Miért nem tudom túltenni magam ezen az egészen?
Figyelt kérdés
szóval 9.es leszek. nemrég ballagtam 8.ból, és ez engem eléggé megviselt. úgy érzem, hogy én ezt sokkal nehezebben tudom elviselni, mint a többi oszt.társam..ők röhögtek a ballagáson, tök vidámak voltak, nekem meg annyira sírhatnékom volt, mint még életemben soha..azóta magamba zárkózó vagyok, teljesen megváltoztam...egész nap arra gondolok, milyen jó volt még annak idején az osztályommal. nagyon szerettem őket, jó közösség voltunk, sok közös élményünk volt, imádtam őket! másfél hónapja volt a ballagás, de én még mindig gyakran sírva kelek fel reggel, és gyarkan délután is rámtör a sírás.. nagyon rossz, nagyon hiányoznak és ezt nem tudom feldolgozni, hogy vége, soha többet nem leszek velük egy osztályba 8 év után.. nem csak ez a gondom, hanem hogy gimnáziumba megyek, és az nagyon nehéz lesz, nem lesz többé lazaság, függetlenség, hanem tanulás és semmi más.. úgy érzem ezzel vége a gyermekkoromnak, vége az igaz barátságaimnak, amiket az osztályommal alakítottam ki.. nagyon sokat sírtam a héten, mert most volt a gyermektábor, ahova ezzel a sulival mentem minden évben, és most nem lehettem ott, mert már nem tartozok hozzájuk...nagyon hiányzonak! hogyan tegyem túl magam ezen?? nagyon rossz ez a nyár így nekem.. pls segítsetek!2011. júl. 23. 12:39
1/5 anonim válasza:
Föl a fejjel, hát életed 2. legszebb évei vannak előtted!!! Ennél szebb már csak az egyetem lesz :) Nyugi, az áltsulis osztársaiddal meg találkozhatsz még, nem? Nem egy településen laktok? Azt meg ne is gondold, hogy "nem lesz többé lazaság, függetlenség, hanem tanulás és semmi más.. " - most kezdődik csak igazán. Elhiszem hogy hiányoznak az oszttársaid, de ha ennyire jóban voltatok, csináljatok nyári programokat, és szervezzétek meg. h év közben is legyenek közös programjaitok. Rajtad is múlik, hogy milyen lesz gimiben! Ha bezárkózol, és azon keseregsz, hogy milyen jó volt, bezzeg most, akkor belekeseredsz. Keress barátokat a gimiben is, és az eddigi barátságokat pedig tartsd meg! Fel a fejjel!
2/5 A kérdező kommentje:
igen, ezt már sokan mondták..és tudom, hogy valahol még várom is egy kicsit, mert szeretem az új kihívásokat, de mégis amikor izgatott leszek a gimi miatt, lehangol, hogy már nem leszek ebben a közösségben. tudom, hogy találkozhatok még velük, de az úgy már nem lesz ugyanolyan, nem leszünk már egy osztály..és ez nekem nagyon rosszul esik, nemtudom milyenek lesznek az új oszt.társaim..de azért köszi a választ, azthiszem ezt mér végig kell gondolnom..furcsa érzés.
2011. júl. 23. 13:09
3/5 Anna119 válasza:
Szia. Én most ballagtam gimiből. hasonlókat élek át, de már túl vagyok azon, amitől te félsz.
A gimi nagy buli. nem kell tőle félned. Az első két évben nincs semmi tétje a dolgoknak, csak menj át. a második fele húzósabb, de addigra jó barátokra fogsz lelni.
Amikor általánosból ballagtam, mi is szerveztünk még osztálybulit. Fogj hozzá, nem kell bátortalankodni.
A mostani osztályom pedig minden héten találkozik. Ez bizonyíték arra, hogy milyen szoros barátságok fűződhetnek.
Ami pedig az érzéseidet ileti, természetes gyászreakciók. Al fog múlni, de kezd ej kicsit kimozdulni. A régi barátaid jó szívvel fogják venni, ha keresed őket.
4/5 anonim válasza:
Szia! Tudom hogy mit érzel most.Bár én már 11.-es leszek, de az érzés ismerős. Én is mint majdnem minden osztálytársam nevetve hagytam el a sulit, amikor vége volt a ballagásnak, de amint közeledett az új tanév első napja, nagyon féltem, mert nem tudtam ,hogy mire számíthatok. És most egy tuti osztály tagja vagyok és velük volt és remé
5/5 anonim válasza:
Szia! Tudom hogy mit érzel most.Bár én már 11.-es leszek, de az érzés ismerős. Én is mint majdnem minden osztálytársam nevetve hagytam el a sulit, amikor vége volt a ballagásnak, de amint közeledett az új tanév első napja, nagyon féltem, mert nem tudtam ,hogy mire számíthatok. És most egy tuti osztály tagja vagyok és velük volt és remélem még lesz is olyan közös élményünk amit egész életünkben megőrzünk majd. De nem untatlak a történetemmel én csak azt akarom mondani hogy nekem is hiányoznak a régi osztálytársak ó, akikek kicsi korom óta ismerek, de tudom hogy ők is így vannak ezzel...és sokszor találkozunk, hogy kicsit beszélgessünk és ha kell segítsünk a másiknak. Tehát ne aggódj és ne szorongj emiatt hiszen ha igazi barátaid voltak az ált.suliban akkor ők is gondolnak rád és nem felejtenek el. És ne zárkózz magadba, avval nem érsz el sok jót, esetleg csak annyit hogy nem mersz nyitni majd az új helyzetek felé. Buli lesz a gimi hidd el én már kitapasztaltam, volt részem sok jóban és persze rosszból sem volt hiány,de ha önmagad adod nem lesz baj. Merj nyugodtan ismerkedni és néha nem árt ha te kezdeményezel egy kis beszélgetést. Nos ne félj nem hiszem hogy a barátaid cserben hagynak majd ezután és figyeld meg, nagy öröm lesz majd megint összefutni velük !!!! Szia és sok sikert az első napodhoz! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!