Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kiskorú vagyok. Kell szülői...

Kiskorú vagyok. Kell szülői beleegyezés ahhoz, hogy járjak pszichológushoz?

Figyelt kérdés
És járhatok ingyeneshez?
2011. jún. 19. 15:16
 1/6 anonim ***** válasza:
24%

Szerintem minden orvosi beavatkozáshoz (így a pszichológusi kezeléshez is) kell a szülők beleegyezése.

Nincs a sulitokban pszichológus?

A gyerekemnél év elején aláírattak egy lapot velünk, szülőkkel, hogy iskolapszichológus van.

Én meg hozzátettem magamban, hogy de nem azt írom alá, hogy a tudtom nélkül kezelje is a gyerkem.

Egy normális szülő szerintem megértené, ha a gyermekének ilyen segítségre van szüksége. Bár lehet, hogy a normális szülő gyermeke nem is kell, hogy pszichológushoz forduljon. Bár történnek olyan dolgok az ember életében, amivel szerintem sok szülő nem nagyon tud mit kezdeni. DE pont azért hogy tudjon a szülő is ezzel mit kezdeni, szerintem velük is beszél a pszichológus. Többek között ezért is kell, hogy a szülők is tudjanak a kezelésről.

Attól azonban nem kell tartani, hogy valami olyat elmond a szülőknek a pszichológus, amit a gyerek nem szeretne, hiszen köti az orvosi titoktartás.

2011. jún. 19. 15:27
 2/6 A kérdező kommentje:

A suliban ha jól tudom nincs pszichológus, de majd megkérdezem.

Egyébként meg nekem pont az lenne a fontos, hogy a szüleim ne tudjanak róla. Anya kivágná a balhét és kiabálna velem. De ebbe nekem nagyon nincs kedvem belemenni, maradjunk annyiban, hogy nem tudhatnak róla a szüleim.

2011. jún. 19. 15:33
 3/6 anonim ***** válasza:
75%

A pszichológus épp azért beszél a szüleivel, mert nem köti a titoktartás kiskorú esetében. És majdnem az össze iskolában betöltetlen az iskolapszichológus helye, ami elég szomorú. Én is szeretnék beszélni eggyel, de lehetőség hiányában... =/ És az, hogy jók a szülők, nem azt jelenti, hogy a gyerek is tökéletes. Az iskola és az osztálytársak nagyban ronthat a helyzeten. Mindenesetre engem is érdekel, hogy lehet e egy 18 éven alulinak egyedül pszichológushoz mennie.

15/L

2011. jún. 19. 21:26
 4/6 A kérdező kommentje:

Nekem nem jók a szülők. :S

Egyébként neked mi problémád? Lenne kedved beszélgeti róla?

2011. jún. 19. 22:14
 5/6 anonim ***** válasza:
51%
No, ez jó ötlet. Levelezzetek. Ha nincs a suliban pszichológus, keressétek meg a legkedvesebb tanárotokat. Akiben megbíztok. Ő adhat tanácsot.
2011. jún. 20. 00:15
 6/6 polyakeszter válasza:
Ez már egy régi topic, de a pszichológusnak kiskorú esetében is van titoktartási kötelezettsége, ami csak akkor szeghető meg, ha az adott kiskorú veszélyeztetettsége, illetve testi / lelki / szexuális bántalmazása fennáll.
2017. ápr. 10. 09:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!