Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Érdemes lenne elmennem?

Érdemes lenne elmennem?

Figyelt kérdés
A barátaim tanácsolták,hogy forduljak orvoshoz,de rettegek.Nem akarok elmenni és a csillagokat is lehazudnám az égről,hogy békén hagyjanak vele.Most megegyeztünk annyiban,hogy ha még egyszer történik velem valami furcsa akkor elmegyek,de tudom,hogy amikor azt mondtam jó hazudtam.Nem akarok elmenni beszélgetni vele.Nem ismer és nem érdekel mi a véleménye.Ez olyan mintha a legféltettebb titkaimat el kéne árulnom egy idegennek.Segítene egyáltalán?
2011. júl. 11. 14:30
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
konkrétan mi a bajod?
2011. júl. 11. 14:32
 2/17 A kérdező kommentje:
olyasmi mint a borderline.már sokat olvastam erről a betegségről és sajnos sok minden megegyezik.
2011. júl. 11. 16:09
 3/17 anonim ***** válasza:

és mi a gondod konkrétan? " ha még egyszer történik velem valami furcsa akkor elmegyek" ez mit jelent?

amúgy mi a problémád a pszichiáterekkel?

2011. júl. 11. 17:25
 4/17 anonim ***** válasza:
Tényleg, eléggé rébuszokban fogalmazol. Ha ilyen komoly bajod van, mint a borderline, azt úgy sem pszichológus fogja kezelni, hanem pszichiáter, aki túl sokat nem fog veled beszélgetni, hanem löki a gyógyszert. Neki csak a tüneteidet kell elmondani, nem a titkaidat.
2011. júl. 11. 22:14
 5/17 anonim ***** válasza:

Utolsó nem jól látod. A borderline pont egy olyan állapot, nem betegség, amit pszichológus tud kezelni. És érdemes kezeltetni, ha szenvedsz a tünetektől, vagy a hozzátartozóid szenvednek.

Gyógyszert átmenetileg kaphatsz, ha nagyon súlyosak a tünetek.

2011. júl. 11. 22:30
 6/17 A kérdező kommentje:
Részletesebben:hullámvölgyek,öncsonkítás,rohadt nagy üresség,gyűlölet azok iránt akiket szeretek,sírógörcs,volt többször,hogy úgynevezett roham tört rám,amikor sikítottam,ordítottam és a barátaim fogtak le,hogy ne vágjam meg magam.Nem tudom,hogy mennyire súlyos.Az orvosokkal nincs bajom,csak egyszerűen értelmetlennek tartok.És ha csak gyógyszereket ír fel akkor meg félek,hogy néha többet szedek be a kelleténél.És tudom,hogy nem a titkaimat kell elmondanom,de nekem ezek a titkaim.Mindenki egy gyogyósnak néz a dolgaim miatt.
2011. júl. 11. 22:32
 7/17 anonim ***** válasza:

22:30-es, azok alapján amiket olvastam, nagyon nehéz borderline személyiségzavart pszichoterápiával kezelni. Gyógyszer nélkül meg szinte lehetetlen. Annyira súlyos tünetei vannak, amire a terápia csak olaj a tűzre. Amúgy neked legyen igazad, nyilván jobb lenne természetes úton meggyógyítani az embereket.

Hát kérdező.. azért ezek elég súlyos tünetek. Most gondolj arra, hogy jó neked így, hogy hullámzik a hangulatod, üresség érzésed van, „mindenki gyogyósnak néz” stb.? Ezek után, avval nem árthatsz magadnak, ha elmész egy szakemberhez. Gondolj arra, hogy ott sem kötelező semmi, rosszabb meg nem lesz.

2011. júl. 11. 22:55
 8/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2011. júl. 13. 08:50
 9/17 anonim ***** válasza:

A "gyógyszerekkel" csak óvatosan. Nyugtató, antidepresszáns még elmegy (maximum impotens leszel amíg szeded, és romlik a memóriád). Az antipszichotikumok viszont nagyon be tudnak tenni.

Összesen 10 fajta antipszichotikumot szedtem évek alatt, és rosszabbnál rosszabb mellékhatásokat okoztak. Kórházba kerültem, hirtelen felment a vérnyomásom 160/120-ra, 170-es nyugalmi pulzussal, aritmiával, 20 kg-ot híztam 4 hónap alatt, súlyos látászavarokat okoztak (Nem bírtam elviselni mintákat. 6 hónapon át alkalomszerűen felerősödtek a látási ingerek, mindennek a látványa "üvöltött", csak az alvás segített olyankor), egyiknél lebénultam egy időre, szédültem, annyira kiszáradt a szám, hogy nem tudtam beszélni, teljesen elzsibbadt a karom, bedugult az orrom, akathisiás lettem, a legkisebb mozgásra (pl. lehajoltam valamiért) is 70-ről 120-ra ugrott a pulzusom hirtelen, 2-3 óránál nem tudtam többet aludni, csökkent glükóz tolerancia alakult ki... Javítani viszont semennyit se tudtak. Ezek a dopamin háztartásra akarnak hatni, de az összes agyi központot megtámadják. Okozhatnak végleges roncsolódást is az agyban.

Ehhez hozzájön, hogy az orvosok csak a gyógyszer felírásával vannak elfoglalva, az hogy milyen mellékhatás jön elő nem számít különösebben nekik (nem ők szedik). Volt amelyik azt mondta, nem a gyógyszertől van (a lebénulás). Arra, hogy megtaláltam a tájékoztatóban is, azt a választ kaptam, nem kell elolvasni. A látászavarokat sem akarták elfogadni, szerintük a betegségem okozza, viszont érdekes módon, csak antipszichotikum szedése alatt tapasztaltam. Kötelezővé tenném az egyetemi oktatás keretében, hogy legalább 1 évig próbálják ki magukon ezeket a szereket, utána más lenne róluk a véleményük, az garantált.

A havi ára ezeknek a veszélyes hulladékoknak 30-60 ezer Ft volt (a 300 Ft dobozdíjat kellet nekem téríteni).

Ezt az összeget inkább pszichoterápia adnák, kijönne belőle heti 2-4 alkalom egy magánpszichológusnál. Viszont a gyógyszergyárakkal szemben, mögöttük nincs sokmilliárdos lobbi. Tehát esélytelen, hogy ez megtörténjen.

Voltam pszichoterápián is (Thalassa Házban), az használt valamennyit.

2011. júl. 15. 04:35
 10/17 A kérdező kommentje:
magyaran ezt vehetem egy nemnek.impotens biztos nem leszek mivel lany vagyok.es te most mar jobban vagy?es ha megkerdezhetem mit diagnosztizaltak nalad?en nem is szeretnek elmenni csak a bararaim eroskodnek.mert hogu allitolag eleg sok furcsasag tortenik velem.
2011. júl. 15. 09:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!