Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Tavaly leszedettem a szemölcsö...

Tavaly leszedettem a szemölcsöm a kezemről, de idén visszanőtt, és még mellé 2 db, úgy látom kezd kialakulni egy 3. is. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Édesanyám korábban egészségügyben dolgozott, azt javasolja ne szedessem le, mert bekerül a véráramomba, és azért kezdett több is kijönni a kezemen... Azt mondta kenegessem vérre hulló fecskefűvel, de az már tavaly sem vált be...

Most akkor mit tegyek? Nagyon zavar...

Ja és mégvalami... ez örökletes, vagy el tudom kapni valakitől? Mert édesanyám testvérének gyerekkorában tele volt a keze, nekem tavaly volt 1, idén több, és idén az öcsémnek is kinőtt egy a kezén...

2010. júl. 19. 23:49
 1/2 anonim ***** válasza:
Ezek fertőzéssel terjednek. Mindenképpen vetesd le bőrgyógyászaton. Valószínűleg megint újra ki fog egy-két darab jönni, amik a levétel/fagyasztás időpontjában még láthatatlanok, de már a csírájuk ott van a bőrben. Fontos, hogy amint egy felbukkan, bármilyen apró, menj azonnal dokihoz, hogy megelőzd a továbbterjedését. Minél nagyobbra hagyod nőni, annál valószínűbb, hogy nemcsak másokat, de magadat is továbbfertőzöd. Ha lelkiismeretesen, azonnal leszedeted és nem vársz vele, akkor nagyon hamar végleg eltűnnek.
2010. júl. 24. 20:44
 2/2 anonim ***** válasza:
Nem vírusszemölcs? Azokból egyre több lesz, ha nem távolítod el őket. Mindenképp a bőrgyógyásszal kell beszélned! Az a legbiztosabb, és fontos is, hogy kezeld a problémát!
2010. júl. 24. 23:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!