Voltál már olyan helyzetben, hogy öngyilkosságra gondoltál?
Sajnos én az utóbbi időben csak az öngyilkosságra gondolok. 21 évesen ott vagyok, hogy semmit nem tudok felmutatni az érettségin és a szakmán kívül. Barátnőm nincs, munkám sincs és sajnos csak egyetlen megoldás oldaná meg a problémámat.
21/F
Szerintem pedig nem kellene azért jól érezned magad a bőrödben, mert a többi nem tudom, hány millió embernek sokkal rosszabb sors jutott a tiédnél... ez egy nagyon hülye meglátás. Neked egyszerűen csak más a problémád és nagyon nyomasztó is lehet, ha már az öngyilkosságra gondolsz...
Én is sokszor akartam már öngyilkos lenni, vagdostam a kézfejemet és 18 éves létemre nem volt még normális kapcsolatom (nem úgy, mint a többieknek -.-), nem is csókolóztam még. Elég rossz ez nekem is és nem csak ezért akartam véget vetni az életemnek.
Nagyon fontos, hogy keríts magadnak valamit vagy valakit, akiért érdemes élni. Ez lehet egy hobbi, amit teljes odaadással és önfeláldozással művelsz, vagy egy háziállat, amiiről odaadóan gondoskodsz és mindent megadsz neki, vagy a sport. Ha a hobbidban vagy a sportban érsz el valamilyen eredményt, az önbizalmat ad és kitartást a hétköznapokhoz, ugyan így van a háziállatokkal is: azt fogod érezni, hogy az állatnak szüksége van rád és ez is erőt adhat a kitartáshoz.
Ha pedig magabiztosabb leszel, akkor a kisugárzásod is megváltozik, és ez nem hülyeség! :) Ha többet fogsz mosolyogni, akkor barátságosabbnak találnak majd, szívesebben mennek majd oda hozzád és több esélyed lesz megtalálni a párodat.
Ha akarsz erről beszélgetni, írj privit! Tudom, milyen nehéz kimászni abból a gödörből... :S
Sokaknak tanácsoltam már ezt itt a fórumon, de egyszerűen annyira egybevág amit leírtál azzal a könyvvel, hogy neked is azt mondom: olvasd el Paulo Coelho-Veronika meg akar halni-című könyvét!
Hidd el, megéri!Egy olyan 24 éves lány történetét írja le,aki ugyanilyen okok miatt akar meghalni.Boldog, mindene megvan,mégis üres az élete... Vagy talán csak azt hiszi?? Olvasd el a könyvet, és nagyon sok dologra rá fogsz döbbenni.Érdekes, nagyon életszerű, elgondolkodtató és akár sorsfordító is lehet...
Ugyanabban a cipőben jártam, mint Te, és Nekem nagyon sokat segített!
"Szerintem pedig nem kellene azért jól érezned magad a bőrödben, mert a többi nem tudom, hány millió embernek sokkal rosszabb sors jutott a tiédnél... ez egy nagyon hülye meglátás."
Csak annyira az, mint amennyire a te jó tanácsod- vegyél kiscicát, akkor hipp-hopp boldog leszel, mert legalább majd annak kellessz. (de csak mert különben éhendöglene szegényke nélküled, lám, mégis értelmet nyert a léted.)
Ironizálok, persze. ;)
Csak megmutatom, hogy nem hülye meglátás. Miért? Mert nem ő az egyedüli a majd' 7milliárd ember közül, akinek ez a problémája. (Csak hogy ne menjünk akkor bele a szarabb sorsú emberek dolgába, mit neked egy nemi erőszak, vagy tolószék).
Szóval akkor maradjunk annál, hogy szerinted
te vagy az egyetlen a 7 milliárd ember közül, akinek még nem, volt kapcsolata??? Nem tudom, mennyire voltál jó matekból,- én nem :D - de, gondolom sejted mire akarok kilyukadni. Ha más képes volt erőt venni magán és változtatni az életén, akkor talán te is. ha más túlélte ezt, akkor te?
Egyébként meg NEM kötelező élni, ezt is mindig leírom.
