Mi lehet ez. Szerintetek pánikbetegség?

Igen, ez nagy valószínűséggel kezdődő pánikbetegség. Ún. racionális kontrollal - mint amit a telefonnal csinálsz a boltban, hogy tudatosan eltereled a figyelmedet - egy darabig fogható, de nem sokáig, mert a kiváló okai nem szűnnek meg.
Javaslom, hogy minél előbb keress fel egy pszichiátert vagy egy pszichológust! Általában gyógyszerrel kezelik, de mindenképpen szükséges mellé más terápia is, mert a kiváltó okok kezelése nélkül csak tűzoltás az egész, magyarul gyógyszerekkel lefojtják a problémáidat.
Azt kell megkeresni és megszüntetni, hogy mi miatt alakultak ki nálad ezek a panaszok. Ha megengedheted magadnak, alapból javaslom, hogy magándokihoz menj, mert az többet törődik veled, mint az agyonterhelt állami dokik, gyorsabb és hatékonyabb a haladás. Ha pszichológust választasz, az is nagyon jó megoldás, arra figyelj, hogy lehetőleg klinikai szakpszicholgus legyen. Ha mindneképpen gyógyszer kell, úgyis elnavigál a megfelelő szakihoz.
Ne hagyd kezeletlenül ezt a problémát, mert a kezeletlen pánikbetegség mindenféle ronda szövődménnyel jár. Minél előbb keresel meg egy szakit, annál hamarabb gyógyulsz.

Ezek a tünetek velem is megestek, volt, hogy éjszaka, amikor sírt a kisfiam a másik szobában, nem tudtam átmenni hozzá, mert ahogyan felkeltem, elvágódtam és szó szerint meg akartam dögleni...Magas volt a pulzusom, a vérnyomásom az egekben, pánik és halálfélelem, forgott a szoba... Megkaptam a 24 órás vérnyomásmérőt, csináltak pár vizsgálatot. Kijött, hogy biztos sokat idegeskedem (nem éreztem), kissé magas a vérnyomásom, de végül azt a jótanácsot orvosolta a főorvos asszony, hogy: Munkát ajánlok és nyugtatót!
Meg tudtam volna fojtani....
Leszoktam a cigiről, több kávéról, letettem a fogamzásgátlót, próbálok "megtérni", többet aludni és rohadtul pozitív lenni....Úgy néz ki, hogy beválik.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!