Milyen személyiségzavarra utalnak a leírtak?
Figyelt kérdés
Egy 18 éves lány ismerősöm amióta az eszemet tudom, elég furán viselkedik.Önmagát mindenki másnál jobbnak gondolja, a környezetőben élő emberek mindegyikére gúnyos, sértő megjegyzéseket tesz a hátuk mögött(tényleg mindenkire, nem szimpla rosszindulat), állandóan azt képzeli, hogy őt nézik, nem paranoiás félelemmel, inkább olyan „nah, mindenki látja, milyen szép vagyok, mindenki engem csodál”.A barátjára őrülten féltékeny, olvasgatja az smseit, a leveleit, írogat a nevében…nem egyszer előfordult, hogy másnak adta ki magát, és interneten felvette a kapcsolatot olyan személyekkel, akikhez szeretett volna közelebb kerülni(de azok gyűlölték őt).Beteges módon foglalkoztatja mások magánélete, az összes környezetében történő szerelmi szálak kialakulását rossz néven veszi, mert nem érti, az illető fiú miért nem érte van oda…Olyan erőszakos, mint egy gyerek, azt hiszi minden körülötte forog, és mindent megkaphat, amikor kívánja:nem lehet vele normálisan beszélni, mert nem hallgatja végig az embert, semmilyen hibáját nem ismeri el.Sokszor előfordul , hogy kérdez tőlem valamit, de a válaszom végéig már nem jutok el, mert félbeszakít , és valami egész más témáról kezd beszélni, és fel van háborodva, hogy nem értem a váltást…Tudom, h vannak hülye emberek, de ennél a csajnál annyi minden halmozodik, h huhh…ez biztos h nem normális.Milyen jellegű pszichés betegség lehet ez?2009. ápr. 9. 22:29
11/14 anonim válasza:
Nem kellene ítélkezni, amíg orvos nem látta.
12/14 anonim válasza:
Orvos ne lássa, ez nem betegség! A személyiségzavar nem orvosi (pszichiátriai), hanem pszichológiai kérdés.
14/14 anonim válasza:
Nem.. a pszichológus nem orvos. Az "pszichológia" szakon végez, a pszichiáter meg orvosira megy és ott "szakosodik" (vagy minek hívják) pszichiáternek. Én így tudom. Amúgy ennek a lánynak tényleg valami baja van, de sztem nem fog belőle meggyógyulni, mert nem tudja magáról hogy beteg meg a környezetétől se ezt hallja, hanem h "hülyek***a". De amúgy ennyi erővel elég sok embert lehetne pszichés betegnek mondani, mégse jár mki pszichodokihoz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!