Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy szoktassam le a húgomat...

Hogy szoktassam le a húgomat a túl sok evésről?

Figyelt kérdés
9 éves, és már kinőtt abból a korszakból amikor aranyos ha duci. legkisebb gyerek, el is van kapatva. nagyon szereti az édességet, és nagyon sokat eszik. hiába mondom neki, hogy kövér/lesz, úgy tesz mintha nem érdekelné, pedig gyakran panaszkodok, hogy kövér. ha rosszabb napjaiban van akkor az a válasza hogy én is kövér vagyok, pedig nekem teljesen normális alakom van. nem tetszik, hogy ilyen és nem tudom, hogy egy 9 éves gyereket, hogy lehet leszoktatni a sok evésről. lusta, nem szeret mozogni, csak tévét nézni. aggódom érte. mit tegyek?
2011. júl. 26. 10:35
1 2
 1/12 Smartguy86 ***** válasza:
100%
Derítsd ki, hogy mit akar ezzel a pótcselekvéssel kompenzálni. Valószínű, hogy pont azért eszik, mert más nem jelent neki örömet! Ráér, nem köti le semmi, csak ül és eszik. Beszélj a szüleitekkel és oldjátok meg együtt! Legyen közös program, irassák be sportra, vegyétek rá, hogy ő maga találja meg azokat a dolgokat, ami számára kreatívak és lefoglalják.
2011. júl. 26. 10:37
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ki kell próbáltatni vele minél több sportot, és amelyik tetszik neki, arra írassátok be. Édességet meg ne is vegyetek, hogy ne is találhasson otthon ilyesmit.
2011. júl. 26. 10:46
 3/12 anonim ***** válasza:
25%
Nem a te dolgod, hanem a szüleidé. Te ne terrorizáld a húgodat.
 4/12 anonim ***** válasza:
Ha megtudod, nekem is mond el. Félre a tréfával: ne jutalomnak tekintse az ételt, hanem kövessetek el olyan dolgokat, aminek örül, amik jobbak, mint a kaja. Csak van ilyen?
 5/12 anonim ***** válasza:
33%

Mondjuk talán ne piszkáld az alakjával, és ne "kövérezd" le folyton.

Nagyon rosszul tud esni, és sok táplálkozás betegség kiinduló pontja az, hogy az adott lányt állandóan piszkálták az alakja miatt.

Ha nem akarod a húgodat lelki beteggé, önbizalom hiányossá, netalán anorexiássá tenni, akkor hagyd szépen békén.

Foglalkozz a saját alakoddal, ne a 9 éves kishúgodéval.

2011. júl. 26. 10:49
 6/12 anonim ***** válasza:
Dugd el a kaját és a távirányítót! Legjobb megoldás
2011. júl. 26. 10:53
 7/12 anonim ***** válasza:

A válasz írója 78%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 10:49

És szerinted a gyerekkori elhízás milyen betegségekhez vezet? Szív és érrendszeri problémák, önbizalomhiány, stb.

Valamint elég szomorú, hogy ezt a problémát a szülők nem látják, csak a testvér, ebben az esetben példaértékű, hogy jobban figyel a húga egészségi állapotára, mint az anyuka...

2011. júl. 26. 10:57
 8/12 anonim ***** válasza:

Nem az a gond, hogy figyel a húga étkezésére, hanem az, hogy folyton piszkálja.

Amúgy meg kíváncsi lennék, hogy a "kövér" kishúg mennyire is kövér.

Sokaknak már a kicsit masszívabb gyerekek is "hájasnak" minősülnek.

Nem arról van szó, gondolom, hogy a kishúga szélte-hossza egy. Ezt azt hiszem a szülők is észrevennék.

Mert az, hogy valaki kicsit vaskosabb, mint mások, az még semmilyen szív- és érrendszeri problémát nem okoz.

Az állandó piszkálás ezzel szemben önbizalomhiányt, lelki problémákat, és később táplálkozási betegségeket okozhat.

2011. júl. 26. 11:03
 9/12 anonim ***** válasza:

Kérd meg a szüleidet, hogy ne vegyenek ill. ne csináljanak otthonra édességet. Ez egész biztosan pótcselekvés. És miután mondod, hogy semmit nem csinál ezért valószínűleg unatkozik és ezért eszik. Én is ilyen vagyok. Ha van mit csinálnom eszembe se jut enni, viszont ha unatkozom akkor állandóan eszem :S De a különbség, hogy én már 23 vagyok és tudatosan próbálom magam visszafogni ill. lekötni mással a figyelmem. Mert nálam is a hütő nyitogatása már sportnak minősül :D Viccet félretéve, ha aggódsz próbáld meg elcsalni minden este egy nagy sétára. Anélkül, hogy tudná ezzel az a célod, hogy legalább mozogjon. Beszélgethettek, ez lenne a ti kis testvéries programotok, általában az ilyeneket mindenki szereti. Sok sikert! Jó látni, hogy valaki így törődik a testvérével!

Selena 23

2011. júl. 26. 11:16
 10/12 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen a válaszokat egyeseké sokat segíttet. tényleg pótcselekvés nála az evés, és talán a legnagyobb örömforrás. próbálok kedvesen segíteni neki.

Ja és nem piszkálom állandóan, és rosszul írtam, hogy sokat panaszkodok, hogy kövér, mert Ő panaszkodik (i helyet o betűt írtam). csak elgépeltem. tényleg. most vettem észre. én azért akarok neki segíteni mert látom, hogy ha még növés közben is hízik, akkor problémái lehetnek majd felnőttként és nem terrorizálom. erről ennyit.

2011. júl. 26. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!