Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Elég nagy büntetés lenne?

Elég nagy büntetés lenne?

Figyelt kérdés
Apám,anyám alkeszek. Észhez szeretném téríteni őket. Szerintem az öngyilkosság megfelelő eszköz lenne. Nem lenne értem kár. Értéktelen ember vagyok. Nincs bennem semmi jó tulajdonság....stb.
2011. jún. 27. 11:46
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem jól közelíted meg a dolgot. Két értéktelen alkesz miatt eldobnád az életedet? Inkább szakítsd meg velük a kapcsolatot, akkor csak az ő számukra halnál meg.
2011. jún. 27. 11:51
 2/22 A kérdező kommentje:
Az kevés.
2011. jún. 27. 11:56
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

úgysem fognak észhez térni.

biztosan nem vagy értéktelen ember,csak ilyen szülők mellett nehéz sorsod lehetett.

biztos vagyok benne,hogy rengetek jó tulajdonságod van.

az öngyilkosság sosem jó megoldás.

mi nemrég olvastuk a Vadkacsa c. könyvet a suliban,ott öngyilkos lett egy kislány szintén a rossz családi körülmények miatt,a végeredmény pedig az lett,hogy a család ugynaúgy élte az életét ahogy addig,semmi sem változott nem rázta meg őket a kislány halála.

ne tedd meg,mindenre van megoldás,légyszives keress fel egy pszichológust ,én is járok hozzá és rengeteget segít.hidd el nem éri meg eldobni az életet senki miatt,Isten nem azért ajándékozta az életet,hogy eldobjuk magunktól.

sokkal nagyobb büntetés az,hogy nem tudják milyen nagyszerű gyerekük van és ha majd családot alapítasz sokkal különb szülő leszel és nem láthatják majd az unokáikat felnőni.

2011. jún. 27. 11:57
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nekik ez egyáltalán nem lenne büntetés.
2011. jún. 27. 12:02
 5/22 A kérdező kommentje:
Ez az én életemmazt teszek vele,amit akarok. Ha úgy tetszik,el is dobhatom. Isten szarik rám magasról. Szar életet adott.
2011. jún. 27. 12:02
 6/22 anonim ***** válasza:
86%
Észhez akarod téríteni őket a saját érdekükben. Tehát jó ember vagy. Ez neked büntetés az ő hibájukért, teljesen értelmetlen lenne, és sokaknak hiányoznál, és gondolok itt olyanokra is, akik még nem is ismernek, de még meg fognak ismerni, mert hosszú életed lesz, és máris megtanultad, hogy milyen szülőnek nem kell lenni, így a családi életed is jónak ígérkezik. Szóval NEM megfelelő eszköz, és nagyon nagyon gyorsan verd ki a fejedből. És tény, hogy a te életed, de mivel feltetted itt a kérdést, és nyilvánvaló volt, hogy lebeszélünk majd, szerinted is hülyeség lenne.
2011. jún. 27. 12:05
 7/22 A kérdező kommentje:
Eygelőre elnapolom a témát. Ki tudna engem szeretni? Jobb,ha nem is siernek meg az emberek. Jobban járnak.
2011. jún. 27. 12:07
 8/22 anonim válasza:

Te nem a szüleidet utálod, hanem magad. Az alkeszságuk csak egy ok amit találtál, hogy megölhesd magad és megszabadulj a terhektől. Mellesleg ezzel nem térítenéd észhez őket, meginnának kétszer annyit és már le is szarnák hogy halott vagy.

Te inkább csak egy k i b a s z o t t gyáva ember vagy, aki menekülni akar ebből a világból, és okokat keresel hogy mások azt mondják, igen a helyébe én is ezt tenném. De ilyen nincs. Én a helyedbe leszarnám azt a mi zavar és élvezném az életet amit lehet benn, és addig amíg lehet. Végső soron az egész élet egy lassú haldoklás, mindenki megdöglik egyszer. Ha te úgy akarsz elmenni innen, hogy még semmi nyomot nem hagytál hátra, semmi értelmet nem nyert az életed, az a te dolgod, csak ne fogd másokra a saját döntésed.

Amúgy abba belegondoltál mi van ha mégis létezik Isten, a menny és a pokol? Az öngyilkosság egyutas jegy a pokolba, ahol szenvedés vár. Szenvedésből szenvedésbe kerülsz. Persze lehet hogy nem létezik. De megéri a kockázatot?

Vagy inkább jobban megérné itt maradni és megküzdeni azokkal a feladatokkal amit kaptál, és nem elmenekülni előle?

2011. jún. 27. 12:10
 9/22 A kérdező kommentje:
Sz@rok az egészre. Senki nem szeret engem.
2011. jún. 27. 12:12
 10/22 anonim ***** válasza:

második vagyok.

én is azt hittem,hogy engem senki nem fog szeretni,és is sokat gondoltam az öngyilkosságra,főleg akkor amikor az exem és a nővérem átvágtak és elkezdtek kavarni a hátam mögött.ez két éve karácsonykor volt.godolhatod,hogy éreztem magam.

aztán összeszedtem magam és amikor a legkevésbé vártam volna februárban találkoztam a párommal teljesen véletlenül egy villamosmegállóban.szerelem lett első látásra,holnap leszünk másfél évesek.

szóval hidd el mindig van kiút,Isten próbára tesz minket,de sosem ad olyan keresztet amit nem bírnánk el.

2011. jún. 27. 12:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!