezen bírom 10 percnél tovább. Amikor egyszer elvitt a mentő egy nagyon erős roham után, évekig tartó gyógyszeres kezelés kezdődött és pszichiáter. Segített, mert meg akartam gyógyulni, nem akartam és nem akarok gyógyszerektől függeni és főleg nem dokiktól. Évekkel később- mostanában megint kezdődik, de eddig legalább jobb volt. Ami nekem használt: úszás, ki az erdőbe, ki a városból-egyedül!!!, elhagyni a zajt és ha tudod, elhagyni ami nyomaszt az életben (na ez nehéz...). És talán az is segít, hogy nem vagy *UFÓ* a problémáddal, ez sajnos tipikus tünetegyüttes, mondhatnám *átlagos*. És meg kellett tanulnom - neked is meg kell tanulnod!- hogy nem kell mindenkinek megfelelni az életben. Na akarj jó lenni mindig. A sírás is segít. Amikor már majdnem megfulladok, segít a sírás, lelazít. Próbáld időről időre kisírni magad. Valahol egyedül, hogy más ne lássa. Van akinek az alvás segített, nekem nem. *Túlalvós* lettem, a doki szerint a szervezetem így védte magát, de iszonyat rémálmaim voltak évekig. Fáradtabban és frusztáltabban ébredtem, mint ahogy lefeküdtem. De ha úgy érzed, hogy segít, próbálj többet aludni. hátha neked jót tesz. Lehet hogy csak nagyon fáradt vagy és azt jelzi a szervezeted. Jobbulást és kitartás kívánok!

2011. aug. 24. 16:03
 12/14 anonim ***** válasza:
Én azért ajánlanék egy allergia-vizsgálatot is! Nekem is, főleg augusztus-szeptember között volt bedugult orr, légszomj, fulladás! Amióta szedek allergiás gyógyszert ezek a panaszok megszűntek! Bár a fulladásomra a tüdőgondozóba nem tudtak mit mondani, nem vagyok asztmás, akkor azt mondták, hogy idegi alapon......nem tudom...nem vagyok orvos, de hörgőszűkület hogy alakulhat ki idegi alapon?! (ugyanis a hörgőtágító-Ventolin, fél perc alatt rendbe tett) Na mindegy, nem is ez a lényeg, de van gyógyim+orrspray, és ezek a tünetek elmúltak! Egy próbát megér, mielőtt pánikbeteg leszel ezek miatt!!!! /Nekem sikerült odáig fajulnom.../
2011. aug. 24. 19:43
 13/14 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a sok segítséget.Nagyon aranyosak vagytok.Sokat segítettetek.
2011. aug. 24. 20:16
 14/14 anonim válasza:

ugyanezek nálam is... nyugi ez elmulik..néha énis félek tőle h rosszul leszek meg egyebek.. tényleg nagyon rossz, énse kívánom senkinek se..

keress egy pszihologust szerintem.. de a legfontosabb h elhidd h ilyenkor nem fulladhatsz meg nem halhatsz meg és semmise történhet veled! csak utána már megijdesz amikor rosszul vagy, és belelovallod magad.... nyugi elfog mulni...:)

velem is ezvolt.. és nem full teljesen .. de elmult:)

/bocsi a helyesírás miatt csak sietve írtam:-D/

2011. aug. 28. 00:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!