Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ezek a tünetek kényszerbetegsé...

Ezek a tünetek kényszerbetegségre utalnak?

Figyelt kérdés
Kényszercselekvéseim nincsenek, inkább kényszer gondolatok. Kényszercselekvésre annyira emlékszek, hogy régebben volt egy olyan időszakom, hogy azt gondoltam, ha vacsorára nem eszek meg egy bizonyos mennyiséget, reggelre meghalok. Gondolataim viszont vannak, úgy érzem egész nap jár az agyam, nem tudom kikapcsolni. Nyugtatóból a legkisebb mennyiséget szedem, nem merek többet, de ennyi minimum kell, hogy ne legyenek pánik rohamaim. Egyszer bevettem egy kicsit többet, akkor azt éreztem, hogy kitisztult a fejem, nagyon jó volt, végre nem cikáztak a gondolatok. Félek, hogy elvesztem a kapcsolatot a valósággal,hogy elborulok, megölök vkit ebben az állapotban, azzal nyugtatom magam, hogy ha nem mozdulok, akkor nem csinálom meg, mert ahhoz én kellek, hogy vkiben tényleg kárt tegyek, tehát amikor ilyeneket gondolok nem megyek ki a konyhába kés közelébe, hanem elkezdem nézni a tv-t. másik dolog, hogy van jogosítványom, de nem vezetek, mert félek, hogy kárt teszek magamban és másokban, balesetet okozok. Minden betegségbe beazonosítottam már magam, de a nagyját már elvetettem, félek, hogy vmi komoly elmebajom van, és az orvos sem tud segíteni. Vagy félre kezel.
2010. nov. 9. 12:01
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Pedig mindenképpen orvoshoz kellene fordulnod. Valószínüleg nem tennél semmi olyat amit leírtál. Viszont az agyad hosszú távon ezt nem bírja, és egyszer tényleg elborul. Te még csak a kezdetén vagy ezeknek a dolgoknak, hiszen csak a félelmed van meg. Egy nagyon jó orvos kigyógyítana belőle. Én is pánikbetegségben szenvedek, csak én más okból. Saját tapasztalatom, hogy ami az agyadban "létrejön" az egy idő múlva testileg is hatással lesz rád. Saját magad nem tudod legyőzni, én sem tudom. Ehhez segítségre van szükséged.
2010. nov. 9. 12:08
 2/14 A kérdező kommentje:

Igen, köszi, már elkezdtem az antidepresszánst szedni, lassan jöhet a hatása is.

Még egy félelmem van, 10-en laktam és elkezdtem félni, hogy kiugrok, nem mertem nagyra nyitni az ablakot, éjjelre se, mert mi van, ha éjjel magamon kívül kiszédülök, csak kis rést hagytam, hogy jöjjön a levegő. Most 4-re költöztem, ott annyira nem zavar a magasság, de tériszonyom nincs.

2010. nov. 9. 12:15
 3/14 anonim ***** válasza:

első vagyok

Szerinte neked valamilyen személyiségzavarod lehet, félsz saját magadtól, próbáld meg irányítani a gondolataidat. nagyon nehéz tudom, nekem sem megy.

2010. nov. 9. 12:17
 4/14 anonim ***** válasza:
Ja és fontos hogy valamivel lekösd a gondolataidat, ha csak ez jár a fejedben akkor beleőrülsz. Jó ha van valaki aki melletted van, tud a félelmeidről és segít.
2010. nov. 9. 12:20
 5/14 anonim ***** válasza:
Én is szedek antidepit, napi fél szem citagent, fél szem frontint. Amikor elkezdtem szedni két hét eltelt mire éreztem a hatását. Ugyanezek a problémáim voltak. Szép lassan javúlni fogsz. A másik ha egy hónap múlva sem érzel sokkal jobb közérzetet, akkor menjél vissza az orvosodhoz. Jó egészséget neked! És ne feledd neked is kell tenni a jobbulás érdekében. Igen foglald le magad, hallgass lágy zenét, menjél sétálni, olvass könyvet, vagy gyere az internetre. Nekem az internet nagyon sokat segít, ha hülye hangulatban vagyok.
2010. nov. 9. 12:29
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) Igen próbálkozok sokmindennek, pl sokat ülök a net előtt, ilyenkor jobb, de van egy vállalkozásunk, kell dolgozni is, olyan munka, hogy a gondolataimat nem foglalja le, csak a kezem jár, akkor nehéz. barátom nem örül neki, ha sokat ülök itt :S De elmondtam neki a bajaimat, megérti végülis, de a munka az munka :) De igyekszek mindenfélével, pl beszereztünk 2 macskát :) Az akarat megvan.
2010. nov. 9. 13:11
 7/14 A kérdező kommentje:
És vajon milyen személyiségzavar lehet ez? Szeretném, ha az orvos felállítana egy diagnózist, megnyugodnék talán, ha tudom mi ez.
2010. nov. 9. 13:12
 8/14 anonim ***** válasza:

Ez nem személyiségzavar. Egyértelműen kényszerbetegség. Az elsőnek pedig ne higyj!!! Nem fog elborulni az agyad, pont ez a kényszergondolatok/impulzusok lényege, hogy rettegsz azoktól a bizonyos dolgoktól, és ez felőröl, de soha nem teszed őket meg.

Az antidepresszánsok meg sajnos többet ártanak, mint használnak.:S

Egy gyógyult kényszerbeteg

2010. nov. 9. 14:12
 9/14 A kérdező kommentje:

Utolsó, téged mivel kezeltek?

Mondjuk nálam ez a derealizáció folyamatos érzésével kezdődött, az orvosnak leginkább erről beszéltem, mert ez őrjített meg, a kényszergondolatok mostanában tudatosultak bennem, ezt legközelebb el is mondom az orvosnak.

2010. nov. 9. 15:38
 10/14 anonim válasza:

"Az antidepresszánsok meg sajnos többet ártanak, mint használnak.:S "

Én 10 éve vagyok kényszerbeteg, aláírom az előző hozzászólónak, hogy az antidepresszánsok csak ártanak. Lehet, hogy rövidtávon a úgy tűnik mintha használnának, de hosszabb távon kicsinálják az embert.

2010. nov. 10. 00:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!