Nagyon nagy problémám van. Kb.3 hónapja kezdődött. A depresszió tüneteit éreztem magamon. Nincs kedvem semmihez, még élni sem. Mit tehetnék?
Szerintem inkább pszihológushoz menj!!!!
A pszihiáter felírja a gyógyszereit és úgí gondolja, hogy ezzel mindent megoldott, de nem! Ez lelki probléma, nem pedig testi. Ha jobban érzed meged a gyógyszertől az még nem azt jelenti, hogy meggyógyultál. Ráadásul gyógyszerfüggő leszel.Sokáig tart míg leszoksz róla. Mikor az egyik ismerősöm nem vette be egyszer a gyógyszerét egész nap hányt, meg minden baja volt... És egyébként sem ajánlanám 16 évesen a gyógyszert...Vedd figyelembe, hogy mellékhatásai is vannak! Szerintem mindenképpen pszihológus!
Hasonló helyzetben voltam mint te, de én azzal rontottam el a dolgot, hogy csak 21 évesen mentem el pszichológushoz. A problémáid megoldhatóak, nem szabad feladnod. Én most 26 vagyok és szedek ugyan antidepresszánst de az igazi gyógyulás úgy jön, hogy egy szakember segít benne. Aki segít kilábalni a levertségedből. Az én pszichológusom nagyon jó volt, inkább pszichológushoz menj mert ők foglalkoznak a beszélgetéssel,a pszichiáter csak gyógyszer ír fel legfőképp. Persze az is elbeszélget veled, de a pszichológus jobb. Én mondjuk pszichiáterhez mentem először és ő küldött el pszichológushoz és 1,5 évig jártam hozzá. Már jól vagyok, vannak céljaim, lett barátnőm. Hidd el, a legfontosabb dolog, hogy valami jó célt tűzz ki magad elé. És amikor eléred és sikerélményeid lesznek, az jó hatással van a depresszióra olyan értelemben, hogy mulasztja. A másik fontos dolog, hogy tudd, nem vagy egyedül. Sok embernek van lelki problémája, de a te korodban ez még érhető is mert fejlődő személyiség vagy. Sok sikert kívánok és hidd el, minden rendben lesz, ezt saját tapasztalatból mondom.
26/F
Nagyon szépen köszönöm a bíztatást.Azóta voltam szakembernél,igaz még csak egyszer,de már nagyon sok mindent máshogy látok.Tudom nem lesz egyszerű,hosszú az út még a "gyógyulásig".
Még1szer köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!