Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehet hogy kezd nálam kialakul...

Lehet hogy kezd nálam kialakulni a hajam miatt az agorafobia?

Figyelt kérdés

szóval a nővérem levágta a hajamat és azóta alig merek kimenni a házból mert félek hogy valaki meglátja a hajamat ..:S

tudom hogy hülyeség de néha komolyan amikor megkérnek a szüleim hogy menjek pl boltba,mindig elkezdek remegni mert félek hogy meglátják a hajamat ://

bár úgy a házból még kimerek menni mert pl barátnőmhöz is szoktam átjárni de máshová,utcára vagy boltba félek menni :S

meg volt olyan is egy csomószor hogy reggel mikor suliba mentem,mindig úgy éreztem hogy engem néznek a buszon meg mikor hallottam hogy pl ott a busz végébe valaki nevet akkor azt hittem rajtam röhög ://

és néha annyira félek ilyen helyeken,például a suliba is,lementem büfézni,és ott is attól féltem hogy mindenki engem beszél ki és volt olyan hogy alig kaptam levegőt és azt hittem összeesek

bár ez lehet hogy azért van mert a suliba egy csomóan utálnak egy pletyka miatt ezért 5. év eleje óta ellenem van kb a fél suli

de ez mindegy

miért van ez és mit tegyek??

2011. júl. 24. 21:30
 1/9 anonim ***** válasza:
Menj el fodrászhoz, hogy csináljon belőle valami vagány hajat.
2011. júl. 24. 21:35
 2/9 A kérdező kommentje:

hát én esküszöm nem merek ezután elmenni fodrászhoz

eddig is mindig úgy volt hogy sose olyan lett a hajam mint amilyet akartam,akár fodrász,akár nővérem vagy valaki más csinálta ..

meg amúgyis,nem hinném hogy egy alig 2 centis hajból túl sokat tudna alkotni egy fodrász ... :S

de azért köszi

2011. júl. 24. 21:49
 3/9 anonim ***** válasza:

Dehogynem! Nézd csak:

[link]

2011. júl. 24. 21:50
 4/9 A kérdező kommentje:

jah csak ezzel is egy baj van

mégpedig az hogy ezek a hajak is csak így frissen elkészítve jók,nekem meg egyrészt nincs is se hajvasalóm se semmi ilyen haj-valamicsodám,meg egyébként se lenne időm suli előtt fél óráig szöszmötölni a hajammal

2011. júl. 24. 21:51
 5/9 anonim ***** válasza:

Dehogyis, egy igazán rövid hajat nem nehéz karbantartani, de ezt egy fodrász is elmondaná. Ha csinálna neked egy vagány hajat, az önbizalmad is megjönne.

Az agorafóbiát butaság belekeverni, az agorafóbiások rettegnek minden olyan helyzettől, ahonnan nem tudnának könnyen kiszabadulni, vagy szükség esetén nem kapnának segítséget, tehát félelmeik alapjául szolgálnak a szűk és körbezárt helyek, mint például a busz, a lift vagy a metró, illetve a minden irányban nyitott térségek, mint a tengerpart vagy rét. Ezek mind olyan helyek, ahonnan nem tudnának kiszabadulni pánikroham esetén, vagy nem lenne a közelben egyetlen olyan személy sem, aki azonnali segítséget tudna nyújtani.

Te egy szorongó kamasz vagy, akinek nincs önbizalma, sem önbecsülése. Még mindig azt mondom, menj el egy fodrászhoz, festesd/melíroztasd be, dobd fel a hajad, te leszel szeptemberben a legvagányabb a suliban. Most egyébként is divat levágatni a hajat.

