Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kutyus gázolás, avagy valaha...

Kutyus gázolás, avagy valaha kiheverem ezt?

Figyelt kérdés

A félreértés elkerülése végett, nem én ütöttem el, hanem a segítő voltam én.. Röviden, azt történt hogy 3napja, esti órákban bringázgattam, egyszer csak arra lettem figyelmes hogy a mellettem lévő főúton, egy szürke Toyota terepjáró irányából valami eszméletlen nagy csattanás hallatszik, oldalra nézek, és látom hogy a csattanás után egy kutya kerül ki a kocsi alól, a lökhárító darabokban szanaszét repült, egy Bullmasztiff kutyust (felnőtt) ütött el. Sokkot kaptam, lezsibbadtam a fejemtől a lábamig, lefékeztem, neki "dobtam" a fának a biciklit (még a kesztyűt sem vettem le), és rohantam oda, a sofőr arrébb állt a kocsival, és eszébe sem volt visszatolatni vagy kiszállni, csak ott állt. A gázolás utáni pillanatban a kutyus hason feküdt, szája nagyra volt nyitva mint ha ordítani akart volna (semmi hangot nem adott), lógott a nyelve, és hátra volt nyújtva mind két lába, megpróbált volna felállni, de hirtelen elhagyta magát és összeesett, ekkor már mellette voltam és remegő lábakkal, tomboló adrenalinnal, zsibbadt kezekkel csak annyit tehettem hogy simogattam és beszéltem hozzá, de sajnos ha így nézzük, a kezeim között meghalt. A gazdái nem voltak észen, még fél percig haldoklott miután odarohantak, segítettem levinni az útról, és ott voltam elég sokáig vele vagy velük. A sofőr nagy nehezen visszatolatott, és első dolga kiszállás után az volt hogy megnézze a lökhárítóját, irkáltak valamit a kocsinál (gondolom a kocsi biztosítás), aztán megkérdeztem hogy tehetek -e még valamit esetleg, kezet fogott a kutyus gazdája, és megköszönte a segítséget...

A mai napig előttem van ez az egész, és ha már elkezdem írni már az egekben van a vérnyomásom és egybe van a gyomrom. Eszméletlen látvány volt, és pláne segíteni és úgy hogy akkor hal meg amikor mellette vagyok, és ráadásul a szemei nyitva voltak, és látszott hogy Ő még élni akart volna...

2011. júl. 23. 13:10
 1/4 Szafica ***** válasza:
Egyszer apukám elütött egy kiskutyát, de az a gazda hibája volt.Biciklizett az út szélén a kutya meg mellette szaladt (belül), apum még ki is kerülte a biciklist, de a kutya beszaladt az út közepére pont mikor odaértünk.
2011. júl. 23. 13:15
 2/4 anonim ***** válasza:

Hát tudod, sosem a kutya a a hibás, de ebben az esetben talán jobb lett volna ha nem marad egyben a teste.

(nem szenvedett volna fél percig sem)

2011. júl. 23. 13:17
 3/4 anonim ***** válasza:

" látszott hogy Ő még élni akart volna " - Ez nem biztos :).

Szerintem ne csüggedj miatta, képzeld el úgy, hogy ő már nem szenved. :)

2011. júl. 23. 13:22
 4/4 anonim ***** válasza:
te nagyon szeretheted az állatokat, ha így sajnálsz egy kutyát. én is ilyen vagyok, és könnybe lábad a szemem, amikor meglátok az út szélén egy elütött macskát,kutyát. nagyon rossz érzés, hogy az emberek így bánnak szegény jószágokkal.. teljesen átérzem a helyzetedet, szerintem gondolj arra, hogy te segíteni akartál, és volt benned annyi lélek, hogy odamenj és megpróbálj valamit csinálni szegény kutyussal, nem úgy mint az az újgazdag p.cs(gondolom olyasmi lehetett) aki csak a kocsiját nézi, nem e lett baja.. szerintem ez hatalmas dolog!
2011. júl. 23. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!