Nem kell évekig nyavajogni, hogy jajj, jajj de szar, most élnem kell még ki tudja meddig. NEM KELL. Miért? mert apuci-anyuci egyszer idevarázsolt? Ugyan már. Az nem jelenti azt, hogy itt kell élned míg meg nem halsz. Ha meg akarsz halni, akkor megteheted. Ha TÉNYLEG meg akarsz halni, ha már semmi sem jó. Nézz szembe vele. Vagy rájössz, hogy mit is akarok mondani, és hogy könnyű eldobni az életet.
A Veronika meg akar halni-t meg már olvastam én is amúgy, nem rossz. Filmen is megcsinálták amúgy. De az életedet nem ez fogja megváltani.
Spoiler:
Öngyilkossági kísérlete után vele is tudatosították, hogy véges az élete, azt hazudták, hogy pár hét és meg fog halni. Közben rátalált a szerelemre, átértékelte a dolgokat és nem akart már meghalni.
Szar dolog ez az üresség, néha én is érzem, de olyankor tudom, hogy valamit nem jól csinálok. Változtatni meg merni kell. Anélkül nem fog megszűnni.
nemtomhányadik 20L voltam.
23:11
Tanulságos volt amit írtál, Veronika ezek szerint azért kezd el dolgozni azon amit akar, mert szembesül, hogy már csak x idő van hátra.
És mi van ha az ember kudarcot vall valamiben?Ha béna amit csinál és kinevetik?Így hogy lesz tapasztalt az ember?
23.11 vagyok.
Tényleg olvasd el a Veronika meg akar halni-t mindenképp- már csak azért is mert kb arról szól, amik benned is vannak- annak idején nekem is segített pár dologban:
Veronika elhatározta, hogy meghal. Ha valaki meg akar halni, hát határozza is el. Hacsak valóban rá nem jössz, hogy tényleg élni akarsz. És nem azért, mert a mamád és a papád idevarázsolt, hanem annak ellenére isélni akarsz. De közel kell kerülni ahhoz az érzéshez, hogy az ember észre vehesse, hogy nem kell élnie. Hogy nagyon könnyű az embernek véget vetnie a saját életének.
Attól a perct˝ol fogva rájössz arra, hogy akármilyen ke-mény az élet, még annak is lehet örülni, ha valami fáj. Mert amikor meghaltál, akkor már semmi sem fog fájni.
"És mi van ha az ember kudarcot vall valamiben?Ha béna amit csinál és kinevetik?Így hogy lesz tapasztalt az ember?" - hozzáállási hiba!
És akkor mi van? Mi lenne? Semmi. Annak ellenére hogy feladnád az életet, mégis elég komolyan veszed, mások véleményét és elvárásait. Itt most rólad van szó.
Mindenkit érnek kudarcok.
Szerinted hogy lesz valaki sikeres? Úgy, hogy soha nem éri kudarc? ... Nem. A sikeres emberek mind több "kudarcon" estek át. Az a különbség a sikeres és a nem sikeres emberek között, hogy az első ezt értékes tapasztalatként könyveli el és halad tovább, míg a második csak kudarcnak és feladja, mert jajj, mi lesz- semmi nem lesz-.
Ez a video is pl alátámasztja ezt:
http://www.youtube.com/watch?v=bwBF0NnS-D4&list=FLxGPkhy2FF7..
Ismerős emberek? Mindet érte kudarc, és voltak már mélyponton. Én pl nem tartom kudarcnak amit más annak tartana, hanem tanulságnak, tapasztalatnak. Fogd fel te is így.
"Mi a titka a sikernek?- Jó döntések.
Hogy hozol jó döntéseket? -Tapasztalatból.
Hogy szerzel tapasztalatot? Roszz döntésekből."
Mindennek 2 oldala van, és látod, nagyon sokban függ, hogy melyik oldalát látod a dolgoknak. Az emberek elfelejtik, ami veled történik, már csak ezért is hülyeség azon aggódni, h jajj mit szólnak. El fogják felejteni.