[link]

[link]

[link]

2011. júl. 25. 11:38
 6/9 A kérdező kommentje:

nekem nem önbecsülésem nincs,egyszerüen csak semmit sem érek,semmihez sem értek,egy dagadt disznó vagyok,és a hajam meg ... haggyuk.

festeni meg nem akarom egyrészt mert amikor be lett festve a hajam,mindenki ribancozott

aztán átfestettem egy másik színre de az meg olyan szar volt ráadásul a sok festéstől elkezdett roncsolódni a hajam,és egyszerüen nem nőtt a hajam.

és nem akarok így járni,szóval én úgy akarom hogy növeszteném és majd ha megnő szép hosszura,akkor befestem

persze amilyen gáz a hajam,tuti nem fog nőni,ezért lesz vagy 10 év mire megnő -.-

meg nekem egyébként se áll jól a rövid haj,ennyi

nincs olyan perc,hogy ne kivánnám azt,hogy újra olyan legyen a hajam mint régen,amikor rávettem anyámat hogy ne vágasson olyan ratyi gombahajat és megnőtt a hajam a hátam közepéig kb vagy még hosszabb volt ... néha visszanézem az ilyen 10-11 éves fényképeimet és annyira szép hosszu volt a hajam

mostmeg tönkrevan menve,rövid,nem nő...gyűlölöm

2011. júl. 25. 15:03
 7/9 anonim ***** válasza:
hízás ellen: 90 napos fogyókúra ami a hajadat illeti: póthaj (végső eset, bár kissé drága vagy hajnövelő tabletta)
2011. júl. 25. 20:25
 8/9 anonim válasza:

Ez nem igazán agorafóbia. Én már az vagyok. Nem szeretem elhagyni a házat. Gyűlölöm ha becsukják egy szoba ajtaját ahol épp bent tartózkodom. Olyankor úgy érzem, mintha megfulladnék. Hasonlóan érzek a buszozás iránt is annak ellenére, hogy bolondulok érte.

Anya például azt nem érti, hogy az én koromban a lányok állandóan vásárolni járnak én miért nem. A kifogás sporolós vagyok. Az ok pedig, hogy rettegek az ilyenektől. Még a boltba sem merek kimenni igazán, ha mégis úgy érzem menekülni kell. Pontos okát nem tudom. Az ilyen helyekre mint a TESCO be sem megyek egyedül. Soha nem tudnának rávenni. A kirándulásoktól rettegek. Még családdal sem szeretek elmenni. A barátnőm névnapi bulájára sem mentem el.(ballagás következett mi meg nem egy suliba készültünk szülinapja meg soká lett volna így névnapi buli volt, de nem mertem elmenni)

na a suliba menetel az nagyon kemény, egyenesen menekülök onnan haza és figyelni is nagyon nehéz, kicsit romlottak a jegyeim a földrajzot meg képtelen vagyok megérteni. Mások a kémiával vannak így én meg olyan könnyű tantárggyal, mint a földrajz. Senki sem érti a dolgot. Otthon 50 oldalnyi tananyagot pár óra alatt meg tudok tanulni és most a fizikára gondolok, ami szintén távol áll tőlem.

Már csak arra kell rájönni, hogy tök idegen környezetben hogy fogom túl élni. A suli szervez egy két napos úgy nevezett tábort, hogy jobban megismerjük egymást. Én nem félek az ismerkedéstől, ahogy mások illettek engem, én attól félek, hogy olyan messzire kell menni az otthonomtól.

Amúgy nálad ez átmeneti, és csináld azt amit én nem foglalkozz a kibeszélőkkel még ha rólad is van szó.

15/L

2011. júl. 26. 00:58
 9/9 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat (:

20:25 öö nem tudom szerintem anyámék nem engednék meg azta 90 naposat meg állitólag nekem nem is szabadna fogyóznom mert még növésben vagyok

póthajat meg nem akarok venni mert drága és anyámék se vennék meg ..

00:58 köszi a választ és sajnállak :SS

amúgy eddig nem foglalkoztam velük,de akkor meg az volt a bajuk és mégjobban kiközösitettek ://

2011. júl. 26. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!