Érdemes elmennem hormonvizsgálatra, vagy szerintetek nincs gond?
Sziasztok! Szóval a problémám a következő: 21 éves nő vagyok és attól félek, hogy talán pajzsmirigybajom van. Hajlamos vagyok a hízásra, holott a családomban csak az erős testalkat jellemző, az elhízás nem, pedig én nem zabálok, minden nap sétálok, egyik épületből a másikba, sokat vagyok friss levegőn és ehhez képest a súlyom nem okés. Azt viszont hozzá kell tennem, hogy a testem arányos, tehát egyik testrészem sincs aránytalanul elhízva a többihez képest. A másik ok, amiért erre gyanakszom, az a vastag szőrszálak. Elég gyorsan visszanő a szőr gyantázás után a szám felett, és néhány szál van az állam alatt is, ez hála istennek nem feltűnő, csak én látom a tükörben, de akkoris erős szálak, ezt is le szoktam szedetni kozmetikussal.
A testtömegem ellenére a koleszterinszintem mérhetetlenül alacsony, tehát ezek a digitális koleszterinmérő gépek nem tudják lemérni, pedig biztos vagyok benne, hogy nem volt kevés a vér, főleg nem egymás után többször. Egyetlen egyszer sikerült értéket kapnom, az normális volt, de se azelőtt, se azóta, pedig nem egyféle géppel próbáltuk már.
A családomban volt pajzsmirigybetegség, anyukám strummás volt, már meggyógyult.
Mindezek alapján mit gondoltok? Esélyes, hogy nálam is van valami gáz, vagy egyszerűen csak én ijedtem meg és dramatizálom túl?
Köszönöm a válaszokat!
Akkor szerinted is érdemes?
Köszönöm a válaszod.
Egyébként biztosan kapnék beutalót, csak aggódtam, hogy esetleg én reagáltam túl a dolgot és akkor feleslegesen tenném, de azt hiszem akkor mégis csak jogos az aggodalmam. Köszönöm még egyszer a válaszod!
Erőtlen nem vagyok, jó persze nagyon mérges vagyok ha korán kell kelni, de félálomban is nagyon aktív vagyok, szóval ezzel nincs gond, hála istennek.
Viszont stresszes gyakran vagyok, tipikusan vizsgadrukk érzésem van néha, pedig egyrészt nincs vizsga, másrészről én nem vagyok izgulós típus, mindig tudom mennyit tudok, mire számítsak és mi lesz az eredmény.
Első vagyok. Azért ne értsd félre, ezek alapján közel sem biztos, hogy vmi gond van a pajzsmirigyeddel.
De azért egy vérvétel megér ennyit, főleg akkor, ha a családban előfordult.
Szia!
Nekem a hormonjaimmal van probléma,többek között.Januárban töltöm a 20.életévemet,és beteg vagyok.Fiatalságom ellenére bár,de tapasztalatból mondom,hogy menj el nőgyógyászhoz.Mégpedig endokrinologus nőgyógyászhoz. Azaz,aki endokrinológus és nőgyógyász is egyben. A sima endokrinológiákon a kórházakban,sztk-ban,rendelőintézetekben általában a pajzsmirigyesekkel foglalkoznak,őket vizsgálják,és akinek pajzsmirigyével nincs gondja, azt meg elküldik máshová...ja,plusz 3 hónapot kell minimum várni egy félórás időpontra..:(
Egyébként azért is érdemes elmenni olyan nőgyogyihoz is,aki endokrinologus is egyben mert 2féle szemszögből is látja a dolgokat.Én egy ilyen magándokinál kaptam végre meg a válaszokat a kérdéseimre,és azt hiszem ráléptem a gyógyulgatás rögös útjára.12 ezret fizettem,de ennyit minimum megér az egészségem.
Jobbulást!
Elkell menned orvoshoz, mivel az eros szorszalak nem normalis jelenseg,
de a labfej fajdalmad sem termeszetes, tehat csak talalgatni lehet igy, mivel a hasnyalmirigy nem normalis mukodeset jelezheti a labfej fajdalma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!