És kudarc nincs, csak tanulság. Olyan dolgoktól félsz, mai még be sem következett, ráadásul alaptalan, saját magad képzeteidtől félsz, ezt vetíted ki. Szembe kell nézni velük, és merj változtatni, vagy ugyanazt kapod, amit eddig.
* Automatikusan eltávolított tartalom.
A 8.05. 15:09-es vagyok újra.
"Veronika ezek szerint azért kezd el dolgozni azon amit akar, mert szembesül, hogy már csak x idő van hátra."
Igen,ez az alap történet, viszont a Te szempontodból nem a "miért" a fontos, hogy miért dönt úgy Veronika, ahogy, hiszen Te remélhetőleg még jó sokáig élsz;) Számodra (ahogy számomra is) a könyv igazi mondanivalója és fontossága Veronika lélektani fejlődésében, és gondolatainak, érzelmeinek formálódásában rejlik.
Ha elolvasod figyelmesen végig a könyvet (ami egyébként nem túl hosszú, és eléggé lebilincsel ahhoz, hogy gyorsan végezz vele), meglátod, hogy az író nagyon sok olyan pszichológiai és egyéb igazságot fogalmaz meg, ami a jelen kor társadalmi viszonyai között élő emberek többségére jellemző és rengeteg igazságot hordoz. Ezt írtad:
"Kezdem feladni a hitemet, a reményt, jó életem van, anyagilag rendben vagyok, jó egyetemre járok, azt tanulom amit mindig is akartam, a szüleim szeretnek, boldognak kéne lennem, de nem vagyok az, a magánéletem egy kudarc, nem volt még párom soha, és nagyon úgy néz ki, minden jel arra utal hogy nem is lesz így komolyan elkezdett foglalkoztatni a halál gondolata."
Veronika épp ugyanígy él, ugyanezt érzi amikor a regény elején meg akar halni, és öngyilkosságot kísérel meg.Azután a kórházban (egy híres elmegyógyintézetben)különböző események hatására sok dologra ráébred (amelyek annyira igazak voltak rám is, és az általad leírtak alapján Rád is), és szépen lassan megismeri saját lehetőségeit, korlátait (melyek talán nem is olyan szorosak, mint hitte), és átalakul a korábbi életszemlélete, viselkedése.Ha elolvasod a könyvet, eloszlik az a felőli aggodalmad is, hogy:
"És mi van ha az ember kudarcot vall valamiben?Ha béna amit csinál és kinevetik?Így hogy lesz tapasztalt az ember?"
Jól írta a 23:11-es válaszoló: ez hozzáállás kérdése!Ebben a könyvben erre is választ kapsz, megtudod, hogy miben az emberek által kreált társadalmi normák hogyan befolyásolják az emberi kapcsolatokat.Arra is ráébredsz, hogy nem az számít, mások mit gondolnak.Ha állandóan úgy élsz, hogy megpróbálsz megfelelni a normáknak, a mások által felállított, és önmagaddal szemben támasztott elvárásaidnak egész életedben halott leszel belül.Merni kell "őrültnek lenni" (a könyv más értelemben vizsgálja az "őrültséget", nem a szó szoros értelmében, de erre is magyarázatot ad).És hinni kell abban, hogy vannak a világon olyan emberek, mint Te, akik épp ennyire félnek, és épp ennyire kétségbeesettek. De ha segítik egymást, olyan barátokká válhatnak, akik sok dologra ráébreszthetik egymást és sokat segíthetnek egymáson.
Tehát rengeteg -napjainkban különösen aktuális- igazság van abban a könyvben, annyi elgondolkodtató dolog, hogy nekem teljesen átformálta a szemléletmódomat,pedig világ életemben egy pesszimista, szkeptikus és visszahúzódó ember voltam, mindig is sokat adtam az emberek véleményére.Kívánom, hogy Neked is segítsen!! Egy felől pedig biztos lehetsz: máris találtál valakit, aki nem röhög ki, és aki bármikor szívesen meghallgat és elbeszélget veled, ha úgy érzed, szükséges van rá -én.Itt mindig megtalálsz, ha szeretnél, írhatsz privát üzenetet is.
Üdv:(26/N, aki egyszer már jutott oda ahová Veronika, ugyanazért, mint ő...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!