Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi lehet ez. Szerintetek...

Mi lehet ez. Szerintetek pánikbetegség?

Figyelt kérdés
Kb.egy éve kezdődött először.Éjszaka arra keltem nem kapok levegőt kb.fél óráig tartott.Nem kívánom senkinek.Aztán ritkán de előfordult.Most egy év elteltével megint jelentkezik.Este mikor lerakom a fejem úgy érzem nem kapok levegőt megfulladok szorít a mellkasom olyan mintha eldugulna az orrom szédülök zsibbadnak a végtagjaim ver a víz szinte mintha el akarnák ájulni csak a számon tudok levegőt venni ha egy nagyot lélegzek az orromon semmit nagyon rossz érzés szinte akkor halálfélelmem van.Most már nappal is előfordul volt hogy a kisboltban olyankor mikor van ilyen rohamom próbálok másra koncentrálni telefonnal játszok eszem valamit stb.akkor lassan de elmúlik.Nagyon kellemetlen.Ha valakinek volt vagy van hasonló tünete kérem segítsen mivel lehetne ezt valahogy elmulasztani vagy legalább csillapítani mert úgy érzem megőrülök.Már egyedül sem merek lenni nehogy történjen velem valami.Köszönöm
2011. aug. 23. 21:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Én először nem a pszichés háttérre, hanem a szervire koncentrálnék. Menj el a dokihoz, kérj egy EKG vizsgálatot. Ha kizárták, h a szíveddel lenne probléma, akkor kell a lelkedet ápolni.
2011. aug. 23. 21:44
 2/14 A kérdező kommentje:
EKG-t mindig csináltatok terheléses vizsgálaton is voltam minden rendben.
2011. aug. 23. 21:53
 3/14 anonim ***** válasza:

Igen, ez nagy valószínűséggel kezdődő pánikbetegség. Ún. racionális kontrollal - mint amit a telefonnal csinálsz a boltban, hogy tudatosan eltereled a figyelmedet - egy darabig fogható, de nem sokáig, mert a kiváló okai nem szűnnek meg.

Javaslom, hogy minél előbb keress fel egy pszichiátert vagy egy pszichológust! Általában gyógyszerrel kezelik, de mindenképpen szükséges mellé más terápia is, mert a kiváltó okok kezelése nélkül csak tűzoltás az egész, magyarul gyógyszerekkel lefojtják a problémáidat.

Azt kell megkeresni és megszüntetni, hogy mi miatt alakultak ki nálad ezek a panaszok. Ha megengedheted magadnak, alapból javaslom, hogy magándokihoz menj, mert az többet törődik veled, mint az agyonterhelt állami dokik, gyorsabb és hatékonyabb a haladás. Ha pszichológust választasz, az is nagyon jó megoldás, arra figyelj, hogy lehetőleg klinikai szakpszicholgus legyen. Ha mindneképpen gyógyszer kell, úgyis elnavigál a megfelelő szakihoz.

Ne hagyd kezeletlenül ezt a problémát, mert a kezeletlen pánikbetegség mindenféle ronda szövődménnyel jár. Minél előbb keresel meg egy szakit, annál hamarabb gyógyulsz.

2011. aug. 23. 21:53
 4/14 anonim ***** válasza:

Ezek a tünetek velem is megestek, volt, hogy éjszaka, amikor sírt a kisfiam a másik szobában, nem tudtam átmenni hozzá, mert ahogyan felkeltem, elvágódtam és szó szerint meg akartam dögleni...Magas volt a pulzusom, a vérnyomásom az egekben, pánik és halálfélelem, forgott a szoba... Megkaptam a 24 órás vérnyomásmérőt, csináltak pár vizsgálatot. Kijött, hogy biztos sokat idegeskedem (nem éreztem), kissé magas a vérnyomásom, de végül azt a jótanácsot orvosolta a főorvos asszony, hogy: Munkát ajánlok és nyugtatót!

Meg tudtam volna fojtani....

Leszoktam a cigiről, több kávéról, letettem a fogamzásgátlót, próbálok "megtérni", többet aludni és rohadtul pozitív lenni....Úgy néz ki, hogy beválik.

2011. aug. 23. 21:54
 5/14 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm a segítséged.Muszáj valamit csinálnom mert már úgy érzem nem sokáig bírom.már előre félek az estéktől.Meg most ez a meleg is.
2011. aug. 23. 21:57
 6/14 anonim ***** válasza:
Mindenképpen nagy levegőket kell venni, ha lehet, akkor ablakot nyitni és erősen koncentrálni arra, hogy mindjárt elmúlik. Tudom, hogy könnyű mondani, de ezt csak te tudod irányítani!Tudom, hogy mit beszélek. Nálam az utóbbi időben odáig fajult egyszer-kétszer, hogy lezsibbadt először a szám, aztán az ínyem, a fogaim, a karom a fejem - szépen fokozatosan. Rohadtul para, de biztosan én csinálom magamnak!Akkor nekem is kell megoldani!Szerintem is törekedj a pozitív beállítottságra!
2011. aug. 23. 21:58
 7/14 A kérdező kommentje:
igen azt mondják le kell magad kötni valamivel.Változtatni.Nekem két kisfiam van velük vagyok itthon próbálnék én változtatni de két gyermek mellett nem igazán lehetséges.
2011. aug. 23. 22:00
 8/14 A kérdező kommentje:
Én is ezt csinálom ablak mély levegő de ami közben történik az valami borzasztó.Az a félelem a fulladás a zsibbadás a légszomj
2011. aug. 23. 22:02
 9/14 anonim ***** válasza:
A két gyerek hatalmas öröm, de iszonyatosan kemény meló! Kiszívja az embert, mégha nem is érzi, Hidd el, hogy főként a kimerültség teszi ezt veled, és próbálj meg egy kicsit "beleszarni" mindenbe, szánj magadra egy kis időt! Inkább most, mint később ne lehessen rád számítani, mert bepánikolsz egy olyan szituban, amikor feltétlen szükség lenne a segítségedre! Kitartás, menni fog!
2011. aug. 23. 22:10
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen igyekszem remélem menni fog és sikerül legyőznöm.Rajtam nem múlik.
2011. aug. 23. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!