Érdemes lenne elmennem?
és mi a gondod konkrétan? " ha még egyszer történik velem valami furcsa akkor elmegyek" ez mit jelent?
amúgy mi a problémád a pszichiáterekkel?
Utolsó nem jól látod. A borderline pont egy olyan állapot, nem betegség, amit pszichológus tud kezelni. És érdemes kezeltetni, ha szenvedsz a tünetektől, vagy a hozzátartozóid szenvednek.
Gyógyszert átmenetileg kaphatsz, ha nagyon súlyosak a tünetek.
22:30-es, azok alapján amiket olvastam, nagyon nehéz borderline személyiségzavart pszichoterápiával kezelni. Gyógyszer nélkül meg szinte lehetetlen. Annyira súlyos tünetei vannak, amire a terápia csak olaj a tűzre. Amúgy neked legyen igazad, nyilván jobb lenne természetes úton meggyógyítani az embereket.
Hát kérdező.. azért ezek elég súlyos tünetek. Most gondolj arra, hogy jó neked így, hogy hullámzik a hangulatod, üresség érzésed van, „mindenki gyogyósnak néz” stb.? Ezek után, avval nem árthatsz magadnak, ha elmész egy szakemberhez. Gondolj arra, hogy ott sem kötelező semmi, rosszabb meg nem lesz.
A "gyógyszerekkel" csak óvatosan. Nyugtató, antidepresszáns még elmegy (maximum impotens leszel amíg szeded, és romlik a memóriád). Az antipszichotikumok viszont nagyon be tudnak tenni.
Összesen 10 fajta antipszichotikumot szedtem évek alatt, és rosszabbnál rosszabb mellékhatásokat okoztak. Kórházba kerültem, hirtelen felment a vérnyomásom 160/120-ra, 170-es nyugalmi pulzussal, aritmiával, 20 kg-ot híztam 4 hónap alatt, súlyos látászavarokat okoztak (Nem bírtam elviselni mintákat. 6 hónapon át alkalomszerűen felerősödtek a látási ingerek, mindennek a látványa "üvöltött", csak az alvás segített olyankor), egyiknél lebénultam egy időre, szédültem, annyira kiszáradt a szám, hogy nem tudtam beszélni, teljesen elzsibbadt a karom, bedugult az orrom, akathisiás lettem, a legkisebb mozgásra (pl. lehajoltam valamiért) is 70-ről 120-ra ugrott a pulzusom hirtelen, 2-3 óránál nem tudtam többet aludni, csökkent glükóz tolerancia alakult ki... Javítani viszont semennyit se tudtak. Ezek a dopamin háztartásra akarnak hatni, de az összes agyi központot megtámadják. Okozhatnak végleges roncsolódást is az agyban.
Ehhez hozzájön, hogy az orvosok csak a gyógyszer felírásával vannak elfoglalva, az hogy milyen mellékhatás jön elő nem számít különösebben nekik (nem ők szedik). Volt amelyik azt mondta, nem a gyógyszertől van (a lebénulás). Arra, hogy megtaláltam a tájékoztatóban is, azt a választ kaptam, nem kell elolvasni. A látászavarokat sem akarták elfogadni, szerintük a betegségem okozza, viszont érdekes módon, csak antipszichotikum szedése alatt tapasztaltam. Kötelezővé tenném az egyetemi oktatás keretében, hogy legalább 1 évig próbálják ki magukon ezeket a szereket, utána más lenne róluk a véleményük, az garantált.
A havi ára ezeknek a veszélyes hulladékoknak 30-60 ezer Ft volt (a 300 Ft dobozdíjat kellet nekem téríteni).
Ezt az összeget inkább pszichoterápia adnák, kijönne belőle heti 2-4 alkalom egy magánpszichológusnál. Viszont a gyógyszergyárakkal szemben, mögöttük nincs sokmilliárdos lobbi. Tehát esélytelen, hogy ez megtörténjen.
Voltam pszichoterápián is (Thalassa Házban), az használt valamennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!