Kiskorú vagyok. Kell szülői beleegyezés ahhoz, hogy járjak pszichológushoz?
Szerintem minden orvosi beavatkozáshoz (így a pszichológusi kezeléshez is) kell a szülők beleegyezése.
Nincs a sulitokban pszichológus?
A gyerekemnél év elején aláírattak egy lapot velünk, szülőkkel, hogy iskolapszichológus van.
Én meg hozzátettem magamban, hogy de nem azt írom alá, hogy a tudtom nélkül kezelje is a gyerkem.
Egy normális szülő szerintem megértené, ha a gyermekének ilyen segítségre van szüksége. Bár lehet, hogy a normális szülő gyermeke nem is kell, hogy pszichológushoz forduljon. Bár történnek olyan dolgok az ember életében, amivel szerintem sok szülő nem nagyon tud mit kezdeni. DE pont azért hogy tudjon a szülő is ezzel mit kezdeni, szerintem velük is beszél a pszichológus. Többek között ezért is kell, hogy a szülők is tudjanak a kezelésről.
Attól azonban nem kell tartani, hogy valami olyat elmond a szülőknek a pszichológus, amit a gyerek nem szeretne, hiszen köti az orvosi titoktartás.
A suliban ha jól tudom nincs pszichológus, de majd megkérdezem.
Egyébként meg nekem pont az lenne a fontos, hogy a szüleim ne tudjanak róla. Anya kivágná a balhét és kiabálna velem. De ebbe nekem nagyon nincs kedvem belemenni, maradjunk annyiban, hogy nem tudhatnak róla a szüleim.
A pszichológus épp azért beszél a szüleivel, mert nem köti a titoktartás kiskorú esetében. És majdnem az össze iskolában betöltetlen az iskolapszichológus helye, ami elég szomorú. Én is szeretnék beszélni eggyel, de lehetőség hiányában... =/ És az, hogy jók a szülők, nem azt jelenti, hogy a gyerek is tökéletes. Az iskola és az osztálytársak nagyban ronthat a helyzeten. Mindenesetre engem is érdekel, hogy lehet e egy 18 éven alulinak egyedül pszichológushoz mennie.
15/L
Nekem nem jók a szülők. :S
Egyébként neked mi problémád? Lenne kedved beszélgeti róla?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!